Lyssna: En blodig västernuppgörelse i Twin Peaks när Memoryhouse gör shoegaze

1:44 9 Dec 2015

Efter att ha lämnat det ikoniska skivbolaget Sub Pop – kända för att ha populariserat grungemusiken – förbereder nu den kanadensiska duon Memoryhouse sitt första egenlanserade album Soft Hate.

Likt sina tidigare stallkamrater Beach House har sångerskan Denise Nouvion och kompositören Evan Abeele gjort nostalgisk men framåtsträvande drömpop, ibland med en ton av mörkt distad shoegaze. När de nu presenterar sin andra singel från det kommande albumet verkar det vara med en nyfunnen kärlek för ångest förankrad i medryckande riff och älskvärd men hjärteskärande sång.

Låten Arizona är en storslagen nostalgitripp med en gitarr som andas Twin Peaks och amerikansk västernfolklore på samma gång. Det fyra minuter långa shoegaze-vidundret känns laddad med filmiska aspirationer och skulle kunna ackompanjera en coming of age för problematiska ungar i asfaltsdjungeln likväl som en nagelbitande uppgörelse bland ett ökensceneri där tuggtobak och blod är det enda sanden känner till. Med Nouvions bitterljuva röst ovanpå allt och det står klart att det inte bara är inom kommersiell pop och rap Kanada dominerar – obskyr dream pop är tydligen också något de är ämnade för.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp