H: Jag är en av 22 utvalda, C-Loc följer mig på IG

3:49 12 Mar 2014

 

Visst. Det är en god chans att C-Loc är lite till åren och precis har skaffat Instagram och inte riktigt lärt sig hur det funkar och således lite av misstag börjat följa mig. Det kanske till och med är hans första iPhone, jag vet att han har suttit i finkan stora delar av detta millenium och kankse är lika färskt nyutkommen som hans gamla kompis Lil Boosie. Han kanske tror att jag är någon annan. Han kanske inte fattat att han är en kändis som inte behöver följa tillbaka. 

Vad spelara det för roll? Den gamla Baton Rouge-gudfadern C-Log följer 22 konton på Instagram och @juicemanehugo är ett av dem! Alltså han är ändå följd av 1994 konton.

Jag antar att jag kommer behöva berätta lite om C-Loc då. Jag kan börja med att be er lyssna på en av de C-Loc sånger jag har lyssnat mest på (så klart uppladdad av Frankie The Lucky Dog):
 

 

Yupp jag har pratat om den förut. Camp Camp var C-Locs dåvarande grupp Concentration Camps kanske bästa sång. Choppad och skruvad av Swisha House precis som hela skivan. Alltså hela albumet tog mig ingenom skolan, det var så här jag höll koncentrationen när jag pluggade. Växlandes mellan tidigt 90-tal Memphis-rap och S&C-versioner av södernpärlor. Albumet heter Thug Brothers och var det tredje i albumet från gruppen som förutom ledaren C-Loc bestod av J-Von och Max Minelli. Strax efter att gruppen släppt sin andra skiva anslöt även den då 14 årige Boosie till laget. Han hann släppa sin egen solodebut Youngest of The Champ (för övrigt till stor del producerad av mannen som tog fram Miguel: Happy Perez) och han var så klart med på Thug Brothers. 

Så C-Loc var med och formade Boosie. Det är ju så klart hans största bedrift, men han förtjänar hyllningar även för sin egen musik. 

Till exempel för hans extremt tunga gästvers på den extremt tunga och legendariska No Limit-hitten How Ya Do Dat signerad Young Bleed och Master P. C-Loc rappar sist och denna videoinspelning var inte osannolikt höjdpunkten av flashigihet i C-Locs karriär (hittills). C-Loc har kanske kanske spenderat lika stor del av sitt liv på lyxjakter som t ex Master P har gjort?

 

 

Förutom att vara en tung rappare var C-Loc lite av en JT The Bigga Figga-figur i Baton Rouge, dvs en entreprenör i det tysta. En person i branschen som fokuserade på att plocka fram talanger och starta karriärer. Förutom all musik han själv släppt. Om ni har tur finns hans musik på Spotify, annars finns massa guld på youtube. Bland guldet märks duetten med en typ 14årig Boosie, Outlaw. Alltså Boosie var lika gammal här som hans rappande barn är idag typ.

 

Finns ju ca 0% chans att nån kommer lyssna på allt detta va? Jag kan inte låta bli ändå, kolla på hur tunga Concentration Camp var på Sickess med Young Bleed här nedan. Och under det får ni lyssna på en relativt ny C-Loc sång. Han har ju snarare än att luta sig tillbaka och typ försöka turnera på allt sitt jävla material bestämt sig för att verka yngre än nånsin. Han släppte sin första skiva som C-Loc 1995 tror jag och han såg ut som en gubbe redan i How Ya Do Dat-videon, så hur gammal han var nu när han bytte namn till Bigg Dawg vet jag inte. Jag tycker fortfarande han gör mycket brukbar rap hursomhelst, som Dats What It is

 

 

 

 

Av: Hugo

3 kommentarer | “H: Jag är en av 22 utvalda, C-Loc följer mig på IG”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Jonte skriver:

  Jag blev grymt förvånad när jag gick in på Google och sökte på c-loc och hittade detta inlägget =D=D trodde jag va den ända svensken som visste vem han är😂

  1. Jonte skriver:

   Det*

 2. David skriver:

  Samma som Jonte skrev ovan. Vi är ett par grabbar som har lyssnat på C-Loc sen -96. Trodde det endast var vi som gjorde det :). Hur som helst kul läsning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp