Är drömmen om Twin Peaks död och insvept i plast?

1:00 6 Apr 2015

”Isn’t it too dreamy” sa Audrey Horne en gång och dansade över RR Diners golv. Lite i samma känslosvall befann sig kanske många av er i höstas när det verkade klart att kultserien Twin Peaks skulle återvända efter 25 år. Det var Showtime som i ständigt desperata tider hade plockat upp en säsong på nio avsnitt av David Lynch och Mark Frost surrealistisk mordsåpa — och där med gjort tusentals fanatiska fans dröm till verklighet.

Men kanske var drömmen om att återvända till de dimmiga skogorna kring The Great Northern bäst lämpad som just en dröm? Nyligen rapporterades det om problematik involverande David Lynch kontrakt. Ett illavarslande omen för vad som nu verkar ha hänt — Lynch har lämnat produktionen. Spekulationer från branschfolket vid WonderCon började finna sin väg till sociala medier under natten och information från långlivade fansidan Welcome To Twin Peaks indikerade det värsta.

 

Kan Netflix rida in på en vit häst i familjen Palmers vardagsrum och rädda detta? Det känns ändå möjligt med tanke på att de nyligen återupplivade Full House av alla serier. Eller skulle Twin Peaks kunna fortsätta utan Lynch? Ett meddelande från regissören själv ger antydan om en twist hemskare än den han senast lämnade serien med. Kanske hade vi klarat oss utan en tredje säsong från första början?

 
 
 
Allmän känsla tills det är officiellt att Lynch regisserar den nya säsong av Full House:
 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG