Trailer: Vem hatar vem mest i Batman v Superman – en undersökning

12:11 3 Dec 2015

Ah, superhjältar, dessa älskade individer som räddar städer från ondskefulla vetenskapsmän och katter från alldeles för höga träd. Det är i alla fall vad vi trodde var definitionen av dessa män och kvinnor i trikåer med underkläderna utanpå, men än en gång tänker Zack Snyder bevisa att även människor med superkrafter kan vara osympatiska svin.

Till skillnad från förra veckans trailer till Captain America: Civil War, där känslorna svällde över, är allt återigen becksvart i den nya trailern till Batman v Superman. När jag talar om becksvart menar jag inte bara den frustrerande skuggbelagda färgskalan filmen har, utan även hur humorlös och bitter denna fantasivärld bestående av hjältar tycks vara. Alla hatar alla när det är dags för århundradets uppgörelse mellan två ikoniska surmuppar – vem vinner? Den med mest hat i sitt hjärta, såklart.

Batman

Varför så förbannad?

Under det katastrofliknande slaget mellan Superman och Zod i Man Of Steel förstördes en byggnad tillhörande Bruce Waynes företag. Mannen är nu förbannad och redo att gå ut i krig mot mannen i blått för att lämna städer i ruiner efter sig. Det är den premiss jag kan tänka ut efter att ha sett trailern, och ja, logiken är bristfällig. Batman tänker lösa problemet med den farliga utomjordingen genom att locka honom till sin stad för en egen boxningsmatch? Ledsen, men vill man skapa en rå superhjältefilm med realistisk ton så är kanske inte svaret att förvandla serievärldens mest briljanta detektiv till idiot.

Hur förbannad? 5 av 5 frustrerande varma ökentrenchcoats.

Chans till vinst? 75%, för i slutändan älskar folket Batman mer än någon annan.

Superman

Varför så förbannad?

Den nyanlända utomjordingen till gudalik superhjälte verkar inte vara mycket för vår planets invandringspolitik, han är helt enkelt en utböling och behandlas som en sådan. Dock har jag svårt att sympatisera med en karaktär vars samvete inte verkar alltför plågat av faktumet att han är ansvarig för att några tusentals människor miste livet medan han och Zod bankade skiten ur varandra med staden Metropolis som arena. Men Batman däremot, han är tydligen en individ människor borde vara rädda för – okej, någon lever i förnekelse här. Var det den slutledningsförmågan som gav alter egot Clark Kent toppjobbet på en prestigefylld kvällstidning även fast han saknar all utbildning, eller är han bara grym på klickbaserat content? Det är i alla fall en mer realistisk historia än Superman och hans samvetskval.

Hur förbannad? 3 av 5 oprovocerande Batmans.

Chans till vinst? 50%, för ingen bryr sig egentligen om Superman.

Lex Luthor

Varför så förbannad?

Jag vet inte ifall detta unga geni är så förbannad egentligen, han verkar mer excentrisk och allmänt galen – tur att skurken är trogen superhjältemyten, antar jag. Uppenbarligen har Jesse Eisenberg inspirerats av manusförfattaren bakom hans senaste film American UltraMax Landis.

Hur förbannad? 1 av 5 kryptoniter. Hur galen? 5 av 5 psykotiska monologer.

Chans till vinst? 50%, för ett wildcard är alltid ett wildcard.

Doomsday

Varför så förbannad?

Den ostoppbara dödsmaskinen – som faktiskt slog ihjäl Superman under serietidningarnas mer allvarliga 90-tal – är nog mest förbannad över hur han har klämts in i den här filmens tredje akt för att ge de nya superbästisarna något att slå på. Visst, detta är en typisk ”slå på”-antagonist, men serieföljetongen han härstammar ifrån är kanske en klassiker som förtjänade en bättre behandling.

Hur förbannad? 3 av 5 skakiga Snyder-filmrutor.

Chans till vinst? 75%, ifall förhoppningen är att förstöra Warner Bros superhjältefranschise.

Wonder Woman

Varför så förbannad?

Det mest realistiska med denna bittra supervärld Snyder har byggt upp är väl att hjältinnorna inte ges lika mycket tid i rampljuset. Den odödliga krigaren från Amazonas verkar dock redo att ändra på detta, ett budskap helt rätt i tiden om inte även lite inklämd.

Hur förbannad? 5 av 5 livstider med patriarkatet.

Chans till vinst? 100%, för Wonder Woman är den enda som inte har tid för superhjältebeef.

Summering: Jag må ha kopiöst med mängder känslor för serietidningar, men fan om jag inte på förhand redan hatar denna film lika mycket som karaktärerna i den hatar varandra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp