UK-rap! Jag är lite mindre efter än vanligen!

10:58 26 Okt 2015

skarmavbild_2015-10-26_kl._22.35.35.png

 

Jag har nog aktivt och självmant tryckt play på sånger från färre än 10 brittiska rappare i mitt liv. Vi börjar där, så vet ni exakt hur lite jag vet. Har ju aktivt tryckt play på allra minst 200 Baton Rouge-artister, ca 150 Dallas-rappare, kanske 2 kanadensiska rappare*, 400 Atlanta-rappare, 250 från Memphis och närmare 1000 Bay Area-artister senaste tio åren bara så har haft saker att lyssna på helt utan brittisk musik.

Från UK var det Kano, The Mitchell Brothers och Afrikan Boy där för ca 4-12 år sen? Sen hörde jag inget alls i flera år tills jag upptäckte Krept & KonanDon’t Waste My Time endast ett drygt halvår efter att den kom (när French Montana var med på en remix). Den är obs skitfet fortfarande så här två år senare. 

Sen hörde jag lite J-Hus och nu har jag i typ en månad lyssnat nästan dagligen på några som heter Section Boyz och deras sång Look Arff.

Det som slår mig är att jag upplever mig förstå oväntat mycket av vad dom säger. Brukar ej förstå brittisk engelska uttalat av andra än Michael Caine typ så är förvånad. Dock har jag ingen aning om vad just ”lock arff” betyder. Kan så klart gissa med hjälp resten av texten och kan förstås googla men nån av er som läser får hemskt gärna berätta istället! Vad betyder det? Interagera på detta medium (tw): @JuiceManeHugo tack.

Här är videon:

 

 

*Har faktiskt en Swollen Members-cd nånstans men den lyssnade jag på för över 10 år sen. Det är två-tre kanadensare bara i den gruppen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg