EXKLUSIV VÄRLDSPREMIÄR: Franzoa & Onda – Min Tur Å Skin

10:15 15 Aug 2014

artworks-000088062507-a8knbs-t500x500.jpg

 

Min goda vän och gamle bloggkollega Onda från Inkasso från STHLM Inkasso är 100% ansvarig för att ha introducerat Franzoa för mig. Detta var för några år sen och som jag minns det var det Ondas beskrivning av Franzoa som ”Norrlands Z-ro” som var den stora anledningen till att jag klickade på den där youtube-länken. Antagligen bidrog även beskrivningen till att jag fattade tycke för musiken.

På de Franzoa-sånger jag hörde under 2012 var det mer Franzoas flow som påminde om Z-Ro än vad valet av beats gjorde. Musiken påminde mig mer om den där bränn-cdn med random släppta och osläppta guldkorn av Ken, Homan, Magro, Vargen, Big Fred med flera som gick från högstadiebarn till högstadiebarn när jag växte upp längst ut på gröna linjen (mitt ex är borttappat). Det är alltså en oerhört positiv sak att påminnas om. 

Sedan dess har Onda och Franzoa jobbat en del tillsammans och utvecklat det soundet, vilket vi bland annat hört resultatet av i Ondas s&c-remix av Från gatan till hitIdag får vi för första gången höra ett exempel på deras gemensamma musikskapande, den Onda-producerade Min Tur Å Skin

Alltså, jag och Onda har såpass lik musiksmak att vi drev en blogg tillsammans under flera år så det är inte alls förvånande att jag verkligen gillar hans beats. Men ändå: detta jävla beat är så jävla fett till Franzoa flow. Detta beat är så jävla fett till både Onda och Franzoa norrlandshistorier. Det låter autentiskt och jag tror att det är det. Den Umeå-baserade Franzoa är så vitt jag vet från Lappland och Onda levde i en liten norrländsk by tills han flyttade till Stockholm 1993.

Sången handlar alltså bland annat om att ha god arbetsmoral, att dricka kaffe från fatet och att göra mesk. Det är så här jag vill höra Norrland.

VBDFR är mycket glada att presentera Franzoa & Onda – Min Tur Å Skin

/Hugo

Nöjesguiden.se/VBDFR EXKLUSIV VÄRLDSPREMIÄR:

 

2 kommentarer | “EXKLUSIV VÄRLDSPREMIÄR: Franzoa & Onda – Min Tur Å Skin”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Martin skriver:

    Grymt !!

  2. SafeToto skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 온라인카지노

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg