S: FUCK CHRISTMAS

11:02 20 Dec 2014

elves_fuck_yourselves.png

Några dagar kvar till jul och årets två bästa jullåtar är här! Först ut är Fabolous som gjort nån sorts skämtlåt som är 1. väldigt rolig 2. typ ganska bra??? Jag fnissade hur som helst flera gånger när jag lyssnade på denna:

 
Kehlani har gjort en lite deppigare jullåt, sjukt jobbigt att vara ensam i december :(
 

Detta är kanske inte Kehlanis bästa låt, men jag blir glad bara av att höra hennes röst. Så fin, hennes melodier är fantastiska. Kehlani är helt klart en av mina favoriter bland nykomlingarna 2014, och jag hoppas på mer bra musik från henne nästa år!

 

Ps. Ni har väl inte glömt min episka Spotify-playlist med jul-r&b?

 

4 kommentarer | “S: FUCK CHRISTMAS”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Jeppe P skriver:

    Hej VBDFR!!!

    Tack för att ni gör en gryym pod!

    Jag har en låång lyssnarfråga. Eftersom ni snackar ganska mycket chansar jag på att ni kan tycka det här e intressant.

    Nåt år sen började jag lyssna på C&S. Jag hittade VBDFR. Och så i våras träffade jag en person som introducerade mig för STHLM Inkasso, Ivory och en massa tung musik, också med koll på olika flöden o grejer.. hade typ inte smartphone förut.

    Det hära har tillsammans med Spotify & Soundcloud exploderat mitt musiklyssnande/letande!

    Jag är en äkta rapster, följer folk på olika internets, försöker hänga med i svängarna. Har fattat att det finns nåt som heter boom bap o alla är arga på det. Vilket är det jag tänkt är hiphop. Och att det finns nåt som heter cloud rap, trap o annat.. Aldrig hört talas om nåt av namnen ni droppar men lägger till allt ni snackar om i listor – det är awzom.

    Har också reflekterat mycket mycket mer över mitt lyssnande – än sen jag var kissnödig tonåring o vad man lyssnade var ens identitet.

    Det var bakgrunden. Nu, min fråga:

    Ett sound jag alltid – va jag än lyssnat på – alltid kommit tillbaka är laid back, avskalat, jazziig souligt. Saker som låter som Illmatic, Wu-tang, Mobb Deep, Pharcyde, fast producerat nu. The Doppelgangaz, Jean Grae, Akua Naru, Roc Marciano. Ge mig bara en jazzig saxofon eller pianoslinga, så är jag trygg. Då låter det Rätt, i mina öron. Som jag tyckt låter smart, sofistikerat o nytänkande. Men som jag nu börjat haja egentligen rätt konservativt, eller nytt i en gamla formler.

    Den smaken har jag med stor säkerhet härmat till mig från polare som höll på med graff och breakdance. Som har koll på historien, de 4 elementen, tragglat sig igenom Style Wars, det började med Afrika Bambata… Men som inte haft så mycket kontakt med nån rapscen – har heller inte haft kontakt med folk som håller på med rap… Förrän nu typ! Då upptäcker jag…

    Mina klottrarpolare har typ aldrig hört Ivory o namnen VBDFR sprutar ur sig. Inget av det jag lyssnat på tidigare syns i de nya kanalerna jag börjat hålla koll på. Mina gamla rappare har både annat sätt att skriva txtr, mer berätta en saga-baserat, säger ordet Hiphop oftare, gnäller på vad som hänt med den, osv. Medans mina nya, typ inte rappar om samma teman, relaterar mer bara till andra rappare, inte riktigt snackar om vad kulturen är osv – enormt mera experimentellt med röster o grejer.

    Får känslan av att det är olika musikstilar, som inte har så mycket kontakt med varandra. Om jag var liten hade jag typ fått identitetskris. Nu är det bara festligt att man kan gilla olika som Aftonbladet. Men jag får massa frågetecken.

    Nej ok, NU – min fråga:

    Är det olika utvecklingslinjer/scener/sound från ”östkust” – och Södern. Eller???

    Handlar det om nåt annat – är det jag lyssnat på ett mer klassiskt, konservativt, tidlöst sound, som kommer av att folk alltid kommer trassla sig igenom Style Wars o lyssna på äldre DetHärÄrHiphop-musik – men missa 15-20 års utveckling? Som en slags kulturell restprodukt.

    Medans själva Rapmusikens utveckling samtidigt kanske sker i andra labb? Eller är det olika scener? Finns det begrepp för det här?? Eller vad beror det här på?
    Finns det såna artister ni gillar, isåfall vilka? Vad tycker de om varandra? Finns det crossovers, utbyte mellan? Finns svensk motsvarighet?

    Snälla VBDFR, hjälp mig reda ut det här…

  2. vex 3 skriver:

    The videos you share are very good. I enjoyed watching these videos.
    vex 3

  3. SafeToto skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 토토사이트 .COM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp