Musikvideo: Sydafrikanska Petite Noir gör post punk med andra rytmer

6:17 24 Nov 2014

Okej jag tänker inte blunda för faktumet att flera av er säkerligen är påverkade av den rådande Beyuforin och kräver eran fix av 7/11 — men när det väl är överstökat så har jag här något jävligt intressant för er.

Tänk er regnet porlande nerför brittiska gator i ett post punkens 80-tal, för att sedan mynna ut i Sydafrikas heta sol. Någonstans i processen av det kontinentala hoppet kom förmodligen artisten Petite Noir till. Avgrundsdjupet i hans sångröst är en från en annan generation men kraften densamma. Petite har helt uppenbart en historia värd att berätta med all dess bristande franska grammatik och musiken — en sorters post punk filtrerad med  sydafrikansk rytm — blir till den perfekta plattformen. 

Det är svårt att inte dra paralleller till andra artister som Blood Orange, de båda har den där medryckande musiken gjord för en soldränkt sommardag i ständig rörelse. Med det sagt borde ni besöka Dazed för premiären av musikvideon till Petites nya singel Chess där den visuella aspekten är minst lika ljuvlig som den dina öron tar upp. Nedan finner ni videon till Noirse från förra året.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG