Trailer: Tom Cruise och ett flygplan myser rejält i nya Mission Impossible

4:59 23 Mar 2015

Bild via Paramount.    

Medan Bond-filmerna famlar i mörkret letandes efter ett mellanläge där både dåtidens lekfullhet — med en unst av rasism och sexism — kan leva i symbios med nutidens vurmande för rå realism verkar Mission Impossible-filmerna alltid veta vad de vill vara. Franschisen baserad på spionserien vid samma namn från 60-talet har med Tom Cruise och en rad regissör blivit något mer värdigt än en amerikansk motsvarighet till James Bond. Det var bland annat med den tredje filmen JJ Abrams gjorde sin debut som filmregissör och den fjärde som Brad Bird övergav animeringarna för att försöka lura biopubliken att Cruise är längre än 1.60 meter.

Till sommaren återvänder Ethan Hunt löpandes — nu topless — och denna gång står Christopher McQuarries för regin med femte filmen Rogue Nation. I den första fullängdstrailern utlovas hisnande och välregisserade actionscener vilket har blivit McQuarries signum i brist på andra talanger. Regissören har knappast ett starkt förflutet bakom kameran eller vid skrivbordet efter att ha jobbat med filmer som Jack Reacher och den förskräckliga floppen The Tourist. Tonläget verkar i alla fall vara helt korrekt med sin söndagsvänliga klichéaction även fast det är sorligt att se Simon Pegg förminskad till simpel comic relief — å andra sidan ser flygplansscenen fantastisk ut, har vi hunnit få Imax till Sverige den 25 juli?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg