Lyssna: Jay Whiss och Jimmy Prime är de riktiga Gudarna över Toronto

6:56 25 Nov 2015

Medan vi väntar på Views from the 6, det kommande albumet från Drake – som han själv har liknat vid sin 808s & Heartbreak – borde vi kanske fokusera mindre på raps emotionella stjärna och desto mer på de som faktiskt inspirerar honom.

Att den självutnämnda 6 God lånar från andra titt som tätt känner vi redan till, men medan de flesta då antar att rappare likt Future är hans största musa så härstammar kanske majoriteten av inspiration från just Toronto. Sen några år tillbaka har Drake hållit ett vakande öga över till exempel woe-myntaren Devontée och kanske främst Prime Boys, en grupp unga rappare löst kopplade till Octobers Very Own.

Vem är Jimmy Prime? Vem är Jay Whiss? För allmänheten är de kanske bara några okända weirdos med en fallenhet för autotune och känslosvallande trapbeats. För Drake är dock Jimmy killen som var först med att kalla deras hemstad för The 6 och Jay han vars danssteg i videon till I Heard kan ha lagt grunden för den viralsuccé som är Hotline Bling.

Med deras nya låten Need It All verkar dock de två rapparna mer inställda än någonsin tidigare på att lämna Drizzys mediaskugga, och bli de riktiga gudarna bland Torontos skyar. Över tårögda synthar och ekande falsetter, från Texas-producenten Eric Dingus, gör Jay Whiss det klart för oss att det bara finns ett ändamål med hans rap – även ifall hans livsstil är en påträngande distraktion – medan Jimmy övertygar om att han har upplevt allt, och just därför behöver allt.

Rappens tema är här knappast något revolutionerande, långt därifrån, men allt annat doftar av mer kreativitet än något Drake har producerat under 2015. Nu återstår det väl bara att se just hur mycket The 6 har inspirerat Drakes ”views” när albumet släpps i början av nästa år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG