Lista: Game of Thrones och samplingar – Grimes öppnar äntligen upp om sitt kommande album!

4:53 27 Aug 2015

Medan hon satte hjärtan i brand med hyllade Visions, krossade Grimes säkerligen ett flertal förra året när hon rapporterade att hennes då aktuella album inte skulle bli av eftersom den helt enkelt ”sög.” Med det sagt är nu väntan på nytt material från den surrealistiska popdrottningen snart över. Efter månader i studion verkar hon nämligen ha tagit fram en skiva som inte får henne att ”cringea.”

Detta med mer berättar hon i en ny underbart underlig intervju med Entertainment Weekly. Där ger den kanadensiska artisten äntligen några smakprov på vad vi kan förvänta oss, och det är inte helt oväntat en massa. Håller fantastiska Realiti måttet och vilket gotiskt monster har influerat det än så länge obetitlade albumet mest? Jag har plockat fram de viktigaste och mest fascinerande styckena nedan.

1. Hon försökte rappa på Dothraki:

I wanted people who write their own stuff but can execute a pop track. In the cases where I have vocalists, it’s like tracks that are maybe more rhythmic and less melodic information. I can’t rap! I tried rapping in Dothraki and it didn’t work. I was really proud of the beats. So I wanted to try to find cool people who would want to participate. I’d trade them a song, not like paying somebody. Someone who honestly wants to collaborate. Then I’ll make them a beat or do a vocal feature or something later.

Tur nog kommer rapandan leva vidare på ablumet med taiwanesiska rapparen Aristophanes. Men kan ni ändå tänka er musikvideon? Khal Grimes dikterande över sin karavan av blodtörstiga ryttare, en försummad chans till storhet.

2. Realiti platsar egentligen inte på albumet:

By popular demand, I did try to remake “Realiti” and it is really good now. I’m considering putting it on the record. I had to re-produce it for the live show anyway. I don’t like “Realiti,” but everybody else does. I may put it on by popular demand, I don’t know.

It’s a lazy song. I wrote it in 20 minutes. But I should probably put it on. I hate [Visions single] “Oblivion” too. All the songs that are singles are all songs people have to force me to do. I know that if I don’t like and everyone else likes it, then it’s probably a single. I always hate the songs that are the singles.

Ett framgångsrikt album och redan storhetsvansinne? Realiti är ju fantastisk? Dock är jag mer än spänd på att få höra hur den låter efter att Grimes har gett den mer än 20 minuter av sin tid. Detta är hursomhelst ett bevis på artistens storhet ifall den dansanta synthpop-låten inte är perfektion nog.

3. Bland hennes nya alter egon finns en gangster-vampyr:

It’s pretty much all alter-egos. There are a bunch [of songs] from the perspective of a vampire mobster character, which I’m now concerned about because I’m realizing if people think the words are from my perspective, they might think I’m insane. It’s about crime and stuff. There’s a lot more stuff like that because I feel more adventurous if I feel like I can — I don’t know if abdicate is the right word— but if I don’t have to take the blame because it’s not me.

Grimes användning av ihopfantiserade alter egos gör henne till en av samtidens mest spännande textförfattare. Då jag fortfarande kan fastna framför ett avsnitt av Buffy och Vampyrerna eller Angel började mitt hjärta dunka lite extra till denna nyhet, dock är jag redo för Grimes att spetsa den med en påle om några månader.

4. Fiol är albumets mest förekommande instrument:

I’m really bad at violin. There are lots of violins on this record, but they’re the most doctored, looped violins of all time. They’re Auto-Tuned. I learned about different kinds of producing working with friends. I learned about different types of drums like 808s, different types of hardware and percussion and that kind of thing.

En autotunad fiol? Detta är jag så pass redo för, kan vi snälla inkludera ett gästinhopp från Chief Keef också?

5. Albumet kommer innehålla en del skumma samplingar:

There are no other musicians but there are three songs that are based on a sample. All the songs contain songs I’ve made too. A lot of them are only me.

They’r e all really weird. They’re not like “cool” samples. They’re Japanese compilations from the ’80s and sh–.

Oklara japanska samplingar från 80-talet? Låter okej om du frågar mig, ”coola” samplingar är ändå utdaterade eller vad säger ni? 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg