Ida Klamborn SS15

8:15 29 Aug 2014

Ida Klamborn SS15

Igår stängde ingen mindre än Ida Klamborn Fashion Week Stockholm, och det med bravur. Ida Klamborn, jag vill bara börja med att säga tack för igår. TACK. FÖR. IGÅR. Vilken show. Visningen kändes som en enda stor feministisk sammankomst tack vare alla de queeniga queensen som satt frontrow och supportade. Att en variant av Hard Time med Seinabo Sey spelades under visningen kändes rätt givet med tanke på Ida Klamborns inblandning i videon till låten, den kollektiva besvikelsen som uppstod när Seinabo Sey satt frontrow och alla förstod att hon då inte skulle uppträda var därför ofantlig. Men, vi hade så fel. Halvvägs in i visningen ställer sig stjärnan upp och börjar sjunga. Den kollektiva lyckan som då uppstod var beyond ofantlig.

Kollektionen var helt rätt. Om hennes förra kollektion (AW14) skrev jag att: ”Varannan look var helt perfekt men varannan kändes lite off och felplacerad” vilket jag i och med denna kollektion totalt sätter mig emot. Det kändes bara som att allt föll på plats nu, det var så utmärkt sammanhållet. Allt var så rätt, och den feministiska powern genomsyrade inte bara visningen utan även själva kollektionen. Kollektionen utstrålade styrka, kvinnlighet och makt- inget annat. Jag bugar och bockar, tack för igår Ida Klamborn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG