Hur har Catten råd att betala för en advokat?

11:00 13 Dec 2016

Catrin Hedlund:

cat

Var får den här kriminella bruttan pengar ifrån för att betala för en advokat?
Mamsen?
Sina bedrägerier?
Andra tveksamma affärer?

Your guess is as good as mine..

Förvirrad verkar hon vara också eftersom hon i den ena kommentaren menar på att hon får en advokat i form av rättsskydd och i nästa andetag betalar hon för den själv.
Med tanke på att hennes advokater är sååååå snälla mot henne och bara vill hjälpa henne – och inte alls är ute efter pengar – så får man ju hoppas att de inte debiterar henne varje gång hon ringer upp dem mitt i natten för att vara snälla.

Detta med att advokater bara vill tjäna pengar stämmer ej i mitt fall. Mina finns för mig dygnet runt och det känns extremt bra.//Catten

Är hon så här puckad på riktigt verkligen?
Hur fan hon har lyckats undgå att bli omyndigförklarad är en gåta!
Förstår hon inte att den enda anledningen till att de finns tillgängliga för henne dygnet runt är för att de debiterar och tjänar pengar varje gång hon ringer och lipar i luren?
Tror hon på riktigt att de jobbar gratis eller har ett fast Catten af Tälje-arvode där de förbundit sig att vara livegna och ha Catten-jour dygnet runt?

Inte ens HON kan väl vara så här dum?

c cc

Ps. Jag vägrar länka till hennes blogg och ge henne trafik. Men tro mig – det finns ingenting av vikt att läsa där förutom idiotin jag tar upp i det här inlägget. Saaaaarry Catty!

24 kommentarer | “Hur har Catten råd att betala för en advokat?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. ii skriver:

    Förlåt att detta är något helt annat!
    Men jag har några funderingar som kanske någon av er eller CamCam kanske kan svara på?

    Hur blir det om Dessie stänger ner sin blogg eller nämner att hon har bloggpaus offentligt, får hon lämna Teo på föris och fika under dagarna? Eftersom att bloggen är Dessis ”jobb”…

    1. Anonym skriver:

      Om hon inte längre har kontrakt på att blogga eller kan visa att hon har ett eget företag/anställning så är det nog samma regler som för alla andra arbetslösa, dvs att hon måste vara inskriven på Arbetsförmedlingen för att kunna lämna barnet på förskolan.

  2. Anonym skriver:

    Tack för bra input!
    Ända anledningen, tror jag, att Catten har trafik på sin sida är JUST pga alla hennes bedrägerier samt att hon ljuger konstant om allt!
    Hon verkar vara en person som är väldigt komplicerad psykiskt, oempatisk och med noll empati samt att jag faktiskt tror hon är väldigt ensam.
    För vilken normal funtad människa vill förknippas med henne?

    1. Andra skriver:

      Jo usch! Jag gick in på hennes blogg innan för å läsa kommentarer å kände ”fysat*n” vad glad jag är att jag inte är Catitzi! Hon verkar så otroligt hatad.. Börjar nästan (NÄSTAN) tycka synd om henne..

      1. Bra där skriver:

        Bra att jag kan stava mitt namn också :/

      2. Nicks ? skriver:

        Är du tillbaka?!

        1. Andrea skriver:

          Eftersom att du bemödar dig med att svara ”inte så charmigt ordval” angående kommentaren där hon blev kallad för kioskmongo, och därmed försvarar ett Klappträ som henne så kunde jag inte bry mig mindre av vad du tycker!

          1. Nicks ? skriver:

            Näää, är det sant?! Vad ledsen jag blir. Not.

            Jag är av den uppfattningen att bara för att en person begår vidriga handlingar, så behöver man inte komma med personangrepp….detta gäller dock endast till en viss gräns. Rasister, djurplågare och pedofiler t ex får man enligt mig kalla precis vad som helst.

  3. Public skriver:

    neeeeej det är ju dagens höjdpunkt när hon kommer in och kommenterar hennes Ping:D

    its just AMAZING:P

  4. Mimmi skriver:

    Kan det va så att hon är så extrem att hon även tänker blåsa advokaten på pengar, att hon bara tänker strunta betala när räkningarna kommer.

    1. Gaby skriver:

      Skulle tro att advokaten är smart nog att be henne sätta in förskott på ett klientmedelskonto. Blir jobbigt för henne att stå där utan ombud ifall hen avsäger sig uppdraget pga att Catten inte betalar. Inte direkt för att jag skulle tycka så värst synd om henne ifall det hände.

  5. M skriver:

    Hoppas på att UnicornMeat kan komma in hit och förklara hur advokatarvoden/rättsskydd/rättshjälpsslagen fungerar ?

  6. Anonym skriver:

    För alla er som vill kolla vad kioskmongot från tälje skriver utan att ge henne trafik så kan ni gå via denna: https://unvis.it/catrinhedlund.com

    1. Nicks ? skriver:

      Inte ett alltför charmigt ordval.

  7. Gaby skriver:

    Kan tycka att det är ganska komiskt hur hon pratar om existensminimum hit och dit ifall hon anlitar en advokat för att företräda henne (ur egen ficka dvs)? Finns ju duktiga jurister till en billigare peng lixom.

  8. UnicornMeat skriver:

    Hon har aldrig betalat en krona för sina advokater i vårdnads- och umgängestvisterna. Rätten har beslutat att hennes ombudskostnader ska ersättas med stöd av rättshjälpslagen.

    /catrin_hedlund_bedragerskan/UnicornMeat

    1. Andrea skriver:

      Man blir så matt! Fyf*n säger jag! HUR kan det bli så? Vet du det kanske?

      1. Fluffis skriver:

        Nu är ju inte jag geniet UnicornMeat. Men. Det handlar väl om att vi i Sverige tycker att alla har rätt till en rättssäker prövning (vilket ju är en av grunderna för en fungerande rättsstat), vilket innebär att även de som inte har råd ska kunna få en försvarare. Och eftersom Catrin är svarande i stämningarna om vårdnad och umgänge, och eftersom hon inte har några pengar, så betalas hennes juridiska ombuds kostnader med hjälp av skattemedel.

        Med risk för att jag har fel pga noll juridisk utbildning.

        1. UnicornMeat skriver:

          Det är precis som Fluffis skriver; rätten till rättshjälp springer ur idén om allas rätt till en rättssäker prövning.

          Rättshjälp får beviljas en fysisk person vars ekonomiska underlag inte överstiger 260.000 kronor.

          Ekonomiskt underlag definieras som den rättssökandes beräknade årsinkomst sedan hänsyn tagits till underhållsskyldighet, förmögenhetsförhållanden och skuldsättning.

          Bidrar den rättssökande till underhållet av barn skall den beräknade årsinkomsten minskas med 15 000 kr för varje barn, dock högst 75 000 kr.

          Är den rättssökandes betalningsförmåga väsentligen ökad eller nedsatt på grund av förmögenhetsinnehav eller skuldsättning eller annan särskild omständighet, skall den beräknade årsinkomsten jämkas genom att skäligt belopp läggs till eller dras ifrån.

          1. Andrea skriver:

            Tack att ni orka förklara för någon som är aningens sinnesslö när det kommer till juridik.

  9. SmygarBerit skriver:

    Men när kommer räkningen på en sådan advokat? Har en kompis som ligger i tvist kring umgänge med sitt barn och hon ringer denne titt som tätt men verkar inte ha betalat en krona, inte fått någon räkning. Jag har försökt varna henne lite om att de kan va rätt saftiga på att debitera, men hon tror inte att telefonsamtal ingår i kostnaderna utan möten och om det blir en förhandling i Tingsrätt. Kan man ha kontakt med en advokat hur länge som helst och sen när det gått en viss tid så får man räkningen eller hur fungerar det där egentligen? Någon som kan svara 🙂

    1. Malin skriver:

      De kommer att debitera tid för samtalen om det inte är korta grejer. Det är inte bara faktiskt mötestid utan även tid det tar att förbereda t.ex. en tingsrättsförhandling. Många fakturerar inte löpande utan när ärendet är avslutat, det skiljer också beroende på byrån och vad det är för typ av tvister eller om det t.ex. bara är rådgivning. Om det är så att din vän får hjälp av rättskyddet i hemförsäkringen kommer betalningen att hanteras mellan försäkringsbolag och advokaten, din vän får betala självrisker möjligtvis. Ofta så finns klientmedelskonton där pengar t.ex. sätts in i förskott av klienten eller den som hanterar klientens pengar under tiden advokaten arbetar med fallet kommer pengar då att tas ifrån kontot för att t.ex. täcka utgifter. Som sagt det finns lite olika lösningar, men en sak kan man dock vara säker på och det är att man får betala!

      (sidnot: advokaten bör ha förklarat detta med debiteringen för din vän redan innan den började med tvisten. För rättskydd se ovan där Unicorn meat förklarat)

      1. SmygarBerit skriver:

        Tack för svar! 🙂 tror dock hon bara ringt upp ngn advokat på en byrå och sen tragglat på. tror inte hon tänkt så långt att man kan ta hjälp via hemförsäkring osv.. Hmm, ska nog fråga henne om detta. Hon har rätt ansträngd ekonomi och det skulle nog vara smått förödande för henne om det damp ner en skräckinjagande räkning. kanske hon tänker ett extra varv innan hon ringer och avhandlar om precis allt med denne..

        1. Malin skriver:

          Ja, hon kan nog behöva tänka sig för i så fall. Om hon bara ringt och hon inte uttalat är kund hos advokaten kanske det inte rör sig om några pengar ännu. En del har typ en timmes rådgivning/möte innan man uttalat åtar sig en tvist. Men en seriös advokat lämnar ju klara uppgifter redan i ett tidigt skede om betalning osv. Din vän bör inte räkna med avgifter under 1000 kr/timme exkl. moms (förmodligen högre). Om det behövs externa utredningar som advokaten beställer kommer det att tillkomma (nu behövs det väl iofs kanske inte i vårdnadstvister)

          (obs jag har bara erfarenhet av andra typer av tvister, främst inom fastighetsbranschen)

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg