Better Call Saul får en ny kryptisk trailer — låt mig lösa gåtan för er!

7:09 21 Nov 2014

Låt mig börja med att — på AMC:s vägnar — be om ursäkt. Better Call Saul har nämligen fått en ny kryptisk trailer och tro det eller ej men den har ännu mindre faktiska scener från tv-serien än de tidigare smakproven vi har fått. Istället för att erbjuda oss en inblick i den sliskige advokaten Saul Goodmans vardagliga rättsprocesser tas vi istället till ground zero — ett sjaskigt motellrum där ett brott verkar ha begåtts. Det finns egentligen inte mycket och säga, eller? Föregångaren Breaking Bad var känd för detaljerna så låt mig lägga om tankebanan till den tillhörande en galen Reddit-teoretiker och ställa frågan — vilka budskap vilar under ytan? Jag tar reda på det nedan.

  • Den första ledtråden till vad Better Call Saul kan komma att bli ges redan under första sekunderna med rumsnyckeln. Den bär på ett nummer, en sjua närmare bestämt. Vad kan detta vara en referens till, min första tanke är — eftersom Saul figurerar i en värld av dödliga intriger — de sju dödssyndern. Ja ni vet dem från filmen Seven, kan de återkomma i Vince Gilligans ny tv-serie? Kanske. Det finns även en möjlighet bortom detta, varje tal i nummerföljden är även associerade med ett djur och i detta fall handlar det om en åsna. Låg en åsna bakom detta brott? Nej för detta är knappast baserat på ett överblivet manus från Gilligans tid hos Arkiv-X. Men om vi kollar närmare på den engelska översättningen av åsna så finner vi kanske svaret, det är ändå en amerikansk serie vi talar om och amerikanerna har ett specifikt ord för djuret — jackass, vilket även kan översättas till en idiotisk person. Låg en idiotisk person bakom detta brott och valde därefter att ringa Saul? Mycket möjligt!
  • Ni kanske tror att jag har löst mysteriet kring denna förstummade trailer men nej! Rumsnyckeln kan även ha en annan betydelse. Breaking Bad hade fem säsonger men den sista delades upp i två delar så man skulle nästan kunna säga att vi fick lära oss allt om en methkokares värld i hela sex säsonger. Kan nummer sju syfta på att detta i verkliga fallet är en uppföljning på där vi sist lämnade Walter White till tonerna av Baby Blue? Att Gilligan och c/o helt enkelt gav upp halvvägs in i produktionen då tanken av att följa upp deras becksvarta drama till succé med en komedi såg logiskt omöjlig ut på papper? Chansen finns om vi kollar närmare på ännu en detalj.
  • I trailern ser vi en glödande cigarr vilandes vid kanten av ett askfat. Det är tämligen känt att rökning kan leda till cancer och vem har cancer i Breaking Bad om ingen annan än protagonisten Walter White, lungcancer närmare bestämt. Levde han ett dubbelliv bolmandes cigarrer och cigaretter före vi fann honom i hans doktors kontor? Frun Skyler rökte ändå före graviditeten — samt under — så kanske bestämde de sig för att försöka ge upp ciggen tillsammans? Har vi här historien före Heisenbergs födelse, kanske var det ingen annan än Saul Goodman själv som lärde Walter om den fina konsten i att koka meth vilket skulle göra allt vi trodde oss veta om de två sen innan till simpla charader. Det vore en twist av råge och jag är redo för att bli totalt motbevisad.
  • För egentligen är det nog bara motellrummet Hank lämnade Huell i. Ja Better Call Saul är egentligen en spin-off med Huell som dess mest prominenta rollfigur. För vi kan väl inte varandra genom livet ovetandes, utan svar på frågan vad hände egentligen med Huell? Eller hur? 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG