Lyssna: Har Young Thug och Jamie xx en säker sommarhit med sitt nya samarbete?

3:28 11 Maj 2015

Det var kul så länge det varade, men Drömhus fantiserande — fel 80-tals referens jag vet — om att finansiera denna sommar med en samtida remix av Vill Ha Dig tycks redan nu nå sin ände. Vi kan alla — medan Drömhus gamla medlemmar gör det klart för hårsprayen att det inte blir någon comeback — nämligen glädjas över faktumet att Jamie xx och Young Thug har säkrat sommarens hitlåt. Atlanta-rapparen släppte nyligen sin fantastiska debut Barter 6 och på den brittiska producentens kommande album finner vi detta samarbete som nästan sträcker sig över tid och rum.

Med en regnbågsfärgad och tuggummidoftande produktion kan Young Thug göra mycket, vilket är uppenbart här när hans säregna flow pendlar mellan dansanta synthar och ett gammalt soul-sample. Ifall ett recept på framgång hade ett läte år 2015 skulle det säkert vara Thuggas skrala falsett som ljuder likt en triumf gjord för bilhögtalare, dansgolv eller bara något bärbart till cykelsemestern. Som refrängen lyder: jag vet att det kommer bli en bra tid, speciellt med dessa två.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG