Chilly Gonzales är här med en lektion i vad som gör iLoveMakonnen och Drakes hit så populär

6:09 23 Jan 2015

Sommarens stjärnskott var utan tvekan iLoveMakonnen — dock kan jag ibland känna mig rätt ensam om den ståndpunkt. Visserligen så har han Tuesday men de flesta verkar vurma för Drakes vers medan förvirring uppstår när Makonnen tar över. Vad är det som gör den nästan utomjordiska hiten så pass medryckande?

Pianovirtuosen Chilly Gonzales är redo att besvara detta med ännu en Pop Music Masterclass där han lär ut om konsten i populärmusik. Föremålet för analys i detta avsnitt är just de redan nämnda rappares ode till vardagsfyllor. Chilly illustrerar med sitt piano hur en modern rapsuccé kommer till genom långsökta men roande Beethoven-liknelser samt en egen tolkning av religiösa proportioner — vilket blir till något lika lärorikt som underhållande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg