Trailer: Biljakter och brinnande gitarrer när Mad Max återvänder till öknen med Fury Road

6:43 31 Mar 2015

Bild via Warner Bros. Pictures.

I stora drag är Fury Road — det fjärde kapitlet i Mad Max-legenden — en enda lång jakt, oftast bilburen genom den postapokalyptiska öknen. När George Miller återvänder till sitt Australien förlorad i hungern efter olja verkar det vara en plats galnare än någonsin tidigare. Detta faktum står klart med en ny trailer där vi bland annat får stifta bekantskap med den skräckinjagande antagonisten Immortan Joe — redo att utmana Humungus i kampen om titeln som mytologins största badass. Med ett andningsproblem som kan konkurrera med Darth Vaders i kultfaktor ger han sig ut i krig mot Charlize Therons rollfigur och ingen annan än Max — här spelad av Tom Hardy — fastnar i mitten av konflikten.

Tillskillnad från den allmänna uppfattningen så är detta ingen direkt uppföljare utan en ny tolkning av det universum Miller har byggt där element från alla tidigare filmer inkorporeras. Därför kan vi — utöver dystopiskt glamrockande muskelknuttar med brinnande gitarrer — kanske förvänta oss en eller annan roll från förr? Att franschisens skådespelare återvänder för nya karaktärer är inte heller något nytt och här finner vi bland annat Hugo Keays-Byrne — även känd som Toecutter från filmseriens första installation — igen som filmens diabolisk ärkeskurk. Men att hoppas på en cameo från Mel Gibson är nog en hopplös dröm, för inte ens denna films ostabila psyke kan mäta sig med den excentriska skådespelarens.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg