Lista: 3 nya komediserier som jag avgudar på riktigt

4:53 18 Aug 2015

Vad har en excentrisk livskritiker, en människo-häst-hybrid och Brooklyn-hipsters gemensamt? De har alla huvudrollen i nya komediserier som jag älskar, och jag är oftast starkt kritisk till komedier i tv-form – huruvida det talar för eller emot mina rekommendationer vet jag ärligt talat inte.

Review with Forrest MacNeil

Mer än kanske någonsin annars behöver du, vid tolkandet av en redan existerande komediserie, presentera något som differentierar dig från förlagan. Den briljanta men ofta förbisedda komikern Andy Daly tog den australiensiska mokumentärserien Review där livsupplevelser recenserades och presenterade för Comedy Central något av en livshistoria. Här får vi inte bara följa när Daly i rollen som den excentriska livskritikern Forrest MacNeil recenserar upplevelser likt drogberoende och rymdresor, utan vi blir även fullt delaktiga i MacNeils liv och konsekvenserna recensioner har på vardagen utanför hans tv-serie. Resultatet är, stundtals mörk, men alltid fantastisk humor med lite meta inblandat, ni kommer veta vad jag menar vid pannkaksavsnittet.

Andra säsongen har precis börjat i USA, men första finns att plöja genom Youtube.

Bojack Horseman

En något udda berättelse, om en människo-häst-hybrid tillika avdankad sitcom-stjärna, är inte bara årets bästa animerade tv-serie utan även en av de bästa alla kategorier. Netflixs mest lyckade satsning började förra året och tycktes först befinna sig i en igenkännbar animerad sfär där Hollywood-satir främst förekommer. Men efter ett tag upptäckte tittare att en mer mänsklig historia döljde sig i den om en mänsklig häst och snart fann de sig mer tårögda än något annat. Dock är Bojack fortfarande en hysteriskt rolig serie med ett bra samtida finger på populärkulturens puls samt fantastiska röstprestationer från bland annat Will Arnett.

Bojacks fantastiska fabel finns i två säsonger, och en rätt kass julspecial, på Netflix.

Documentary Now!

Att en serie blir upplockad för en andra och tredje säsong före den första ens har haft sin premiär är väl ett bra tecken? Detta hände i alla fall under dagen med SNL-veteranerna Bill Hader och Fred Armisens nya mokumentärantologi Documentary Now, där de för varje avsnitt tacklar klassiska och om något tjatiga dokumentärklichéer. Dock rekommenderar jag inte denna serie endast baserat på de två huvudrollsinnehavarnas namn. Vice släppte nämligen förra veckan ett av de första avsnitten, där just Vice parodiseras – för det är ändå dryga marknadsföringsstrategier likt denna vi förväntar oss av dem. Brooklyn-hipsters jagar en El Chapo-liknande karaktär i Mexiko och det finns lika mycket att hata som det finns att älska, där bland en del oväntade cameos från en produktion bestående av folk som älskar att inkludera sina kända polare i det roliga.         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG