Vi har en Patreon! <3

1:28 7 Mar 2017

Skärmavbild 2017-03-07 kl. 11.21.00

 

Hallå vi har skaffat Patreon.com/VBDFR.

.

Vad är Patreon?

Det är en tjänst där folk som skapar saker kan be sina människor om ekonomiskt stöd.

Varför har VBDFR en Patreon?

En bild säger mer än 1000 ord. Och ja:

Paetron5

  1. Hugo har tittat på ekonomin och vi får in mindre pengar nu eftersom vi inte spelar skivor lika mycket som vi gjort tidigare. Det var VBDFRs källa till inkomst tidigare. Ni ser på bilden ovan hur det kändes att ”titta på ekonomin”.
  2. Samtidigt går våra kostnader upp lite. Vi vill köpa lite sån här inspelningsutrustning, t ex en sån där cool/tuff apparat som ni ser i bilden ovan.
  3. Vi har också börjat köpa musik, istället för att få tag på våra mp3s på andra sätt som inte kostade pengar. Möjligen har Sanna koll på darknets mp3-marknad, men vi andra kämpar. På bilden ovan har Petter precis köpt en CD-skiva av Jaffar Byn för 500 kr.
  4. Vår hosting kostar nu förtiden. Förut hade vi en gratis-deal hos Soundcloud men de har ju börjat plocka ner våra avsnitt så skit i dom.
    .

Ok, men varför behöver ni utrustning just nu efter över 6 år?

Tidigare har vi spelat in gratis hos planka.nu. Den studion är nedlagd. Nu spelar vi in mot en otroligt hanterbar ersättning på Storstad mediaproduktionDet fungerar toppen! Men vi vill ha lite mer frihet att spela in på andra platser än i studion och på sikt bli helt oberoende. Med egen utrustning hade Petter kunnat spela in lite intervju när han ändå träffade Jaffar för att köpa en CD häromdagen, till exempel!

Ok, men vad ska ni köpa exakt??

En Zoom H6 till att börja med. Det är en inspelnings-apparat. Vi behöver även köpa sladdar/hörlurar/minneskort etc.

Hur funkar det?

Vi har valt en process där man som patreon till VBDFR betalar valfri summa varje gång ett nytt avsnitt släpps. Summan dras automatiskt från det betalningssätt ni valt. Kika runt och känn efter om ni tycker det känns rimligt :)
Vi vill så klart hemskt gärna även uppmuntra er att bli patreons till andra poddar/artsiter osv som ni gillar. Här är en video som ska förklara hur det funkar.

Länken till vår Patreon är: https://www.patreon.com/VBDFR 

 

Jag vill dela med mig av min åsikt till VBDFR nu genast!

Skriv till oss på FB, IG, TW eller maila vadblirdetforrap@gmail.com !

Tack på förhand!

Whatever?! xoxo

Sanna, Petter & Hugo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg