Jocke gör en pudel..

14:00 23 Feb 2017

Jocke och Jonna: IMG_7151

IMG_7150

Jocke, Jonna och deras vänner var och badade med delfiner i Egypten och menade på att de tagit reda på att djuren hade det bra. Men det har de ju så klart inte. Delfiner ska bo i havet – där har de det bra.

Paret fick ta emot minst sagt kraftig kritik över sitt val och nu går Jocke ut på sin Instagram med att det var fel av dem att bada med delfinerna och ursäktar sig med att de alla var dåligt upplysta och okunniga.

Är längtan efter att få komma de här fantastiska djuren större än viljan att de ska få leva fritt och ha det bra?
Jag minns som liten när jag satt och tittade på ”Året med Kungafamiljen” och de fick klappa delfinerna på Kolmården under en privat föreställning – fy fan vad avis jag var. Jag tyckte det var så orättvist och längtade till den dagen jag själv skulle kunna göra något liknande.
När jag var på Bahamas så fick jag chansen men det var ute till havs och personalen sa till oss innan att ”om delfinerna inte vill så kommer de inte”. Men de kom. Den äldste hette Fat Bastard och var den sista delfinen som spelade Flipper på TV.
Så jag fick klappa delfinen men det var helt på djurens villkor.
Ville de inte så kom de inte.

Men idag vet jag inte om jag ens skulle göra det faktiskt.. Även den delfinen var ju domesticerad efter år av inspelningar. Nej, vilda djur ska vara vilda.

Min låt används även i den här videon. Sånt blir man glad av.

37 kommentarer | “Jocke gör en pudel..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. micka skriver:

  Katter då?och hundar?dom ska egentligen inte heller leva som dom gör idag!fiinns faktiskt delfiner som har det

  1. Sara skriver:

   Fast nu är ju hundar och katter inte en vild art. Dom är ju en domesticerade art som blivit beroende av människan för sin överlevnad. Den jämförelsen är alldeles kass.

   1. Ella skriver:

    Men vi har ju börjat domesticera delfinerna nu så om tusentals år så kommer det vara helt okej för då har de glömt att de varit fria. Man måste ju börja någonstans?

    Observera sarkasmen. Men helt ärligt, vad är skillnaden? Katter och hundar hade inte funnits om människan inte valt att domesticerat dem, men det betyder inte att det är rätt och att djuren inte heller skulle vilja leva i frihet?

    Nu är detta inte min egna åsikt, men många tycker att det är så. Om vi tillskriver djur en egen, fri vilja så är det rätt sjukt vad vi begär utav hundar och katter.

    1. E skriver:

     Både katter, hundar, hästar och andra ”husdjur/nyttodjur” domesticerad genom ett gemensamt utbyte av nödvändigheter. I utbyte mot skydd, värme, mat och omvårdnad osv sökte sig vilda djur till den förhistoriska människan och blev kvar. Vi hade mat när de svalt och därför kom de tillbaka och stannade slutligen kvar permanent.
     Katten jagade möss och råttor så att de inte kunde äta upp människornas mat, i utbyte mot det fick katterna mat och skydd. Hästen lät sig tyglas och användas för sin kraft i utbyte mot skydd mot rovdjur och hårt väder osv.
     Även om det inte var en individs medvetna beslut så är det en rätt naturlig utveckling. Delfinerna som bor på akvarier ska naturligtvis behandlas humant men man kan väga fördelar mot nackdelar, genom att vi håller dem i akvarier får de skydd, mat och sjukvård. I utbyte får vi en möjlighet att lära oss mer om dem och en chans att fascineras av dem på nära håll.

   2. Perr skriver:

    Nu har jag själv 3 katter men när jag researchade katters genetik för en kurs så hittade jag information om att katter egentligen inte är domesticerade enligt definitionen. Deras genetik skiljer sig inte så mycket från den vilda varianten och de kan faktiskt klara sig utan människor. Sedan finns det även tecken som tyder på att vi inte ”tog” katter utan att vissa av vildkatterna, som var mer sociala och mindre rädda för människor, sökte sig till oss för det fanns mycket mat (främst råttor i matförråd) nära människor. Det blev en win-win situation helt klart men inte som en normal domesticering utan mer naturliga kompanjoner. Totalt off-topic men intressant tycker jag haha!

  2. anonym skriver:

   Micka hur tycker du katter och hundar ska leva då?. Min katt hade ett underbart liv. Bor i grön område o hon gick som hon ville upp o ner på stege från balkongen. Och hon kunde inte fått mera kärlek änn vad hon fick av mej. Men många andra länder har djur usla förhållanden. Antingen skiter man i dom eller så blir dom mat på restaurang. Dom flesta hundar och katter har det bra i Sverige. Och är mycket älskade av sina ägare. Själv tog jag hand om en vildkatt i flera år så hans sista tid blev fin och vad mycket kärlek man fick tillbaks.

  3. Olivia skriver:

   Undrar hur ni ställer er till innekatter? Det kan inte vara stimulerande eller roligt att vara innestängd i en liten lägenhet.

 2. Annan Anna skriver:

  Det gick precis som jag förväntade mig 😀 Eftersom alla tre par som vloggade om detta poängterade hur noga de tagit reda på allt och att delfinerna har det så himla bra så tycker jag att det är ganska uppenbart att de bara valt att ignorera all info de läst om för att de ska få uppleva detta och få en massa klick och pengar.

  Nu när de fått uppfylla sin dröm så passar det att pudla om att man var naiv (inte ignorant…) och uppmana andra att inte uppfylla sina delfindrömmar trots att det uppenbarligen var viktigt att de fick göra det.

  Suck…

 3. ah skriver:

  Jag tycker det är väldigt tråkigt att det är så många som säger ”ja men vi visste inte att det var på det här sättet”. Det är så många bloggare som har besökt djurparker, simmat med delfiner eller klappat tigerungar i fångenskap. Har samtliga av dessa bott under en sten i alla år som detta varit kontroversiellt? Det håller inte att varenda ”känd” person som varit på djurparker efteråt kommer och säger ”visste inte att det var fel”.

  Tro fan att de flesta förstår och vet att det är fel, men de är precis som så många andra: egoistiska. Sen ger det väl extra klick också. ”There’s no such thing as bad publicity”..

  1. Sandra skriver:

   Sedan kan det ju vara så att alla inte håller med om att djurparker är fel.

   Tycker alltid att det är lustigt när människor som konsumerar animaliska produkter gnäller på svenska djurparker.
   Björnarna på skansen har en egen skog.
   Men det här är med ok att sponsra?
   http://cdn1.hssmedia.fi/Newsmedia/2015/07/05/980/OM_J051099Y.jpg

   1. ah skriver:

    ..men nu var det ju inte dem som inte ansåg att djurparker var fel som jag skrev om. Inte är jag heller sugen på att göra det här till en vegan vs inte-vegan debatt.

 4. Anonym skriver:

  Blir så galet trött, kan känna att det var ok för 15 år sen att säga ”det visste vi inte”, men att säga det idag? Då måste man aktivt blundat för sanningen alternativt bott under en sten.

 5. JL skriver:

  Åh herregud.. Blir så ledsen av att se sånt här. Tror knappast på att de inte visste bättre. Väldigt lätt att åka och simma med delfinerna och sen säga ”Oj, jag visste inte”. Hoppas de skäms.

 6. anonym skriver:

  Finns ingen orsak o skriva elakt till dom. Gör det saken bättre. Nej. Hör i så fall av er till dom som äger delfinerna. Man ska inte säga man är djurvän o sen vara elak mot medmänniskor. Tacka vet jag människovänliga individer. Sprid kärlek o världen blir bättre. Har bara förstör o drar ner. Kram till alla.

  1. Anonym skriver:

   Varför tror du de som äger delfinerna kan göra det? Jo för att människor som t.ex. Jocke m.fl. besöker dessa delfinarier/zoo osv. Så länge det är lönsamt för dem så kommer de såklart fortsätta. Alltså finns det en orsak till att skriva det till personer som fortfarande besöker dessa ställen.

 7. J skriver:

  Rätt lustigt hur folk gör skillnad på djur. Kossor är tydligen ok att låsa in, ta bort kalven från mamman för att utnyttja dom för mjölk och sen mörda dom. Men att låsa in en delfin är tydligen helt fel.

  Jag tycker att ni som äter djur och bär päls/skinn osv och har husdjur instängda i era hem inte har någonting att säga till om det här.

  1. Anonym skriver:

   Du kan tycka vad du vill, tack och lov får ALLA tycka att det är fel att fånga delfiner på brutala sätt och sedan använda dom som attraktioner för dumma turister. Hur kan du säga att det är fel av NÅGON att tycka djurplågeri är fel? Skulle så en terrorist tycka det är fel så är väl det bra. herregud människa…

  2. ida skriver:

   Jag äter kött och har en hund ”instängd i mitt hem” som du kallar det. Vad tror du hade hänt med hundarna tex om vi djurälskare inte tog hand om de? De skulle dö. Så ta dina åsikter och stoppa dem nånstans där solen aldrig skiner

   1. J skriver:

    Döda du dina jävla djur och tyck att det är så hemskt att delfiner är instängda du. Sen kan du bara dra åt helvete.

    1. ida skriver:

     Haha mogen. Jävla djur? Trodde du var djurälskare… But now Im confused. Släpp ilskan, man mår inte bra av det 🙂

    2. Roza skriver:

     J: Oj… Med den där attityden kan du inte ha det lätt i livet… ?

  3. Susawoo älskar späckhuggare skriver:

   Ah, det är sådant som avskräcker folk från veganism.

   1. Roza skriver:

    Precis. Istället för att informera blir veganer (*inte alla veganer 😉 ) fly förbannade över andras livsval. Som om jag skulle vilja ändra hela min livsstil, ekonomi & kostnadshållning efter att någon skrev att jag skulle ”döda mina jävla djur och dra pt helvete”..? Herregud… (Vet att J’s kommentar ej var riktad mot ig, men har fått liknande så kände för att skriva detta =)

    1. veganism skriver:

     Fast det där är ju ingenting annat än en dålig ursäkt. har du en vilja till att bli vegan så kommer du inte strunta i det för att några människor har dålig attityd. Hur härlig attityd tror du veganer bemöts med? Man hade det jävligt gött som köttätare kan jag tala om. Men man bryr sig inte för det är inte andra människor som är viktiga utan djuren.

 8. E skriver:

  Förstår inte heller när Jocke och Jonna försöker låta duktiga i början och säga att dom vägrade minsann att betala för det. Alltså va?! Hur mår delfinerna bättre pga att dom INTE betalade? Dom stödjer ju det ändå..

  1. Anonym skriver:

   Haha exakt.. Samma sak sa Gustav & Johanna… Att de minsann inte tänka betala för att se fångade djur, men eftersom de inte betalar något och det är gratis går det bra..

   1. Anonym skriver:

    Spyr lite på allihopa! ? Och så typiskt han att posta ett sånt inlägg på sin insta som han gjorde innan och påstå att han förstod efteråt att det var fel?! så alla hans 10 åriga följare ska skriva ”kung” och att han är så godhjärtad osv… Nej fy!

 9. Anonym skriver:

  ”Vi fixade det här gratis, vi skulle ju aldrig betala för att se instängda djur” Nähe? Men så länge det är gratis är det okej att låsa in dom? Herregud, hur blåsta..

 10. Anonym skriver:

  Intressant. Till en början gick Jocke berserk i kommentarerna och sa att man själv ska ha rent innan man kastar skit på dom. Sedan gjorde han en helvändning och ber nu om ursäkt? Som vanligt, när något händer så skyller han på andra men när det blir dålig publicitet av det så ber han om ursäkt. Undrar hur många gånger han ska kunna göra det innan folk förstår vad dom verkligen är för personer? Man måste ju leva under en sten om man inte vet hur delfiner mår på sådana ställen.

  1. Anonym skriver:

   Är jag den enda som tycker att det är konstigt att dom fortfarande har videon uppe på kanalen? Om dom verkligen förstår nu hur hemskt det är, hur kan dom då fortsätta promota det i form av att låta videon vara kvar? Är pengarna från videon så viktig?

   1. Sofia skriver:

    Funderade också på det där. Dom har skrivit en kommentar på videon och lagt upp inlägg på instagram där dom skriver att det var fel gjort, bla bla bla. Men är det inte bättre att göra en ny video och förklara VARFÖR det är fel och ta bort den gamla, så att deras armé av små fans kanske kan ändra syn. De som sett vloggen men kanske inte sett den senaste kommentaren kommer ju tro att djurplågeri är ok så länge folk kör bil och skriver på papper(????) efter hans första kommentar.
    Sorry för osammanhängande kommentar men blir bara så trött…

    1. Anonym skriver:

     Jag håller med. Finner det så konstigt. Det verkar som att han ”förstod” först när Djurensrätt skrev om det hela. Han skrev i kommentarsfältet att folk inte hade rätt att klaga då man kör bil och jag vet inte vad. Men när Djurensrätt uppmärksammade det hela så hade han helt plötsligt hunnit se båda dokumentärerna och ångrade sig djupt.

     1. Sofia skriver:

      Alltså självklart visste han om redan innan att det var fel, alla i sällskapet gjorde säkert det, men valde att inte bry sig för att ”simma med delfiner är ju kul”. Ingen kan ju missa hur dåligt djur i fångenskap har det.
      Men sen insåg han väl att han inte kan försvara det han gjort och hittar på att ”oj jag visste inte hur dom hade det men nu är jag påläst, delfinerna mår visst dåligt, oupsi”
      Är så trött på hans kassa ursäkter han kommer med SÅ FORT han blir ifrågasatt.

 11. Annan Anna skriver:

  På tal Jocke och Jonna.

  Jag undrar om de bara hade skrattat, filmat och vägrat sluta duscha om översvämningen hade hänt i deras lägenhet också. Fast det hade kanske varit lika roligt eftersom de väl bor i hyreslägenhet och snart ska flytta så de hade kanske inte brytt sig om någon potentiell vattenskada ändå. En centimeter vatten i vardagsrummet eller sovrummet är väl inte så farligt så länge man kan göra en rolig video. Visst att det var klinker på golvet, men hotellrummet är ju inget våtutrymme så fukt rann ju ner vid lister etc.

  Normala människor som inte behöver göra roliga videos hade väl tagit en superdupersnabb dusch så att allt vatten stannat i badrummet och gått ner till receptionen och bett dem åtgärda problemet istället för att vägra sluta duscha, alternativt bett om ett nytt hotellrum där kranar och avlopp fungerar…

 12. Andy skriver:

  Tycker att han ljuger som fan. Har han levt under en sten hela sitt liv eller? Hur kan man inte hålla koll på sånt här 2017 när informationen finns överallt? Hur kan man inte ens tänka på att googla på delfiner och ifall de mår bra att leva i fångenskap före man bestämmer sig för att träffa dem?
  Han kan verkligen aldrig ta något ansvar för sitt agerande.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG