H: Clap City 5 + Bay-skolan

11:00 3 Jan 2014

 

Mike Dash-E och DJ B-Ez gjorde en Beyonce och släppte Clap City 5 helt utan förvarning i natt. För två år sedan hade detta varit ett enormt släpp. Clap City 1-3 var nämligen utan tvekan de bästa samlingarna av musik med young california-soundet när de kom 2010-2012. Nu är det början av 2014 och vi har precis levt klart ett år där DJ Mustard såg till att hela världens soundtrack var det sound Mike Dash-Es mixtapeserie typ hade patent på åren innan.

Idag behövs inte Clap City-serien längre och tyvärr har Mike Dash-Es roll inom scenen förtvinats en del. Soundet tillhörde ett tag där 20-30 rappare med diplom från gymnasieskolan Berkeley High. Några av dem får fortfarande plats på scenen bredvid sedan tidigare etablerade rappare som tagit till sig soundet. Iamsu är för talangfull för att inte bli en världsstjärna. P-Lo är bara 1% mindre intressant producent än DJ Mustard, vilket han visat bl a genom att producera Jeezys, Yo Gotti och YGs Act RightSage the Gemini röst och refränger är för bra för radio. Men även om soundet vuxit ifrån Clap City-serien idag så kan ingen ta ifrån Mike Dash-E och DJ B-Ez hur jävla viktiga del 1-3 var. Det har inte kommit så mycket ny musik från 2014 än, så om ni ska lyssna på gammal musik (all musik från förra året är gammal) kan ni likväl lyssna på Clap City 1, Clap City 2, Clap City 3 och varför inte bara några månader gamla Clap City 4

När ni gjort det kan ni sätta på den helt nya Clap City 5. Eller sätt på Clap City 5 på en gång om ni vill. Antingen här nedan ihopmixad på Soundcloud, eller ladda ner här.

 

 

Mega-bonus! DJ B-Ez börjar hela skivan med att växla mellan radiostationer och innan han hamnar rätt råkar han spela upp mängder med hyphy och post-hyphy-klassiker. Alla sånger han spelar är världens bästa sång. Här är de jag hörde nedan med youtube-länk:

x Rappin 4 Tay – Playas Club
x Mac Dre – Thizzele Dance
x The Cataracs & The Pack – Blueberry Afgahni
x The Pack – Vans
x Dilligentz – Punk Rock

x D-Lo – No Hoe
x Messy Marv – Get On My Hype
x Young Bari – nån låt vi tar Mob Solo
x E-40 & Keak Da Sneak – Muscle Cars
x Messy Marv – Lumps In My Pockets
x Lil B – Bitch Mob Anthem 
x Kreayshawn – Gucci Gucci
x Loverance – Up!
x Kool John, Iamus, Loverance & Skipper – Swaggin All Day
x Mike Dash-E – Clap City
 

Närmare hälften av låtarna fanns på Spotify också!
 

 

 

God lyssning.

Extra-kuriosa: Clap City 5 presenteras av artisten Daghe som väljer att presentera sig själv som skaparen av the #airchair. Han är noga med att nämna det eftersom Vice/Noisey precis i dagarna publicerat en artikel där de kallar hans sittstil rap squathela Young California var upprörda på instagram i flera dagar. 

Av: Hugo

5 kommentarer | “H: Clap City 5 + Bay-skolan”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. SafeToto skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 카지노사이트 .COM

  2. Safe Toto skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 카지노사이트 .COM

  3. SafeToto skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 토토사이트 .COM

  4. SafeToto skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 카지노검증업체 .COM

  5. It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 카지노사이트

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg