BACK SS15

12:27 27 Aug 2014

BACK SS15 (bilder: Stureplan.se IGEN)

För att citera min visningskompis Hanna Johansson: ”Ann-Sofie Back är mästaren av obekväm seating” – och ja, det är hon verkligen. Denna gång fick en sätta sig ner på en liten silverkudde, som när en var liten och hade samling på dagis (i detta fall var dock dagisbarnen utbytta mot modeeliten och samlingen var på NK). Den obekväma seatingen gör det hela så himla fint på något sätt, det blir så mjuk stämning när alla är ovana vid visnings och seating-strukturen, när alla är lika mycket nybörjare. Inte ens de riktiga veteranerna har blivit placerade på den där silverkudden förut.

Ann-Sofie Back: min kärlek till dig är på Miuccia Prada-nivå, jag måste säga att jag avgudar dig, ditt kreativa geni. Varenda kollektion är så fruktansvärt genombra. Även denna kollektion får en se de där klassiska BACK-detaljerna, som de asymmetriska skärningarna, de bara axlarna, ränderna och materialen. Men det som särskilde denna kollektion från de tidigare var att den kändes lite mer samlad och elegant på något vis. Kollektionen kändes inte lika spretig och galen som de brukar göra – på ett bra sätt. Imorse på NK uppstod det ett nytt typ av BACK-kollektionsflöde, ett mjukt och lugnt flöde (trots den höga kreativa nivån) allt hängde så självklart ihop.

Tack för imorse Ann-Sofie Back, det var en ära att få sitta på en silverkudde och njutningsfullt insupa din design.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG