John Oliver och Eric André tar sig an förra veckans republikanska konvent med briljans

4:17 25 Jul 2016

John Oliver kommer till vår undsättning med en skarp analys av den republikanska hatfesten.

Den rådande cirkusen som är amerikansk politik illustrerade förra veckan exakt hur galna elefanter kan bete sig med republikanska partiets konvent. Målet var att välja det professionella högertrollet Donald Trump till deras presidentkandidat, vilket partiet lyckades med. Huruvida att återskapa scenen från Star Wars Episod 3 där Palpatine blir utnämnd till kejsare fanns bland målen vet jag inte, men de lyckades även med det.

Skandalerna var många och kön av avdankade tv-stjärnor och UFC-personligheter redo att stödja Donald Trump var lång. Nyhetsflödet fylldes av bisarra rubriker och för oss, sittandes här på andra sidan Atlanten, kan det vara svårt att smälta alla utomjordliga uttalanden från denna hatfest – eller känner vi tyvärr igen oss i den främlingsfientliga retoriken?

Därför är det tur att John Oliver har återvänt med sin succéserie Last Week Tonight, och i första avsnittet sen uppehållet var den republikanska konventen huvudsegmentet. Ta del nedan av vad som om några årtionden kanske kan räknas som en dokumentär skildring av vår undergång, och håll andan, för den här veckan är det dags för demokraternas konvent – visst de är inte republikaner, men de är fortfarande långt ifrån en perfekt akt i denna hysteriska cirkus.

Om bilderna från RNC fyller dig med ilska kan du kanske finna lite lycka i att Martin Luther King Eric André befann sig på plats, redo att jävlas med galna republikaner och foliehattsdespoten Alex Jones:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp