Transfobi och nidbilder i ny film med Adam Sandler

3:07 13 Nov 2014

Det kanske fanns en tid då världen hade någon form av respekt för Adam Sandler. Hans tid hos Saturday Night Live är inte den mest minnesvärda men gav helt klart upphov till en del oförglömliga sketcher. Under 90-talet gjorde han succé med infantil humor för att efter millennieskiftet erbjuda mer seriösa rollprestationer i filmer som Punch Drunk Love. De senaste åren har dock varit en mörk, nedåtgående spiral fylld av en rad tveksamma komedier. Cirkeln tycks nu vara sluten med The Cobbler — en magisk feelgood som tagen från skådespelarens parodiserade verklighet i filmen Funny People

För vad vet du egentligen om livet före du har vandrat i någon annans skor? Ja precis, vi talar ännu om en av dessa anden i lampan-rullar där premissen inte är mer djupsinnigt än det ett barn slänger ur sig till frukost. Sandler spelar här en skomakare vars trollbindande fotsvett — gissningsvis — förvandlar honom till sina kunder efter att ha provat deras skor. Detta resulterar i briljant komik när han blandat annat lajvar avdankad medlem i Wu-Tang Clan och provar på livet som en transperson — lite transfobi inkluderat? Det vet du!
 
Mest fascinerande med detta tillsynes haveri till film är dock faktumet att Tomas McCarthy regisserar. Att mannen bakom filmer likt The Station Agent och Win Win skulle befinna sig vid rodret på Adam Sandlers nästa fiasko är en twist av Game of Thrones-valör. Sen hur blodigt det blir återstår att se men om inget annat kan The Cobbler kanske bli en bra drinklek ifall trötta nidbilder och Dustin Hoffmans hundögon är något värt att skåla för.
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp