The Swedish School of Textiles SS15

5:22 30 Aug 2014

Nu avslutar jag min uppdatering kring stockholms modevecka med mina favoriter från Textilhögskolans SS15-visning. Favoriseringen beror på kollektionernas extremt intresseväckande och rätt av estetiskt tilltalande design. Här kommer de tre kollektioner som fick mig att infantilt studsa i stolen och irritera mina seatingkamrater:

Sara-Lovise Ewertson SS15: SnowBeastLasorTornado

Såhär beskriver Sara-Lovise Ewertson sin kollektion: ”Flipperspel, ett blinkande maraton, –  ut i en föralltid snöstorm.” Och ja, det var exakt så jag uppfattade kollektionen, den kändes som en ännu bättre version av Jeremy Scotts skräpmat och skräpkulturs-kollektion för Moschino AW14 som jag älskade så mycket, jag vill kalla denna för Moschino kollektionens något intelligentare och snyggare kusin.

Per Hansson SS15: Braided Body – Cord, Fibrous, Nylon

Tanken med Per Hanssons kollektion var att utmana, utveckla och hitta nya sätt för att skapa samtida herrmode. De flätade plaggen har konstruerats helt för hand, och gjorde mig fantastiskt imponerad. Det är inte ofta en ser sådant handarbete såhär i vår massproducerande samtid. Det var uppfriskande och det var vackert. Så vackert.

Andreas Eklöf SS15: Expression of tape

När denna kollektion visades fick en höra designerns privata samtal (som spelats in) kring produktionen av plaggen och det där allmänt kända ljudet av när tejp dras av från en rulle. Andreas Eklöf förklarar i sin beskrivning av kollektionen hur han använder sig av tejp-tekniker för att åstadkomma ett mer direkt vis att producera funktionskläder. Att arbeta med funktionskläder känns som ett framgångsrecept men något ointressant såhär mitt i vår universella sportmode-era, men att designa faktiskt nyskapande sportmode är allt annat än trist och vinner omedelbart mitt modehjärta. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG