Mixtape-tips!

1:15 12 Nov 2013

Hej!

Mitt allra första inlägg på den här gemensamma VBDFR-bloggen och jag tänkte börja med att tipsa om ett mixtape jag lyssnat mycket på senaste tiden!

lola.jpg

Lola Monroe inledde sin karriär som video vixen men sadlade för några år sedan om till rappare, och har under dessa rapår verkligen utvecklats till någon att räkna med. 2011 nåddes vi av nyheten att hon signat till Taylor Gang, men den relationen verkar ha varit rätt röten, nyligen annonserades att hon droppats från bolaget, något som Lola senare dementerade genom att klargöra att hon faktiskt aldrig varit signad där. Vilken jävla röra. Hursomhelst är jag glad att hon är tillbaka med ett nytt mixtape, hennes första sedan 2010!  Lipstick & Pistols släpptes i slutet av oktober och har de senaste veckorna gått varmt i min smarta telefon. Höjdpunkten från mixtapet är lätt hennes throwback-låt Around The World, komplett med TLC-referenser, refräng från Lisa Stansfields ”All Around The World” och sampling från Madonnas ”Human Nature”. Jag har för det mesta svårt för nostalgisk och bakåtblickande rap, men även jag kan ibland bli sugen på en riktigt mustig throwback-soppa!

Bäst i hela låten är när Lola rappar ”Black Tom Fords, Fila velour zip up”. Få saker gör mig så glad som Fila-referenser i rap, här är en gammal favorit;

”Really frontin boo, got him the red velour Filas too

Lipstick & Pistols hittar ni såklart på DatPiff, min absoluta favoritsida på hela rapinternet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG