Nytt från Twin Peaks: Bobby Briggs ger fans hopp om David Lynchs återkomst

11:00 29 Apr 2015

Våren har måhända nått Sverige men i den tillsynes idylliska staden Twin Peaks är kylan påträngande. Upprörda röster har under den senaste månaden ljudit sen det blev klart att David Lynch framtid i den mytomspunna kultseriens återkomst var oklar. Nio avsnitt är författade men budgeten den excentriska filmskaparen önskade ville inte Showtime erbjuda vilket ledde till en offentlig distansering från projektet.

Men efter ett fanatiskt kampanjande från fans och förhoppningsfulla skådespelare börjar kanske även tysklönnen få vårkänningar. Den etablerade fansidan Welcome to Twin Peaks rapporterade nämligen igår att hoppet är det sista som överger en, även om vi alla verkar vara något förlorade i The Black Lodges metafysiska mardröm. Dana Ashbrook — mer känd som den knarklangande fotbollsspelaren Bobby Briggs — medverkade nyligen vid en panelmässa i Belgien och lät något förhoppningsfull. Dana som är klar för att återvända till sin ungdoms glansdagar försäkrade där fans att Showtimes förhandlingar med Lynch har återupptagits och att chanserna just nu är ”50/50.”

Det är knappast tillfälle att ta fram kaffe och donuts för att kicka igång firandet, men hängivelsen från Showtimes sida är lovande. Jag är dock fortfarande osäker ifall nio hela avsnitt regisserade av Lynch är nödvändigt för ett respektfullt återbesök på RR Diner.

Med det sagt är Dana Ashbrooks övergång från sockersöt badboy till åldrad silverräv något bedårande eller — i Twin Peaks-sammanhang — rätt skrämmande?

Bedårande:

Dana Ashbrook with Marco Aarts at Antwerp Convention

Skrämmande:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG