Worldwide reading för Ashraf Fayadh

1:45 14 Jan 2016

11190928_1604519553122521_124686960_n

Idag, den 14 januari, sker läsningar i 31 olika länder i solidaritet med den dödsdömde Ashraf Fayadh. 

Berlins Internationella Litteraturfestival har tagit initiativet till en synkroniserad läsning av den palestinska poeten och konstnärens texter världen över. I Sverige sker läsningarna på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och på Göteborgs litteraturhus, i samarbete med Svenska PEN.

I Stockholm läser Ghayath Almadhoun, Ashraf Atraqchi, Faraj Bayrakdar, Athena Farrokhzad, Ann Jäderlund, Jasim Mohamed, Marie Silkeberg och Jenny Tunedal. Emad Qasem står för ett musikaliskt framträdande.

I Göteborg läser Meira Ahmemulic, Rasha Al-Qasim, Kristín Bjarnadóttìr, Jesper Brygger, Karin Brygger, Stewe Claeson, Åke Edwardson, Lina Ekdahl, Helena Eriksson, Louise Halvardsson, Gunnar D Hansson, Andreas Varas Hernandez, Hanna Jedvik, Kennet Klemets, Malin Lindroth, Ola Nilsson, Peter Nilsson, Ingrid Norrman, Tetz Rooke och Jessica Schiefauer.

Läsningarna kommer att ske på svenska och arabiska. Båda har fri entré och pågår mellan kl. 18-19.

”Den palestinske poeten och konstnären Ashraf Fayadh dömdes den 17 november 2015 till döden för apostasi (avfall från islam) av en domstol i Abha i Saudiarabien. Domen baserades på Fayadhs diktsamling Instructions Within, på hans twitterposter och privata konversationer. För att markera motståndet mot detta har Berlins Internationella Litteraturfestival tagit initiativ till en Worldwide reading den 14 januari, där författare och poeter världen över läser Fayadhs texter.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg