Tyler, the Creator förbjuds från att besöka Storbritannien på 3 till 5 år

8:13 26 Aug 2015

Minns ni 2010? Året då Odd Future vann framgångar med musik som illustrativt ägnade sig åt våldtäkter, satanism och homofobi. Storbritannien har då inte glömt dessa texter, då de nu fem år senare förbjuder den numera splittrade gruppens frontman Tyler, the Creator från att besöka landet.

Enligt rapparens manager Christian Clancy kom nyheten i ett brev från landets inrikesminister där rader från de 5-6 år gamla albumena Bastard och Goblin citerades.

Att försvara dessa texter är lönlöst och tjänar inget till, de är och lär förbli rätt jävla avskyvärda. Men samtidigt är det uppenbart att Tyler inte är samma artist han var vid 18 års ålder. Många av oss skulle säkerligen skämmas över den skit vi slängde ur oss under sista åren på gymnasiet – jag inkluderad – och det är minst sagt underligt att Tyler får betala för det nu.

I början av sin karriär älskade rapparen att göra feministiska organisationer i Australien upprörda under sina konserter. Men ser vi tillbaka på detta år så valde han att inte besöka landet under sin världsturné, förmodligen pågrund av ett konsekvenstänk många inte anammat ens när de är 24. Ändå har politikerna i Storbritannien gjort valet att bannlysa honom från landet under 3 till 5 år då de anser att han ”fostrar ett hat som kan ge upphov till terroristaktioner”.

Lärdomen är här att kanske inte vara en idiot från första början och något säger mig att Tyler, the Creator ångrar det uppenbart chockerande i sina texter nu. Dock kan jag känna att politiker har viktigare saker att göra en att straffa en artist för saker hans futtiga tonårshjärna begick och då har jag ändå inte sympatiserat med Tyler på väldigt länge. Frågan är nu ifall andra kontroversiella rappare som Eminem, eller valfritt deathmetal-band med ultra-moshpiten ”wall of death” som en del av sin konsert, behöver oroa sig inför framtida uppträdande. Min gissning? Nej.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg