Läsvärt? Firefoxs grundare har skrivit ett eget avsnitt av Silicon Valley

5:30 8 Sep 2015

Även fast Silicon Valley fortfarande är en av vårsäsongens mer underskattade komediserier har programmernas Entourage byggt upp ett starkt följe. Inte helt oväntat har människor från världen serien skildrar funnit tycke i dess brutala ärlighet, en av dem är Firefox-grundaren Blake Ross, som nu har gjort något mer oväntat – han har författat ett eget avsnitt.

Som många av oss andra kämpar Ross med den oändliga väntan på seriens tredje säsong av neurotiska karaktärer och häpnandsväckande välutförda runkskämt. Men medan vi botar abstinensen med andra serier har Ross själv valt att skriva sitt första manus någonsin – och för att vara en nybörjare hanterar han mediumet väldigt bra – som är hans vision av den kommande säsongens första avsnitt.

Många lär bli besvikna när de märker att det inte handlar om den homoerotiska spänningen mellan Gilfoyle och Denish, utan istället skildras Richards jakt på Pied Pipers nya vd vilket är helt okej också antar jag. Ross lyckas nämligen fånga Silicon Valleys något säregna ton rätt väl och ja, en framtid inom tv är kanske ett alternativ när världen äntligen har gett upp hoppet om Firefox. 

Det 31 sidor långa manuset finns att ta del av här, samt ett utdrag nedan ifall ni fortfarande inte köper att detta vore allt annat än en homoerotisk novell om redan nämnda programmerare. Själv önskar mig en prequel-serie om Jared och hans kärlek för romantiska komedier men den lär jag nog få vänta på i mer än åtta månader.

  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG