Dags för utomjordiska tårar med bilder och information från X-Files nya säsong

7:00 26 Jun 2015

För varje dag som går är vi lite närmare sanningen kära konspiratörer, ufo-fanatiker och allmäna foliehattar. 24 januari nästa år återvänder X-Files med sex nya avsnitt och vi har äntligen fått de första officiella bilderna från inspelningen.

Men med nyheter kring denna mystiska serie följer såklart frågor, speciellt ifall vi kollar på omslaget till nya Entertainment Weekly där Mulder och Scully ser hetare ut än någonsin tidigare. Hur är det möjligt? Är evig ungdom något utomjordingar kompenserar med efter alla experiment? Om så är fallet stråla bara upp mig till moderskeppet, jag har redan en mängd gråhår någon behöver se över.

Med de nya bilderna erbjuds vi även första glimten av några nya birollsfigurer, vi har bland annat Joel McHale i rollen som en konservativ Bill O’Reilly-esque talk show-värd som sänder våra kära FBI-agenter på spåret efter en misstänkt ”abductee” spelad av Annet Mahendru — chockerande nog vill inte den amerikanska högern ens ha utomjordingar i sitt land.

Denna återkomst kommer dock inte vara centrerad kring ett ufo-mysterium, utan istället erbjuda sex avsnitt enligt det klassiska ”monster-of-the-week”-konceptet med en röd tråd i seriens paranormala mytologi. Utöver skaparen Chris Carter återvänder även författarna James Wong, Glen Morgan och Darin Morgan. Även fast de två sistnämnda är bröder så är radarparet här James och Glen, hyllade för avsnitt som den amerikanska — samt bannlysta — mardrömmen Home och När Lammen Tystnar-homaget Beyond The Sea. Darin har dock klarat sig väl på egen hand, känd för att ha tillfört de mer lyckade humorelementen till serien med bland annat Emmy-vinnaren Clyde Bruckman’s Final Repose. Mina förhoppningar går helt enkelt inte att hålla tillbaka längre.

Carter noterade även — i ett samtal kring vad vi kan förvänta oss — att seriens originalgång slutade precis efter 9/11. USA är en annan plats nu och likt hur X-Files under 90-talet tog sig an den amerikanska befolkningens farhågor och fobier kommer de nu tackla detta decenniums värsta mardrömmar. Kommer en viss bildmapp vid namnet ”For my Scully-baes eyes only” hamna i fel händer? Helt okej med mig. Kommer laptops i alla stater bli besatta av mytomspunna internetkaraktärer som Slender Man? Även här kan jag inte hitta några problem, bara det inte mynnar ut i något ovetande CSI: Cyber-fiasko där  Lil’ Bow Wow hackar datorer och Patricia Arquette kör mun mot mun-metoden på en bebis.

Men var finner vi Mulder och Scully när jakten efter sanningen åter är igång om sex månader? Den manliga delen av duon är tydligen hemskt nere och deppig vilket förklarar pappajeansen, dock borde han vara glad över faktumet att han återigen jobbar för FBI — eller? Gillian Anderson säger hur som helst att hon ”gillar var Mulder och Scully befinner sig i deras förhållande” vilket endast väcker en tanke hos mig: det existerar inget förhållande längre. Dock är jag säker på att de kommer bli intima vid första glimten av en alien, så det finns ingen anledning till att spilla annat än lyckotårar just nu.

Sanningen finns där ute och lita inte på någon annan än mig när jag guidar er hela vägen, ackompanjerad av Mark Snows klassiska vinjettmusik. Förresten, besök EW:s hemsida för alla bilder från inspelningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp