Se när Eagles of Death Metal talar med Vice om Paris och dödsskjutning på deras konsert

8:00 26 Nov 2015

Två veckor har snart gått sen de omskakande terrorattentaten i Paris och nu öppnar rockbandet Eagles of Death Metal för första gången upp om händelsen. Det var under deras konsert på Le Bataclan några män steg in och öppnade eld, vilket resulterade i 89 döda. I en intervju med Vice-grundaren Shane Smith diskuterar de det dramatiska händelseförloppet som krävde så många liv, däribland deras vän och merchmanager Nick Alexanders.

Det är ett uppenbart, och med all rätt, skakat band som berättar om den jakt inne i konserthuset där de tillsammans med fans flydde från terroristerna. Historierna från de kaotiska minuter av terror är skrämmande och omtumlande, kanske allra mest när sångaren Jesse Hughes förklarar att den största anledning till att så många miste sitt liv var för att människor i publiken vägrade överge sina vänner.

Innan ni tar del av intervjun nedan bör det nämnas att ett klipp från konserten, filmat precis när de första skotten avlossades, finns med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG