Tyra funderar på att sluta blogga.

17:44 11 Mar 2016

kuksugning

Vissa kanske tycker att Tyra ”ropar varg” genom att återigen ändra sina planer gällande sin privata blogg .
Nu säger att hon kanske ska stänga ner den igen men läser man inlägget så tycker i alla fall jag det känns mer genomtänkt än tidigare gånger.
Jag tror personligen att det skulle vara jättebra för Tyra att stänga ner den.
Att ventilera sina tankar och känslor när man går igenom jobbiga saker är jättebra och viktigt men man får passa sig för att inte bli sin diagnos. Man får inte hitta sin identitet där. 
Om man hela tiden ältar negativa saker och – som i Tyras fall – profilerar sin blogg åt det hållet så lätt att man fastnar där även om syftet är att hjälpa andra i samma situation.
Tyra har skrivit om sitt dåliga mående under så lång tid i bloggen att det till slut blivit ett runtgeggande i sörjan som nog är svårt att komma ifrån.

Jag tror hon skulle må bra av att få fokusera på sig själv, sitt liv och sitt mående utan att skriva om det på bloggen. Bestämmer hon sig för att göra något på ett visst sätt och sen ångrar sig så behöver hon bry sig om att förklara och försvara sig på bloggen.
Det har blivit lite av en ond cirkel och det bästa är att byta strategi helt. Hon har försökt en massa olika varianter av samma sak och det har inte blivit så bra alla gånger så gör något helt annat.
Vill hon fortfarande skriva av sig – gör det i en låst blogg där varje ord inte behöver vägas på guldvåg.
Fast jag tror ändå Tyra skulle må bättre av att acceptera det som varit, lägga det bakom sig och gå vidare.

Att sluta vara ”utbrända Tyra”, ”tramadolberoende Tyra”, ”Tyra som alltid är sjuk”, ”Tyra med sömnproblemen” tror jag är A och O.
För hur går man vidare från något om man hela tiden själv skriver om det eller blir påmind om det i kommentarer?
Hon behöver fokusera på att vara ”häst-Tyra”, ”fästmö-Tyra” och kort och gott – Tyra.
Det räcker gott och väl.

Tyra och jag har inte dragit jämt alla gånger men jag vet vad hon gått igenom tidigare och går igenom idag och vi delar på många plan erfarenheter.
Som någon skrev i en kommentar för ett tag sen;
– Det var några år sedan och vuxna människor lägger konflikter bakom sig och går vidare.
Ingen mår bra av att vara i konflikt med en annan människa och det är något som JAG fått öva på. Att inte vara en långsint gammal kossa.

Jag tror att de positiva effekterna skulle vara stora och sträcka sig över många områden för Tyra om hon övergick till att bara ha en blogg. 
Hästbloggen skulle nog få ett rejält uppsving eftersom hon då skulle skriva om sin största passion och det skulle ge henne positiva känslor och inspiration istället för att skriva om hur dåligt man mår hela tiden.

Jag hoppas Tyra gör det som är bäst för henne och för en stund struntar i vad hennes privata blogg genererar i inkomst varje månad.
Jag är säker på att hon kan klara sig på sina andra inkomstkällor och jag kan garantera att hon kommer tycka att det var värt det om hon bara vågar att genomföra det.
Dags att göra något annat, något nytt!
Oh, kanske en bröllopsblogg om något? Vad tror ni om det? Det är ju sannerligen någonting positivt. =)

Nu har jag spenderat 561 ord på att säga vad JAG tycker. Vad tycker ni? 
Go!

12 kommentarer | “Tyra funderar på att sluta blogga.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sandra skriver:

    Håller med i det stora hela och tycker det låter sin en väldigt bra idé att lägga ner Tyras.se!
    MEN jag tror inte att det i sig kommer att ändra så mycket varken för bloggandet eller Tyra själv. Jag tror att det personliga bloggandet är ungefär som ett beroenden för Tyra. Hon känner att det inte gör henne gott alla gånger, men att hon är beroende av att finnas till och synas på det sättet och att få den formen av bekräftelse. Därför tror jag att hon kommer fortsätta pendla från ena till andra sidan iaf ett tag till, vare sig med eller utan Tyras.se. Att bara finnas till för henne själv och hennes nära räcker inte i dagsläget, men att hon har börjat se att det är något som är fel här gör att jag tror att hon sakta börjat traska på rätt väg och jag hoppas hon hittar hela vägen fram så småningom.

  2. Lisa skriver:

    Jag önskar att Tyra kunde bestämma sig för att stänga ner bloggen för gott och fokusera på sig själv och sin hälsa men jag tror hon innerst inne inte vill göra sig av med den just för att hon får all uppmärksamhet via bloggen. Hon tror nog att hon är ingen utan den och därför klamrar hon sig fast vid den. Och så blir det en ond spiral för henne. Hon behöver verkligen stanna upp och se i vilken situation hon är i men hon tycks leva med skygglappar på. Jag har en vän som är likadan – enda skillnaden är att hon är inte missbrukaren utan hennes pojkvän är det men hon stänger ögonen.

  3. Sara skriver:

    Jag tror hon är i en svacka bara. För en månad sen skrev hon;
    ”Jag älskar att blogga! På den här bloggen-jag känner så jävla mycket inspiration!!! Jag gör det för jag tycker det är så otrooooooligt roligt! Jag ser det som ett jobb, men också som min stora hobby och intresse!”

    Detta och mkt mer skrev hon 11 feb. Bara lögn?

    1. Lisa skriver:

      Hon säger ju att hon har ADHD och om hon missbrukar samtidigt hamnar hon mer ofta än sällan i svackor för att tabletterna förstärker hennes mående.

  4. S skriver:

    Tycker absolut hon ska sluta blogga. Tjejen har ju uppenbara problem och behöver vård eller terapi. Tror inte att bloggandet är bra för henne.

  5. S skriver:

    Äh. Det där med att lämna gammalt bakom sig vill ja g ha en snabbkurs på. Alltid folk som går vidare som ingeting som kommer med det ”tipset”..
    Hoppas däremot tyra fortsätter blogga privat! Hon är riktigt rolig när hon släpper loss. Många andra har ju också sjukdomsbloggar. Sen det där med att bli som sin diagnos vill väl ingen, men om du har depression eller cancer påverkar det onekligen livet…? Så blir din diagnos, nja, alla hanterar den olika.

  6. Sara skriver:

    När jag väl märkte hur manipulativ Tyra är för att framhäva sig själv i bloggen, så ser man att hon ofta ändrar på sanningen.

    I senaste inlägget på hästbloggen anklagar hon återigen ägaren till Calisto som hon provred i september, för att bryta avtal. Men det är lögn.

    Enligt Tyra skrev de avtal på att Tyra skulle få köpa hästen. Efter några dagar fick Tyra veta att en häst, Esta i Schweiz, blivit till salu igen och ägaren skrev till Tyra att det var hennes nya Lalle. Så Tyra åkte till Schweiz och bestämde sig för köp av Esta. Men Esta dog. Några dagar senare skrev Tyra i bloggen att hon skickat flera sms till Calistoägaren om att hon skulle köpa Calisto, och att hon inte svarade. Tyra skrev att det var såå dåligt beteende. Som hon gör nu i senaste inlägget också.

    Tyra nämner dock inte ett ord om att hon bestämt sig för att köpa Esta. Hur kan hon med att ljuga som hon gör och anklaga Calistos ägare? Tyra gör om sanningen heeela tiden så att det alltid är alla andra som är elaka mot henne, medan hon framställer sig själv som ett frommt lamm som har såån otur att råka ut för alla elaka människor.

    Jag fattar inte hur hon kan med att bete sig så.

    1. sara skriver:

      Dessutom har folk skrivit i kommentarsfältet att ägaren/säljaren backade när Tyra plötsligt ville köpa hästen på avbetalning. Och att Tyra inte ska ha hört av sig som avtalat. Det finns alltid två sidor av storyn men Tyra är expert på att utmåla sig som det stora offret.

      1. Sara skriver:

        Tyra godkänner inte min kommentar om detta. Skrev den på sakligt sätt, inget otrevligt.

        Inatt har någon som jag tror är Tyra svarat på 2 kommentarer i senaste inlägget på ridbloggen. Senaste tiden har flera svar på kommentarer låtit precis som att de kommit från Tyra. Skulle vara väldigt intressant att se hur ofta hon skriver kommentarer i andra namn.

      2. Sandra skriver:

        Tidigare idag (eller om det var igårkväll?) när jag var inne på hästbloggen och kika så fanns där en ganska lång kommentar som beskrev en lite mer nyanserad bild av det där hästköpet. Kanske var det rentav din kommentar?
        Den är iaf borttagen nu, såg jag alldeles precis. Och jag TROR att det även kan vara en eller ett par kortare kommentarer som också är borta, men några gällande samma ämne finns fortfarande kvar. Det ligger definitivt en hund begraven här någonstans.

  7. Lovisa skriver:

    Förmoderering som vissa bloggare tillämpar t ex Blondinbella gör ju att man inte ens under kortare tid har möjlighet att se en kommentar innan den raderas. Eftermoderering är bättre på så sätt men det är aldrig trevligt att bli censurerad.
    Å andra sidan är en blogg bloggarens ”egendom” och det finns ingen skyldighet för hen att släppa fram kommentarer. Men visst påverkar censur och lågt till tak läsarna och deras åsikter om bloggaren.

  8. Anna skriver:

    Undrar vad som hänt med Tyra? Helt tyst på båda bloggarna. Kanske återfall, hon har ju inte verkat må bra psykiskt.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp