Björn Borg SS15

12:15 27 Aug 2014

Björn Borg SS15 (bilder: stureplan.se igen… mina bilder var ett enda stort suddigt skämt)

Det här var en visning en sent kommer att glömma, en riktigt påkostad show. En visning som livade upp och underhöll. Och vem hade trott att högstadiekillars favoritkalsongmärke (och badhusens främsta hygieniska fiende) kunde göra mode? För det var mode. Det var det verkligen. Stylingen var helt fantastisk och och plaggen var INTE illa. Visningen var en direkt visualisering av det tv-spel som Björn Borg för tillfället utvecklar – som kollektionen kommer att vara en del av. Alltså fick en kliva in i en helt annan värld, i en fiktiv värld som jag inte ville lämna. Vad gäller Björn Borg som märke och dess tillkomst till modesvängen just nu tänker jag har sina givna anledningar, jag tror att det har att göra med vår fixering vid sportmode och även hela logo-kalsonglinning-grejen som gjordes till mode av Ann-Sofie Back via hennes SS14-kollektion. Vi tycker om det. Vi tycker att det är mode.

En sidenote: innan jag läste broschyren där det stod om tv-spelsgrejen tänkte jag på barbiedockor, att modellerna skulle se ut som stela barbiedockor, och skrev ner anteckningen: ingen barbie är svart. För ingen modell var svart, alla var vita, vilket blev omöjligt att blunda för och frambringade rikligt med obehag (via barbie-tanken). Barbies är en av de mest direkta och skrämmande tolkningarna av mänskliga fysiska ideal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG