Lyssna: Appleby gör emo-R&B för internets brustna hjärtan

8:07 22 Jan 2015
 Speaking with Appleby

Undansköljd i en dimmig mystik och ett ansikte ej öppet för allmänheten har Appleby sakta men säkert blivit Soundclouds senaste R&B-enigma . Det tog sin början med den bäcksvarta Spit on Me där sångarens självskadebeteende blev till surrealistiska fantasier med hjälp av en melankolisk pianomelodi. Numera är musiken fortfarande av den deprimerande sorten — samtidigt hänger han dock runt med Russell Simmons och släpper nya låtar genom Complexs systerblogg Pigeons and Planes. I en ny intervju med sidan pekar han ut Spooky Black som en inspiration till hans mörka ljudbild vilket knappast chockerar då nämnda sångares grupp thestand4rd tycks kunna bli en trendsättare för året. 

Med intervjun har författaren och ständiga Mishka-bloggaren neonpajamas satt ihop en spellista av det material Appleby hittills har delat med världen. Genom sex spår sätter lågmälda synthar tonen och ekande trummor tar oss framåt med emo-R&B-sensationens mörka stämma som ett överraskande ledljus genom landskap jag endast skulle kunna likna med någon snötät gothvideo från 90-talet. Denna värld dit texterna tar oss är djupgående personlig och stundtals går det nästan att känna av pulsen i Applebys röst. Vare sig denna röst tillhör en framtida stjärna eller förblir ett Soundcloud-fenomens återstår dock att se men något säger mig att han ändå alltid lär finnas där för internets mest brustna hjärtan.

 

En kommentar | “Lyssna: Appleby gör emo-R&B för internets brustna hjärtan”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. dalmale skriver:

    Thanks for sharing

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg