Fel att lättare komma överens med killar?

09:46 16 Jul 2016

Kissie:

kiss

Kissie tycker att det är nedvärderande och att trycka ner det egna könet när tjejer säger att dom har lättare att komma överens med killar.
Håller ni med om det? Det gör inte jag..
I så fall skulle man ju vara nedvärderande mot grupperingar – typ alla – om man föredrar att umgås på tu man hand istället för i ”tjej/killgäng”.
Om man är en kattmänniska – är man nedvärderande mot exempelvis hundar?
Jag gillar pizza bättre än pasta – hatiskt mot alla pastakockar OCH pastaälskare?

Handlar det inte bara om att man föredrar olika saker eftersom vi alla ÄR olika?

Jag tycker inlägget mest handlar om att Kissie vill hitta saker att skriva feministiska inlägg om men missar målet med typ en halvmeter.

67 kommentarer | “Fel att lättare komma överens med killar?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. rebecca skriver:

    Grejen är att många tjejer som ”hellre hänger med snubbar” har fått inpräntat i sig hela sitt liv att killar är bättre och att om en hänger med killar istället för tjejer så blir en automatiskt lite bättre än ”de falska brudarna som bara snackar skit”. Praktexempel på internaliserad misogyni.

    1. Andrea skriver:

      Totalt skitsnack! Så otroligt löjligt! Hjärntvätt kallas det.

    2. KisseKatt skriver:

      Say woot? Spontant känner jag att du kanske är mycket yngre än jag och att det här är något nytt fenomen om det du säger stämmer.
      Den erfarenhet jag har av tjejer som säger att de funkar bättre med killar, är de tjejer som inte är så ”tjejtjejiga” av sig, som jag kallar det.

      Jag är själv en tjej som allt som oftast fungerar bättre ihop med killar än vad jag gör med tjejer. Och det är VERKLIGEN inte för att ”det är bättre att hänga med snubbar”. Jag fungerar helt enkelt överlag bättre med killar. Eller känner jag egentligen inte så på riktigt utan det är bara jag som har fått det inpräntat att det är så? Haha!
      Snacka om att överanalysera.

      För övrigt håller jag med CamCam i hennes analys av situationen i sista lilla stycket 🙂

      1. rebecca skriver:

        Idag har jag ett stort tjejgäng som jag umgås regelbundet med och de flesta av dem kan relatera till att när vi var yngre så hade vi mentaliteten att ”men vi är inte som andra tjejer, vi hänger med killarna, vi spelar tv-spel och bryr oss inte om tjejgrejer”. När jag ser tillbaka på den tiden nu (aka grundskolan) så ser jag ju klart och tydligt hur påverkad jag var från allt och alla och trodde att jag på något sätt trodde jag var bättre än andra tjejer pga att jag främst umgicks med killar.

    3. vvv skriver:

      Fast nä jag föredrar att hänga med killar för att vi brukar ha mer gemensamt och det började redan på förskolan. Speciellt i högstadiet när smink och sånt var jätte interessant så hade jag liksom inget att prata med dom om, jag ville åka skateboard eller cylkla ner för trappor. Kan säga också att det är långt ifrån alla killar jag gillar och jag har faktiskt tjejkompisar också men inte i närheten av så många som jag har killkompisar.

      1. vvv skriver:

        va nyvaken när jag skrev detta och jag ser nu mina stavfel och slarvfel.

    4. FK skriver:

      Nja, jag har alltid hängt med killar för att jag inte känner att jag passar in bland tjejer. Känner mig sjukt malplacerad, blir tyst och tillbakadragen och vet inte hur jag ska bete mig. Så många gånger som jag avundsjukt tittat på alla som har tjejmiddagar eller annat med en grupp tjejer och funderat på varför jag aldrig passade in.

      Så nej, har inget med ”falska brudar som bara snackar skit” att göra, det handlar om mig själv. Jag känner mig helt enkelt inte bekväm.

    5. Plumbob skriver:

      Håller med dig, hört och sett det där mycket. Det är Cool girl-syndromet som skördat en del offer.

      1. vvv skriver:

        det kan säker hända men för alla är det inte så, jag passade bara inte in bland tjejerna från start, jag hade aldrig lekt med dockor eller några såna grejer för min mamma är helt emot att sätta sitt barn i en förutbestämd mall. jag fick mer leksaker som fotbollar, hopprep och skateboards. På förskolan tänkte jag inte på det men i sexårs så fattade jag att jag var helt fel ute för att få hänga med tjejerna, och min mamma vägrade köpa barbie till mig så fick helt enkelt inte vara med. Nu som äldre har jag tjejkompisar men under skoltiden va det inte många.

  2. Joanna skriver:

    Jag umgicks mycket mer med killar eller ensam under högstadietiden eftersom att jag fick reda på genom dem vilka brudar i klassen som snackade bakom min rygg. De hjälpte mig upp istället för att falla så att säga.

  3. Tove N skriver:

    Tänkte precis likadant när jag läste inlägget. Är det ett nytt tankesätt som pluppar upp, att om man är för något så är man automatiskt emot resten? Som om man inte kan föredra något utan att hata alla annat….

  4. Ida skriver:

    fast det kan helt enkelt vara lättare att umgås med killar eftersom de oftare säger vad de tycker rakt ut, medan tjejer kan hå bakom ryggen och snacka skit. Det känns som att tjejer ser andra tjejer som konkurrens och så borde det inte vara, men detta är mina tankar iallafall och bara för att man kommer lättare överens med killar är det inte nedvärderande mot tjejer

    1. Fia skriver:

      Det är väl detta tankesätt som gör det till en feministisk fråga. Folk säger sällan bara att de gillar att umgås med killar utan det följs alltid av något nedvärderande om kvinnor. Personligen har jag inga killkompisar direkt men att döma av alla snubbar man varit ihop med så är det precis lika mycket skvaller, skitsnack och back stabbing i killgäng. Sedan ligger det absolut något i att tjejer blir itutade sedan barnsben att tjejer kan vara falska, tjejer kan inte leka tre, tjejer pratar massa skit etc. Det blir en självuppfyllande profetia. Dessutom att det lättare att få status om man är tjejen som bara hänger med killar. För snubbar har högre ställning överlag och är man då ”pojkflick” är man automatiskt lite coolare än andra tjejer.

      Nu spann jag iväg lite, hela den här kommentaren är då klart inte en argumentation mot dig Ida 🙂

      1. KisseKatt skriver:

        Men om man som tjej har dåliga erfarenheter från bekantskaper och relationer med andra tjejer då?
        Är det i det faller heller inte tillåtet att säga ”Jag funkar bättre med killar, för tjejer är oftast XXXX” eller liknande, för att det blir ”nedlåtande mot kvinnor”?
        Är man då tvungen att samtidigt väldigt tydligt specificera att det enbart är individen JAG som har dessa högst personliga erfarenheter och att de såklart inte gäller ALLA tjejer i hela världen.

        Ne, fasiken alltså… -_-

  5. Lina skriver:

    Beror väl på ens personlighet, jag är inte så ”tjejig” av mig o tycker det kan vara lättare att hänga med killar men jag har inte heller ett problem att hänga med tjejer heller men jag dras till en viss typ av personer. Tjejer som bara pratar smink tex o är högljudda o stojar mycket kan jag tycka är jobbiga. Det betyder inte att jag trycker ner tjejer eller ogillar alla tjejer utan jag dras till en viss typ av personlighet.

    1. Fia skriver:

      Mycket bättre att prata personlighet än kön tycker jag!

      1. Lina skriver:

        Ja verkligen, man passar helt enkelt ihop med vissa personer o då är det ju oftast personer med liknande personligheter. Kan bara äldre, yngre, kille eller tjej det kvittar så länge men känner att man trivs med dom man umgås med :).

  6. Frida skriver:

    I mitt fall har jag liksom inte haft något val. Jag är väldigt framåt och säger vad jag tycker så tjejerna i min klass growing up tyckte jag var konstig. Men killarna tyckte om mig, och jag tyckte om dem:)

  7. Tee skriver:

    Jag förstår inte hur folk kommer överens med killar överhuvudtaget.

    1. Amelie skriver:

      Jag förstår inte hur folk kommer överens med folk överhuvudtaget.

    2. Andrea skriver:

      Flata kanske?

  8. blahabla skriver:

    Det är kanske det som kommer efter ”jag kommer bättre överens med killar” som Kissie stör sig på men som hon kanske inte får fram i texten? Det finns de kommentarer som nedvärderar tjejer i samma kommentar och placerar alla tjejer i ett stereotypiskt fack. På samma sätt som att det finns kvinnor som bryter mot könsnormen finns det killar som gör det, men i dessa kommentarer lyfts oftast bara den ena gruppen fram som ett problem. Jag har fler killkompisar än tjejkompisar, men när jag pratar om det med någon så skippar jag att placera någon grupp i ett fack. Sen är ju kommentarer på nätet svårare att tolka.

  9. I. skriver:

    Jag tycker hon har rätt, det anses coolare att vara en av grabbarna. Se bara i kommentarerna hur många som skriver att de hellre umgås med killar för tjejer – som grupp – är *diverse nedvärderande ord*. När vi pratar om tjejer som grupp som skvallriga, back-stabbing osv underblåser vi ”sanningen” som ”alla vet” hur tjejer _är_. Och vi pratar om killar/män i grupp som ärliga, härliga och raka. På min mans arbetsplats jobbar bara män. Vilka intriger, vilket skitsnack, vilka ansträngningar för att trycka till andra…

    1. Hel skriver:

      Exakt så, jag håller helt med. Vi kan till exempel jämföra med det oerhört låga skrytvärdet i att vara en kille som mest umgås med tjejer. Då blir det ganska uppenbart att det ligger värderingar bakom som inte bara handlar om ”smak”.

    2. Anna skriver:

      På min arbetsplats (brandkåren ) jobbar oxå bara män och jag.
      Och maken till skitsnack och snack bakom ryggen har jag aldrig varit med om på någon av mina tidigare arbetsplatser där de varit mer jämn könsfördelning. ..
      Så att killar är mer raka å ärliga som grupp stämmer då inte in på de 200 män jag jobbar med…

    3. M skriver:

      Men tjejer är ju backstabbing, skitsnackande bitches? Iallafall alla dem jag träffat =)

      1. Anna skriver:

        Killar med. ☺

  10. Hennes nya girlpower känns lite krystad faktiskt. Kan ju också bero på att hon inte skriver ”djupare” saker så ofta och därför har svårare att förmedla vad hon tänker i skrift.

    1. Anna skriver:

      Tror inte hon har svårare att förmedla en åsikt i ett ”djupt” inlägg än i några andra inlägg. Tror bara helt enkelt att hon inte är tillräckligt smart, därav blir alla politiska, feministiska och ”djupare” inlägg helt ologiska, motsägelsefulla och – ja, ogenomtänkta. Man läser ju olika bloggar av olika anledningar och Kissies läser jag mest för att kommentarsfältet roar mig. Vill jag läsa något annat så klickar jag in på bloggar av en helt annan nivå.

  11. Linn skriver:

    Men va? Att säga att man inte gillar att umgås med ett KÖN är ju rätt sjukt? att va tjej och säga man inte tycker om att hänga med tjejer tex jaja då nedvärderar man sitt eget kön. Om man då tycker att man själv är så chill, varför skulle andra tjejer inte vara det, tex? Något många tjejer för att få mer respekt av killar. Tycker det är sjukt

  12. Camilla skriver:

    Jag från tokdamp på kvinnor/tjejer som säger att de kommer bättre överrens med killar. Världens sämsta bortförklaring i min värld!
    1. JAG blir förolämpad, liksom jaha men är vi bara ytligt bekanta då. Ofta är det kvinnor som inte gärna berättar så mycket om sig själva (min personliga undersökning). Öppna upp dig då för i helvete känner jag bara!!!
    2. Du har umgåtts/litat på fel personer mao du har noll känsla för andra människor och kan inte läsa av dem
    3. en normal funtad människa ska kunna prata och vara vän med alla sorters kön annars har man problem

    OBS! Detta är mina egna åsikter

    1. Anna skriver:

      Tar det för självklart att det är dina egna åsikter eftersom det är du som skriver -:) Varför skulle man skriva någon annans åsikter liksom….

      1. Camilla skriver:

        Ibland kan vissa på internet ha svårt att förstå dessa saker?

  13. Jen skriver:

    Jag har inget emot ifall tjejer hellre hänger med killar, stör dock mig väldigt mycket på ifall anledningen är att ”killar är roligare, rakare, ärligare, snackar inte skit” m.m. Mitt tjejgäng snackar vi aldrig skit, har väldigt rå humor, snackar allt från politik till föräldraskap och stöttar varann genom allt i livet. Det känns som att tjejer som har dom åsikterna själva måste tävla med andra tjejer och därför inte kommer överens och den största bekräftelsen är att ha ett killgäng att hänga med. Killar är ju bäst, så om man har accepteras av dom så är man inte så ”tjejig” (för vi är ju sååååå jobbiga) och vad är bättre än det? Men jag klandrar ändå inte tjejerna egentligen, vi har lärt oss från barnsben att killar är coolare men någongång ska man väl börja tänka själv och ifrågasätta saker och sluta självhata. Nä, jag är för systerskap och systrar stöttar alltid varann.

    1. Sanna skriver:

      Får jag typ bli er kompis också? ?

      1. Jen skriver:

        Självklart ?? vi rekryterar jämt ?

  14. Mamma skriver:

    Mamma med den ENORMA erfarenheten här. 🙂
    Jag umgås gärna med båda könen, men jobbar mycket hellre tillsammans med män. Mindre tjafs och mer raka rör och det säger jag efter att ha jobbat, både som egenföretagare och som anställd… i 40 år.

    Värsta stället var på ett hotell med nästan bara kvinnor. Aldrig har jag varit med om så mycket skitprat om personer som inte var närvarande. Massor med lögner och nedtryckning av vissa som ansågs som inte ”riktigt lika fina”. Värst var ägaren till hotellet, som körde med taktiken… ”härska genom att söndra”. Jag stod ut i drygt ett år, sen drog jag.

    Där jag bor nu… på landet, snackas det hela tiden om andra. Inkl. mig och min man. Vi får ju alltid reda på vad som sägs, men vi bara på rycker på axlarna. Och ja… det ”pratet” kommer nästan alltid ur kvinnors mun. Kvinnor som inte känner oss på riktigt.

    Med åldern blir man luttrad och har lärt sig att hålla… rent ut sagt… hålla käften. Jag skriver inte längre på FB, inget nytt från mig de senaste åren på IG… bloggen ligger i träda sedan flera år.

    1. Camilla skriver:

      Du har aldrig umgåtts med bönder märker jag… Gubbar som kör viskleken deluxe

      1. Mamma skriver:

        Det finns en hel del jordbrukare här omkring, menhar bara haft lite närmre kontakt med två unga killar, som har ”köttdjur”. Nått skitsnack därifrån har jag inte hört.
        Men säkert pratas det säkert en hel del runt om här. Det har jag ingen egen erfarenhet av. 🙂

  15. LA skriver:

    Oh god… jag är en av dom som gick runt och trodde man var en special snowflake bara för att jag hellre hängde med grabbarna, criiiiinge. Nej men till mitt försvar dock så har jag alltid haft ungefär lika många killkompisar som tjejkompisar och jag har aldrig gillat den ena sidan bättre än den andra utan det handlade mer om osäkerhet och att jag ville ses på ett visst sätt utav killarna…
    Hela den här grejen om att killar skulle vara mer chill och enklare att umgås med är fan en riktigt stor myt, skulle säga att killar snackar skit minst lika mycket som tjejer gör. En del snubbar jag har hängt med back in the day var fan bra mycket falskare än många tjejer. Nä, jag skulle säga att assholefördelningen mellan könen är nog rätt jämställd faktiskt.

    1. JosefinD skriver:

      ”Assholefördelningen” hihi

  16. Lisa skriver:

    Jag har alltid dragits till umgänge med killar på grund av att jag var mobbad under hela min skoltid och killar pratade aldrig bakom min rygg och de fanns alltid där som stöd. Jag har några tjejkompisar men det är inte många för jag har svårt att lita på dem.

  17. Jenny skriver:

    Haha jag undrar mest hur ni alla hittar killar som faktiskt vill vara kompis med er utan att kära ner sig eller utan en dold agenda att de vill ligga…

    1. V. skriver:

      Haha! Jag reflekterar likadant. Av egen erfarenhet så har det alltid kommit till sex förr eller senare….men det kanske säger mer om mig än om killar generellt kom jag på nu. ?

      1. vvv skriver:

        Det kan ju vara så att dom tjejer som gillar att hänga med killar haft jävlig tur i vilka killar man träffat? Sånna killar som fattar att kvinnor är människor och inte sexobjekt ☺

    2. Lisa skriver:

      Så man kan inte vara vän med en kille utan sex? Det har jag kunnat och kan ännu. Handlar snarare om personen i sig.

    3. Jj skriver:

      Jag går väl säga att jag hellre umgås med tjejer än killar av den enkla anledningen att det tillslut kommit fram att i princip varenda j*kla killkompis velat ligga med mig/intresserad av förhållande. En tyckte det var lämpligt att fyllesmsa mig om detta medans flickvännen var gravid och jag hade sambo. ?

      Sambons vänner går väl ann när vi umgås alla tillsammans. Men jag vet inte om det bara är jag som haft otur eller om det är så generellt.

      Sen gillar jag inte alla tjejer för det utan gillar att umgås med jordnära personer som jag kan diskutera allt från ytliga saker till politik med. Så jag har några få men väl utvalda tjejkompisar som är de jag gärna spenderar tid med.

  18. AnnaD skriver:

    Finns det någon som tar Kissies sk ”feministiska” inlägg (eller när hon försöker skriva sina ”debattartiklar/inlägg”, politiska inlägg, etc.) på allvar? Det enda hon är ute efter är klick, vilket hon ju också fick på detta inlägg. Tror att de mesta av hennes åsikter är påhittade för att ha något att skriva om som genererar kommentarer – vilket alltid fungerar. Hon har själv inte kommenterat på en enda av de kommentarer som har en annan åsikt. Om man kollar tillbaka på andra liknande inlägg så svarar hon aldrig på dessa kommentarer utan ”räknar bara kassan”. Alltid när hon haft dåligt med klick och kommentarer på en vecka eller längre så slänger in något liknande inlägg.

  19. Cajsa skriver:

    Så ologisk. Först skriver hon att tjejer som umgås med killar tror dom är coola/häftiga. Sen är budskapet i inlägget att man inte ska nedvärdera sitt eget kön. Så hon börjar inlägget med att pika vissa tjejer men avslutar med att vi tjejer ska stå upp för varandra, vi är grymma snygga bäst, ok?

    Sen tycker jag det är så underhållande med feminister som gärna placerar män i negativa fack. Men att tjejer generellt i grupp tenderar mer att snacka skit, backstabba osv det stämmer inte. Då ska man gå in på individnivå, inte dra ett kön över samma kan osv när detta är rätt uppenbart.

  20. Linnea skriver:

    Det ÄR inpräntat sen liten att hänga med killar ger viss status och man är lite coolare, bättre och ska tåla mer. Att det typiska som ”tjejer” gillar är sämre (smink, hästar, kläder…blabla) Sånt är töntigt och sämre och ska skrattas åt…
    Men jag har aldrig fått så mycket bekräftelse som av mina tjejkompisar! Det är en underbar sfär där man blir sedd, uppmärksammad, humor, fantasi, bollplank, lyssnad på, stöttad och får kärlek.
    Har aldrig blivit tillfrågad av killar hur jag mår, tänker, tycker, vill. Där har jag alltid blivit överkörd och vill man vara med så är det their way or the highway. Sexistisk och rasistisk ”humor”.
    Det avhandlas aldrig så mycket viktigt, roligt, kärleksfullt och power som då jag och mina tjejer träffas. Och planeringarna då nån fyller år eller ska överraskas på annat sätt är så jäkla bra uttänkta efter just den personen med detaljer och humor.
    Fan vad glad jag är att vara tjej och fånga den där speciella gemenskapen!

  21. Sanna skriver:

    Copy-pastear min kommentar från Kissies.se blogg:

    Min högst personliga erfarenhet är att det blir mer drama i tjej-grupper än kill-grupper, och därför har jag oftast haft lättare att umgås med killar. Dras liksom mer däråt, eller hur en ska säga. Men med det inte sagt att jag ogillar kvinnor eller undviker att umgås med dom. Jag ger alla en chans tills dom bevisar att dom inte förtjänat den (eller att vi helt enkelt inte klickar), men det brukar oftast vara killkompisar som blir ”fasta” vänner. Går något av det jag skriver ihop för någon annan än mig själv? Haha!

  22. :( skriver:

    I min erfarenhet är många sådana tjejer kompisar med killar för att de själva blir fiender med andra tjejer. T.ex. som en tjej på mitt förra jobb som envisades med att vara superflörtig och touchy feely med alla upptagna killar på stället. Inte med singelkillarna. Bara de upptagna. Kul för oss tjejer som faktiskt dejtade någon kille där.

  23. V. skriver:

    Jag orkat orkar inte ens läsa något som Kissie skriver längre. Hennes tillrättalagda yta tråkar ut mig.

  24. emma skriver:

    Hon är inte feminist ,hon är en trend följare. Man klankar inte ner på de andra könet om man är feminist, man klankar verklien inte ner på sitt egna kön heller. Om några tjejer faktiskt kommer bättre överrens med killar, vem är hon som ska döma och trycka ner dessa tjejer. Fyfan,nej alexandra är fan i mig feminist,hon skriver så otroligt dumma grejer. Män och kvinnor är lika mycket värda, om jag tycker om att hänga med killar bättre än tjejer så fine acceptera det. Det handlar inte om feminism,det handlar om vem jag personligen kommer bättre överens med. Är så trött på denna ”vi feminister hatar alla män” fasaden. Hon och zala Larsson borde utbilda sig lite bättre inom detta område.

    1. Cajsa skriver:

      Hon är en trendföljare ja. Just nu är det trend att hata män, vilket förstör feminism för det lägger fokus på helt fel saker. Genom att hata män ställer man grupper mot varandra, man provocerar hela det manliga könet och även oss normala kvinnor som inte står bakom generaliseringen av män. Hat föder hat. Men antar att en manshatare passar kissies image då hon alltid varit känd för att provocera, den rollen innehar hon än idag men i annan skepnad.

  25. Anneli skriver:

    Asså alla människor är olika kan folk fatta det? Bara för din arbetsplats med 200 kvinnor snackar skit så behöver det inte betyda att ALLA kvinnor i hela världen snackar skit???? Byt umgängeskrets om ni inte tycker om dom? Både män och kvinnor snackar skit och helst om kvinnor. Så varför säger ni inte emot när ni hamnar i en konversation med skit snack?? Nä exakt det vågar ni inte ?????? men ni kan ändå komma hit och sprida bilden att alla kvinnor snackar skit eller är allmänt avundsjuka på andra kvinnor. Säg åt männens sexistiska kommentarer. Gör världen bättre istället för klaga på en jävla blogg.

  26. Moody skriver:

    Går på personlighet och inte kön. Märker ingen skillnad generellt mellan män och kvinnor, hänger med de jag gillar och skiter i de jag ogillar.

  27. Anna skriver:

    Vissa personer kommer bättre överens med vissa typer av umgängen. Hur svårt är det att förstå?
    Mina nr 2 största intressen som ungdom var datorspel och bilar. Hur många brudar fanns det som gillade sånt? Där jag bodde var det bara jag och killar. Killar som jag idag ännu har kontakt med och känner mig så lyckligt lottad att ha. Det har inte med att göra att jag inte gillar tjejer eller dissar dem. Hade jag träffat tjejer på den tiden som också bara hade killkompisar och gillade samma saker, då hade vi säkert också blivit vänner..

    1. LA skriver:

      Tycker inte alls att det är svårt att förstå. Tror mer att det handlar om tjejer som påstår att dom endast umgås med killar för att tjejer är falska eller bara skapar drama yada yada. Jag var själv en sån tyvärr. Att umgås med killar är fine och som du säger så kanske man har vissa intressen som inte så många andra tjejer utövar. Men det blir rätt lame när man som tjej trycker ner andra tjejer för att vara dramasökande bitchar etc.

    2. Kissekatt skriver:

      Uppenbarligen är det för vissa extremt svårt att förstå samt är väldigt provocerande.
      Jag finner det mest roande och lite bisarrt att man kan bry sig så mycket om saken. Det ska vara så himla mycket pekpinnar och ”detta är rätt” och ”detta är fel” kring feministiska frågor jämt och ständigt som faktiskt också verkar på ett nedtryckande sätt.

      Jag vet inte, men jag tror väl knappast att man väljer ut sina vänner efter könet de har.. man klickar väl snarare bara med de man klickar med. Hur det sen kan spela så stor roll för andra och störa dem så mycket förstår jag verkligen inte.

  28. Josephine skriver:

    Fattar inte uppdelningen per kön. Jag vill umgås med sköna människor. Om de är killar eller tjejer skiter jag fullständigt i

  29. hanna skriver:

    Hur ofta hör man någon säga flickpojke?

    Jag har själv alltid haft fler killkompisar än tjejkompisar, men det är nog pga att omständigheterna har gjort det så. Vi var 20 killar och 7 tjejer i klassen upp till nian. 10 killar och 5 tjejer på gymnasiet, sedan fortsatte jag med värnplikten och blev kvar i försvarsmakten. Får ofta höra att jag är en pojkflicka, och det är _alltid_ sagt som något positivt.

    Har däremot aldrig hört något använda tjej som något positivt och tror inte att det skulle kännas lika bra för en kille att bli kallad för flickpojke som jag har fått lära mig att det är att vara en pojkflicka.

    1. hanna skriver:

      Nej, det är inte _FEL_ att lättare komma överens med killar, men jag håller nog absolut med i om att det är något vi lär oss att sträva efter. Sen är det väl en jättestor grupp människor man pratar om. Hur vet vi att vi kommer bättre överens med alla killar än med alla tjejer? I mitt fall var det slumpen som avgjorde, men tror definitivt inte att jag faktiskt kommer bättre överens med killar för att dom är killar. Vi tjejer är rätt sköna också, varför skulle det inte vara najs att hänga med oss?

  30. Josse skriver:

    Jag har aldrig riktigt förstått den här diskussionen. Det finns ju olika typer av personligheter från båda könen. Det finns tjejer som snackar skit, lika mycket som killar. Det finns tjejer som är ärliga och säger rätt ut vad de tycker och tänker, lika mycket som det finns killar som gör det. Själv har jag alltid haft ganska jämt antal kill och tjejkompisar omkring mig. Det jag har märkt är att killar ofta är lite bättre på att inte prata öppet om sina diskussioner om andra människor, haha. Men vad jag hört låter det ganska likt annars. Finns skvallertanter och backstabbers på båda sidor. Sen var man drar gränsen för dessa två är väl det som skiljer det åt.

  31. Elin skriver:

    Jag som hoppas på att folk lär sig att inte ta Kissie på allvar och slutar läsa hennes blogg så hon kan försvinna ur rampljuset. Tål inte folk utan talang som bara blir kända för de skriker högst.

    Men se, hon lyckas ju hålla sig aktuell. Tänk vilken diskussion hon startat bara på denna skvallerblogg – igen!

  32. Korralin skriver:

    Hela grejen med att säga att ”jag umgås hellre med killar” bygger på internaliserad misogyni där man är av uppfattningen att alla tjejer skvallrar, inte vågar ”ta i”, är ömtåliga, bara har ytliga intressen etc.
    Jag säger inte att Desirees text var bra, den missade målet lite tycker jag också. Dessutom kan man givetvis säga att man hellre umgås med killar (och det utan att ljuga!). Det är en helt rimlig grej att några människor känner att de hellre umgås med killar än tjejer trots att de tillhör det senare könet. Det som bör problematiseras är ju att det är en sån himla vanlig grej att säga. Hur kan det vara så att i princip alla tjejer någon gång har sagt just de orden: ”jag umgås hellre med killar än tjejer” utan att det ligger något lurt bakom?
    Tjejer är individer och det går inte att säga att de som grupp är skvallriga, inte vågar ”ta i”, är ömtåliga, bara har ytliga intressen etc. Den rådande föreställningen är dock att detta gäller för en majoritet av tjejerna. Varför är det så här? Vad ligger bakom? Varför tillskrivs tjejer negativa egenskaper medan killar tillskrivs positiva (i just detta fall: i den ålder och de situationer där man ofta hör yttringen att en kvinnlig person hellre umgås med killar än tjejer.

    Alla människor lever i patriarkatet och blir påverkade av det, så även tjejer. Att misogyna yttranden normaliseras är något att aktivt kämpa emot. Med det sagt vill jag självklart inte förbjuda kvinnor att känna att de hellre umgås med killar, men på ett samhälleligt plan måste vi problematisera strömningar likt denna. Det är ingen slump att den frasen är så vanlig.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg