veckans poetiska babe

2:01 27 Nov 2015

Z

Det är dags för en ny poetisk babe-ceremoni, och denna vecka föll valet på vår favorit, Mira Gonzalez! En mycket artig renässansmänniska som gillar bebisar och gräs, och som just nu befinner sig i Stockholm. Första gången i Sverige! Hon bor på ett hotell bredvid C.U.M. Clubwear. Hennes diktsamling i will never be beautiful enough to make us beautiful together är en modern klassiker för alla oss som gillar vacker/rolig/sorglig poesi som träffar hjärtat och hjärnan som en blaserat bitterljuv direkt pil, och hennes briljanta twitterkontos eld är den största i Los Angeles. (Bonusmaterial: den unge Elis Burraus första krönika som Nöjesguidens litteraturredaktör handlade just om Mira Gonzalez och det fina i en rastlös läsart). Igår twittrade hon om svampbluffen på Hötorget och hur det känns att få sina finnar inzoomade i Kulturnyheterna samtidigt som man läser om att stoppa en MacBook i sin vagina, ikväll samtalar hon med Tao Lin om deras gemensamma Selected Tweets på en scen på Stockholms poesifestival. Mira Gonzalez inleder dessutom AKT UNG-blocket! (Vill du komma och kolla? Köp en biljett här, och glöm inte att skriva in rabattkoden ”aktung”, så kan du ge pengarna du sparar till Ingen människa är illegal.)

Ett fyrfaldigt leve för veckans poetiska babe, Mira Gonzalez! Hurra, hurra, hurra, hurra! Poeten som gav upphov till talesättet ”en inställd Skypeläsning är också en Skypeläsning”.

 

PS. Veckans poetiska babe kunde ha gått till Aris Fioretos, om han vunnit Augustpriset, det vill säga. Det här med priser är väldigt viktigt i vår bok. Bättre lycka nästa vecka, Aris!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp