
En fransk läkare och en karljohancarpaccio

För några dagar sedan pratade jag med en kvinna som berättade om sin tid som au pair i Paris under sjuttiotalets slut. Hon hade en fling med en kille, och kort därefter kände hon att allt inte riktigt kändes rätt i de nedre regionerna. Att uppsöka gynekolog var dyrt och krångligt, så hon vände sig till allmänvården för hjälp. Läkaren hon fick träffa ar en äldre man som inte talade någon engelska. Efter en kort och obekväm undersökning såg han på henne och verkade fundersam över hur han skulle formulera sig så att denna nybörjare på det franska språket skulle förstå. Efter en stund sade han: Madame, vous avez champignon.
Vad händer idag då? Carpaccio på karljohansvamp händer.
Skär svampen i tunna skivor på längen och lägg ut på ett stort fat. Ringla över ganska mycket god olivolja. Hacka persilja fint och strö över. Pressa över några droppar citron och droppa lite sherry över alltsammans. Rosta lite nötter, hacka och stö över. Hyvla slutligen över lite parmesanost.
/Slaktarn
Edward Blom gästspelar på Bierhaus |
Läs inlägget
Här äter du Stockholms bästa glass |
Läs inlägget
Dragon Gate är sålt |
Läs inlägget
Norrlands Guld gör ölpizza |
Läs inlägget
Fotografiska öppnar ny restaurang |
Läs inlägget
Dubbla guldmedaljer till Skagerrak Nordic Dry Gin |
Läs inlägget
Demenskrogen Restaurant of Mistaken Orders |
Läs inlägget
Gotlands Bryggeri lanserar coasterspel |
Läs inlägget
Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.
Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.