P: Queen Quay Dash

10:33 24 Apr 2014

Hey allihopa! Allas vår Quay Dash från Bronx är tillbaka o rappar om att örfila folk och sno folks män över en sampling som jag känner igen men inte kan placera (säg till i kommentarerna eller på twitter om ni vet), en ettrig liten hi-hat och massa bas. Seriöst, så pass mycket bas. Jag höjde till max och en hund i huset mitt emot blev sjösjuk o spydde.

 

Ahhhh jag älskar Quay. Hennes ad-libs, jag skulle kunna lyssna på en ljudbok med bara hennes ad-libs. ”What..? Aha… Oh… Yeah… Uh… Fuck outta here… Word..” skulle den kunna heta, och jag skulle köpa den twice om den så bara släpptes på japansk import-mini-disc. Vilket e precis en typisk fånig grej som dom här #CUNTMAFIA-tokarna skulle kunna göra.

Quay Dash – ”Pop Triggerz”

 

En sak till innan jag går ner till centrum o låter mina tår andas i ett par open-toes adidas flip-flops* gnolandes på ”Dear Summer” med Jay-Z för fuck it, kan vi inte bara säga att det är sommar nu:

Första fem-sex lyssningarna tyckte jag det lät som att Quay rappade ”siting on top of the hell, stacking our riches” men inser nu att hon antagligen säger ”hill”. Fan hade det inte varit fetare att sitta uppe på helvetet än kullen? Detta är som när jag jättelänge trodde att Lil Wayne rappade ”stuck in the hood/like they poured semen on us” men han rappar ju såklart ”cement” vilket är avgjort mer logiskt, men kladdig intorkad sperma som metafor för social immobilitet kommer ändå för alltid leva vidare i mitt huvud.

 

*okej det finns inga flip-flops som inte är open toes, jag ville helt enkelt bara säga ”open toes” för det va så kul när Cam sa det när han dissade Jay  :) 

 

PEACE

/Petter

 

3 kommentarer | “P: Queen Quay Dash”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Marcus skriver:

    Är det inte Toto – Africa som samplas?

  2. Vad blir det för rap skriver:

    Tack Marcus!! och ja den m JoJo e också fet :) iofs svårt att inte göra en fet låt m denna samplingen…

    /Petter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg