Musikvideo: FKA Twigs har fött en ny surrealistisk singel med Glass & Patron

6:50 23 Mar 2015

Bild via Fader.    

Okej, vi kan säkert alla komma överens om att FKA Twigs hade ett fantastiskt 2014. Med det omåttligt populära debutalbumet LP1 och en scenshow där varenda rörelse var gif-vänlig fascinerades hela världen av denna dansande britt som nu gör sig redo för att släppa sin tredje EP. 

Nyheten firas med en video till Glass & Patron — som är första singeln från det kommande projektet — presenterad av YouTube Music Awards. Här återfinner vi sångerskan i bekanta ljudlandskap, när hon illustrativt skildrar en något sexuellt laddad dansakt över hårt slående kicks och snares. Den visuella motsvarigheten är i sig inte mindre surrealistisk och tar sin början i bisarr scen där Twigs föder vad som verkar vara en modemässig batalj belägen i de mörkaste av Twin Peaks-skogar. FKA Twigs tycks helt enkelt stå fortsatt stadigt på fötterna även detta år, redo att dra med oss in i ett strobepulserande mörker.

Var den nedsläckta stigen leder är diffust, men jag kan endast anta att det är en plats där The Black Lodges inneboende och Queen of the Damned lever i samexistens. En plats som samtidens modemedvetna goths kan vurma för, med andra ord.   

 

Förresten, är en mashup för mycket att begära?

Jag menar, det finns ändå så pass mycket att jobba med här.

Ärligt talat, någon, gör drömmen till verklighet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG