Holy shit balls!!

10:00 21 Mar 2017

Kenza:

Alltså what da fuck!?
Det här är alltså Kenzas alla designväskor och tack vare Andy kan jag tala om att totalen lyder som följer:

Miu Miu Bowel Satchel – 10k?
Chanel boy (small) – 38 k
Chanel boy (medium) (rosa, guld, silver, mörkröd) x4 – 166k
Celine micro luggage tote – 30k
Celine luggage phantom – 24k
Prada saffiano (beige) – 19k
Oscar Delarenta clutch – 16k
Balenciaga le dix cabas – 20k
Gucci Marmont matelasse – 20k
Gucci Dionysus – 17k
Chloe faye mini backpack – 17,5k
Chloe faye (medium) – 17,5k
Givenchy antigona (small) -15k
YSL Classic kate (medium) – 23k
YSL classic kate (small) – 21,6k

Totalt:454,600 kronor.

Det är fan helt jävla sinnessjukt!
Jag ska aldrig klaga på Forni mer!

95 kommentarer | “Holy shit balls!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  För någon som använder jackfickan till förvaring är detta helt sjuuukt ?

  1. En annan Sara skriver:

   Hahaha samma här!! Tycker bara det är otympligt med väska!! Plånbok, nycklar och mobil vad mer har man med sig egentligen?

   1. ABCD skriver:

    Spegel, mobilladdare, vattenflaska, läppstift + puder, näsduk med mina initialer på, solglasögon, cashewnötter, breathmints.. hehe. I could go on forever.

  2. Anonym skriver:

   De som använder jackfickan till förvaring är väl samma folk som går utan handskar på vintern?

   1. Lisa skriver:

    Nope! Jag har alltid handskar på vintern men har en härlig jacka med världens största fickor så knör alltid ner plånboken där och läppglanset i den andra fickan 😀

   2. Anonym skriver:

    Ingen väska här men lammskinnshandskar. Är jag med dottern har jag skötvästa ibland men annars går det lika bra med en blöja och en klämmis i fickan ?

  3. LISA skriver:

   Hennes ”Armani” väska var snyggast. 🙂
   http://kenzas.se/2017/03/19/my-bag-collection/

 2. J skriver:

  Oh. My. God. Det är så himla mycket pengar!!!

 3. Anonym skriver:

  Hon visade inte upp alla 😉

 4. ah skriver:

  Jag har inte ens en handväska. Jag är fortfarande fast i mitt 12-åriga jag som knögglar ner allt i byxfickorna. Börjar bli svårt när fickorna på kläderna blir mindre men mobilerna allt större..

  1. Anna skriver:

   Haha, som när man ska använda en gammal väska och i mobilfacket får man plats med typ… En nyckelknippa?

 5. Roza skriver:

  Åhhhh nu ska jag också bli bloggare & bli rik & gå & köpa en massa handväskor ?

 6. M skriver:

  Camcam Anna Book har varit med i efter tio! Säger en hel del märkliga saker.

 7. Johanna skriver:

  Ja har man möjligheten och pengarna så 🙂

  1. Binki skriver:

   Eh…näe? Att lägga en halv miljon på handväskor visar på att man helt har tappat kontakten med verkligheten.

   1. Anonym skriver:

    Men lägg ner.

   2. Roza skriver:

    Varför då? Om väskor är det man tycker är kul? Om jag sade att hästarna jag haft haft i hela mitt liv tillsammans är inköpta för wayyyy more än Kenzas väskor – är DET lika verklighetsfrånvänt? Hästar är min stora passion, dem ger mig glädje i livet. So what om väskorna ger Kenza glädje?

    1. Anonym skriver:

     Men vi vet ju att hästmänniska är lite speciella ?

   3. Plumbob skriver:

    Bahaha, jag har en medioker lön och jag har antagligen lagt mer procentuellt sett på hudvård än vad Kenza har på sina väskor.

    Om man tänker procentuellt har vi nog alla nåt vi lägger hutlöst med pengar på.

 8. Pingback: En studie i sex
 9. Fatima skriver:

  Jag tror att chloe ryggsäcken är en gåva, då hon skrev tack till de när hon visade upp den försts gången. Även Oscar delarenta clutchen!

 10. Nästan lika mycket pengar som hela vårt hus kostade.
  Kors!

 11. Linda skriver:

  Helt ok tycker jag. Om man har råd.
  Jag spenderar runt 150.000 plus på mitt intresse per år och min man samma summa på sitt.

  Är det en passion så är det. 🙂

  1. Omg skriver:

   Bara av ren nyfikenhet, vad är det för intressen du nämner? Är det enbart något materiellt som ni konsumerar eller något där det materiella också används i en sport eller liknande?

   1. C skriver:

    Jag spenderar nog nära 150.000 om året på min hobby också. Hobbyn är hästar och jag vet att det är sjuka summor. Finns inget som försvarar det, förutom att det inte går att leva utan. Har försökt det också, bara för att jag ville ”göra något vettigare” med pengarna…

    1. C skriver:

     Jag tycker inte alls att det är samma sak. Dina hästar ger dig konditions- och styrketräning, frisk luft, ett socialt sammanhang om du rider med vänner och liknande. Det är en sport.

     Mitt intresse, förutom fotografering, är främst väskor. Jag älskar att ha en fin väska på axeln, men den medför egentligen ingen nytta mer än att jag kan ha saker där under dagen. Jag får inte ut något på samma sätt som du får av ditt intresse, mer än att jag känner mig fin och tycker om att äga något exklusivt.

     Så nej, enligt mig är det stor skillnad mellan intressen där man samlar på något och intressen där man utför något. Däremot inte sagt att mitt intresse är klandervärt på något sätt, men jag försöker ha detta i åtanke när jag köper och säljer väskor.

     1. En annan C skriver:

      Oj, såg nu att du hade samma signatur. Jag är en annan C och det är min kommentar ovanför och under ”Alexas” inlägg.

     2. Gåsen skriver:

      Exakt! Man kan ha flera intressen samtidigt och det är inget fel i det, men jag tror det är vettigt att skilja på intressen som är kreativa och utvecklande och intressen som bara går ut på att samla eller konsumera saker.

    2. Gåsen skriver:

     Fast ursäkta nu men en hobby och ett fritidsintresse som innebär motion och förmodligen ger en jäkla massa frisk luft, lär en saker som ansvar, diciplin och sammarbete (för att bara nämna några grejer. Att generellt sett umgås med djur på olika sätt anses dessutom nyttigt för ens psykiska hälsa och välbefinnande) kan väl ändå inte likställas med fritidsintresset ”lyxkonsumtion”? Vad lär man sig och vad har man för nytta av att shoppa och på vilket sätt är det bra och utvecklande för ens karaktär och välmående?

     Fast iofs, viss motion genererar det väl antar jag att kila runt i butiker eller att gå till postutlämningen och hämta paket. Och kanske också i längden viss mognad av allt pappersarbete som dom ständiga höjningarna av ens hemförsäkring måste generera.

     Skämt å sido. Låt tjejen köpa väskor för en halv miljon om det nu gör henne lyckligare, personligen tycker jag det mest känns vulgärt men var och en blir salig på sitt sätt. Men att likstäkla det med ett RIKTIGT fritidsintresse som djur och hästskötsel (… there, baam, said it! Och då tycker jag inte ens speciellt mycket om hästar själv) är ju bara larvigt. Hästar är i princip en livsstil, shopping är det inte. Har man som största hobby är att spendera absurda summor på pryttlar må man ha mycket pengar, men man måste vara väldigt fattig på andra områden…

     1. C (hon med hästarna) skriver:

      Love you. Har så många gånger behövt försvara kostnaden med att ha häst, men visst är det precis som du säger. Just nu håller dessutom hästarna min näsa ovanför vattenytan (sjukskriven med utmattningsdepression), annars hade jag inte ens kommit utanför dörren. Men tack så himla mycket för förståelsen, utan att man behöver kämpa med näbbar och klor för att förklara sig. Som du märker har jag nästan börjat göra det omvända: ursäkta mitt intresse/livsstil och alla pengar jag lägger på det, för att jag har blivit ifrågasatt så många gånger.

    3. Gåsen skriver:

     Dumma kommentarsfunktionen gjorde att jag inte kunde svara under ditt meddelande C (C med hästarna). Vill bara ge dig världens största kram och säga att allt kommer bli bra <3 Fy tusan att leva med det du beskriver, kan inte föreställa mig hur tufft det måste vara. Håll hårt i den livsstil du vill leva och vet att du mår bra av, jag kan nästan ingenting om hästar men är helt tvärsäker på att hästar är superbra hjälpmedel och sällskap i den situation du beskriver <3 Heja dig!

     1. Lisa skriver:

      C du med hästarna: Ge dig aldrig! Hästfolket som ni kallas av många nonchalanta människor gör så mycket för era djur. Jag kan inte alla termer så säger ingenting med risk för att göra bort mig men sedan rider ni dem och tränar hoppning och allt vad det innebär. Hästar är underbara djur och jag hade lagt ned lika mycket pengar på dem om jag hade haft det som hobby så det om något ska du vara stolt över! Jag har alltid haft hund istället för jag är allergisk mot hästar och även om det inte är en lika hög kostnad som det är med en häst så lägger jag mer än gärna pengar på min sötnos.

      Stå på dig och mer jerringpris till er! Kram!

  2. A skriver:

   Blev nyfiken jag med!

 12. Omg skriver:

  Jag delar Kenzas intresse för designerväskor, men det jag inte förstår är varför hon köper samma modell från Chanel i fyra-fem olika färger? Känns med som ”hoarding” än ett intresse tycker jag.

  Tänkte direkt på Säker stil-podden när jag såg den är vloggen. Halva nöjet med designerväskor är ju att det ska vara en speciell väska som man verkligen unnar sig och att man njuter av den en tid efteråt. Känner inte till någon annan än Kenza som köper en väska i månaden och knappt använder en åttondel. Att Kenza börjar med att ursäkta sig med att hon arbetat hårt och att hon jobbar med mode är ingenting annat än en indikation på att hon också inser hur vansinnigt detta är.

 13. Alexa skriver:

  Jag tycker också det är helt okej! Andra köper en bil för en halv miljon. Har man råd så varför ska andra lägga sig i vad man gör med sina pengar?

  1. Sanna skriver:

   PRECIS! Hade en kille köpt/leasat ny bil flera gånger om året så hade ingen brytt sig men köper Kenza eller någon annan för den delen en handväska för 40.000 i månaden ja men då ska vi spy galla. Tar man lån så kan jag förstå men nu betalar hon kontant så vad är problemet? Alla har inte samma intressen i livet och det är tydligt att Kenza kan köpa dyra väskor, resa runt i världen, renovera en lägenhet och planera ett bröllop utan några som helst problem med ekonomin.

   1. C skriver:

    Fast man kan ju inte jämföra en bil med 15 väskor. Däremot kan man jämföra 15 bilar med 15 väskor om de har samma värde.

    Jag köper både väskor och smycken från kända designers och tycker att det är ett helt legalt intresse. Det som jag reagerar på är HUR man konsumerar saker, oavsett vad det gäller. Jag kan köpa en Rolex i månaden men det vore osunt, speciellt om jag redan hade 15 stycken och bara använde några stycken.

    Det är klart att Kenza och andra får konsumera precis som de vill. Men självklart reagerar människor med tanke på att det är rätt ovanligt att man konsumerar sådana mängder. Vad kända influencers gör påverkar dessutom konsumentbeteenden, inte minst unga personers, och därför är det viktigt att diskutera på vilket sätt man konsumerar.

    1. The real Hmm skriver:

     Vi kan göra en annan jämförelse.

     Folk köper nya mobiler för ca 7´kr eller nya stereo-anläggningar för 5′-150´kr. Ingen lyfter ett ögonbryn. (Eller jo kanske lite men det blir inte helt förfasade som över en handväska.)

     Om någon köper en klocka för 40´kr så är det en ”investering” men ett par örhängen för 20´kr är hysteriskt dyrt.

     En snygg kostym förväntar sig alla ska kosta minst 5´kr men blir inte förvånad om den går på närmre 10´kr. En klänning om så än det skulle vara den lila svarta som håller i 10 år som kostar 2´kr eller mer anser man att man är en slösare.

     Ett läppsift som kostar 150 kr är dyrt men en modellflygplans-satts på 500 kr är billigt.

     Det är helt enkelt rätt fascinerade att alla prylar som är traditionellt kvinnligt inte ska kosta mycket pengar eller kvinnor som har intressen som är dyra är sanslösa medan män som kan spendera hutlösa pengar på motorcyklar etc tycker ingen är konstigt så länge han har råd så är det upp till honom.

     En kvinna oavsett hur mycket pengar hon har ska aldrig spendera. Det gäller faktisk t o m när det kommer till bilar. Kan hon köpa en cool Fiat oavsett hur rik hon är, så ska hon det. Köper hon en Ferrari så har hon förlorat huvudet.

     OBS! Allt ovan är så klart grovt generaliserat. 🙂

     1. The real Hmm skriver:

      Send tycker jag visst man kan jämföra en bil med flera väskor.

      Det är ju inte så att en bil slutar att kosta eller slutar att behöva reservdelar etc tillskillnad från en handväska, som när den är färdig är den färdig.

      En bil kostar i service mellan 3´-12´kr om året i bara det.

      Lägg sedan till drivmedel, däck, försäkring (2′ -15´kr bara där) etc etc.

     2. C skriver:

      Känner inte alls igen det du beskriver, även om jag inte tvivlar på att den uppfattningen finns i vissa kretsar. I min omgivning anses det vara en lika vettig (eller mindre vettig) investering att köpa en Chanelväska som en Rolex. Att köpa en dräkt som kan användas dagligen är lika mycket investering som en kostym. Däremot inte klänning, eftersom den är mer jämförbar med en skjorta eller ett annat plagg som inte används dagligen. Jag har aldrig hört någon väninna som fått synpunkter på de tusenlappar som läggs på manikyr, fransextensions och hairtalk varje månad heller. Däremot tyckte min sambos vänner att 600 kronor för hans frisörbesök inkl. trådning av ögonbryn var slösaktigt.

     3. C skriver:

      Såvida jag inte kan använda min väska för att köra barnen till tennislektionerna tycker jag inte att man kan jämföra en väska med en bil. Det är två vitt skilda föremål och kan omöjligen jämföras. Om min sambo däremot skulle samla på portföljer, plånböcker, korthållare, manschettknappar, klockor eller liknande skulle samma princip gälla som för väskor.

     4. The real Hmm skriver:

      Som sagt det var grova generaliseringar 🙂

      Vi kan ang bilen lägga undan den praktiska biten, för en väska kan uppfylla den med, och istället göra jämförelsen med en extrabil som man bara har som en hobby.

      Men vi släpper det där. 🙂

     5. ? skriver:

      Tycker man får göra skillnad på bilar och bilar. Min pappa har vissa han inte kör. De är samlingsobjekt och fyller en annan funktion.

      Med det sagt är de även investeringar som ökar i värde. Tvivlar på att alla dessa numera mainstream väskor kommer vara en investering om några år när alla tröttnat och vill sälja de samtidigt.

 14. Andy skriver:

  Ahhh I am finally famous 😉 hahah!!

  1. ida skriver:

   Hahahaha Andy!! ❤

 15. Anonym skriver:

  Det är ju hennes månadslön va?
  Håller dock med om att det är otroligt mycket pengar men hon går ju loss på allt eftersom ”hon inte hade nåt” förut.

 16. Lina skriver:

  Först tänkte jag herregud vad mkt. Men när jag red och hade hästar la jag 500 000kr om året på de. + inköp av hästar. Så nä jag ska vara tyst.

  1. Maria skriver:

   Häst är bäst! Är också hästintresserad och ja, det går en del pengar till det per år, om jag räknar in allt från utrustning, ridlektioner, kurser och ridresor ? Inte en halv miljon dock, men så äger jag inte egen höst heller eller tävlar, det kostar. Får ut mycket av ridningen och hästarna, fysiskt, psykiskt och känslomässigt. Man kanske inte får ut samma av att förde sig med materiella ting, inte på lång sikt i alla fall. Men Kenza är absolut fri att lägga sina pengar på det hon vill, känns trist bara att konsumtionen är så förhärskande i samhället, att det är genom den vi ska få utlopp för våra behov. Finns så himla många andra värden i livet. Svårt att diskutera de här sakerna tycker jag, anti-konsumtionsargumenten tenderar att avfärdas med missunnsamhet, avundsjuka (gärna den svenska varianten) osv.

  2. Anna skriver:

   Hur lyckades du med det? Det är mer än 40 000:- i månaden? Jag har egna hästar, flera stycken och är rätt bra på att köpa grejer till dom, träna och tävla men är inte i närheten av dom summorna – som tur är för det är mer än vad jag och många andra får ut i månaden.

 17. M. skriver:

  Folk går bananas bland Paulas kommenterar, då hon tydligen skrivit ”Jag klämmer ut en indian”.

 18. Olle skriver:

  Undrar om de täcks av hemförsäkringen eller om Kenza måste ha en tilläggsförsäkring på samma sätt som den som har andra typer av samlingar i hemmet t ex frimärken, konstföremål eller antika möbler.
  Dessutom täcker inte hemförsäkringen föremål som ägs av företaget. Om Kenzas bolag äger dyrbara väskor och de brinner upp eller försvinner från hemmet så är det företagsförsäkringen som eventuellt täcker förlusten.
  Det ska man tänka på om man har företagets dator eller mobil i hemmet. Blir företagets egendom stulen i hemmet så gäller inte hemförsäkringen för datorn utan endast försäkring med företaget som försäkringstagare.

  1. Sofia skriver:

   Jobbat på försäkringsbolag. Kläder och väskor tappar 80% av sitt värde efter 2 år enligt avskrivning för konsumentvaror. Så deppigt om det blir stulet eller brinner upp för då får man inte mycket tillbaka. Jag har med en hel del väldigt dyra väskor men börjat köpa klockor istället för börjar bli lite feg ifall något skulle hända.

   1. Cilla skriver:

    Men de som köper designerväskor brukar mena att det är en ”investering” och inte konsumtion.
    Kanske inte alla designerväskor lämpar sig som investeringsobjekt men de mest välkända modellerna från Chanel t ex brukar kunna hålla värdet ganska bra. Åtminstone hör man det som ursäkt när någon lagt ned 40-50 tkr på en enda väska!
    Fast försäkringsbolagen gör kanske ingen skillnad mellan Chanel och Samsonite…

 19. Anonym skriver:

  Jag stör mig på hur klumpigt klippt inledningen är (orkade inte se mer sen). Inledningen är inte lång, varför inte ha ett manus och ta det i en tagning? Nu hackar det med alla konstiga klipp som får det hela att framstå som extremt oproffsigt. Och ljudet…snälla, lägg lite ”väskpengar” på en bra mikrofon att sätta som en mygga. Nu låter det som att hon pratar i en burk…

 20. Sara skriver:

  Vad roligt för henne som har haft möjlighet att köpa dessa då hon uppenbarligen älskar väskor och shopping. Alla har vi något vi tycker om att slösa pengar på ? Själv har jag en häst köpt för 570 tusen och fasta utgifter med uppehälle och träningar/tävlingar till den för som minst 9 tusen i månaden så jag är van vid att folk tycker man är knäpp för sitt dyra intresse

  1. E skriver:

   Tycker dock det är STOR skillnad. En häst ger motion, vänskap, sysselsättning, den ger något mentalt tillbaka! Det är en svindyr sport (har själv ridit), men tycker det är mer normalt att lägga ett par hundra tusen på en häst än ett gäng väskor som bara är materiella föremål. En häst är en själ, ett par väskor säger inte ett pip och kan inte trösta en när man är ledsen. Och att köpa en häst eller två bidrar inte till det sjuka konsumtionssamhälle vi redan lever i där de rika spenderar andras årslöner på ett par väskor.

   1. Sara skriver:

    Fast hon använder väl väskorna och är ju då ute och promenerar med dom = motion = glädje och tillfredställelse. Väskorna har ju dessutom varit kossor innan så där får vi in djuret i det hela med ? Så väskorna har ju haft en själ med i tidigare liv så då får vi även in ett återbruk ??

    1. E skriver:

     Du får det att låta som att hon går runt och luftar väskorna som om de vore några slags djur. Klart hon inte går ut på promenad med dem mer än när hon ska ut med hunden eller gå till bilen eller taxin? Hon går väl inte ut med dem på armen för sakens skull, ”kom nu så ska vi lufta dig lite, min lille Chanel!”

     1. ? skriver:

      Till bilen, i bilen, på jobbet, med till affären och afterwork krogen. Det blir en heldag

   2. Sara skriver:

    Att köpa en häst bidrar till miljöförstöring. Så mycket foder och saker som tillverkas för att få fram allt man har till dom är vansinnigt mot En väska som efter produktion och frakt el hänger sliter det minsta på miljön

   3. Anonym skriver:

    Tycker det är lite fräckt att anse sig ja ty att värdera andras intressen? För mig är hästar stora läskiga saker som får det att klia i ögonen och som man måste passa sig för, för om dom blir sura och sparkas gör det jävligt ont. För mig personligen finns det noll värde i att lägga pengar på det, men jag förstår att andra vill göra det av olika anledningar. Väskor är jag också tämligen ointresserad av för egen del men andra är uppenbarligen intresserade av att lägga massa pengar där. So be it!

   4. Roza skriver:

    Så för att det ska vara okey att slösa pengar på det måste det ge motion? Alltså vaaaaa? Vi åker på utlandsresor & ligger på en strand hela dagarna för flera tusen, men deeeeet är helt okey?

 21. Sandra skriver:

  Är nog hennes företag som äger dom så vad ska hon annars köpa då hon har ju redan allt…

 22. Mira skriver:

  Säger inte att jag skulle mörda för den blåa YSL väskan, men säger inte heller att jag skulle vara helt emot det….

 23. Mimi skriver:

  Jag tycker det är intressant vad olika smak/tycke man kan ha. Jag skulle tillexempel aldrig för mitt liv byta ut min Harry Potter tygväska från London för kanske 9pund mot en chanel för 50k. Det liksom faller mig inte i smaken!

  Sen är ju inte jag så ens i närheten förmögen som Kenza men för dom pengarna skulle jag, vilja göra en hel del massa annat! Haha!:))) men aja, vi mår som sagt bra av olika saker här i livet??

  1. Kattis skriver:

   Nä jag skulle vara livrädd att tappa bort en sån väska, även om försäkringen skulle täcka. Vilken ångest! Har hellre min tygkasse då. Eller min ryggsäck som jag köpte för 300 och som jag tyckte var lite dyr! haha

   1. Mimi skriver:

    Haha exakt!! Lika folk som går runt med sina mac-datorer i armen, på stan, utan skydd!! Hallå! Snacka om att be om att få bli rånad? Skämt o sido men så jag känner lite! Läskigt att gå runt med då dyra saker på sig!

 24. K skriver:

  Hon tjänar pengar och har råd med det, så varför inte? Tänk alla miljonärer och stjärnor (skådespelare, artister etc) som faktiskt kan köpa ett smycke(!) för summan av alla Kenzas väskor. Bara sådär. Alla har råd med olika saker eftersom vi tjänar pengar på olika nivåer, så varför hata?

  En som har det sämre ställt än mig själv kanske tycker att jag är galen som lägger 1500 kr på smink varje månad t.ex.

 25. Hehe som hästtjej så ser jag framför mig vilken fin gård det går att få för dem pengarna som kontantinsats 😉

  1. Jo skriver:

   Hahaha, jag föreställde mig sadelkammaren ? hade ju inte behövt välja mellan Bruno D. och Butet ?

 26. Tut skriver:

  Nu är jag varken intresserad av hästar eller designväskor, så kanske jag inte fattar grejen. Men jag flrstår inte att så många jämför att lägga pengar på en häst med en väska? En häst är en levande varelse, den ska så klart ha mat, vård, nånstans att bo, utrustning. En häst för med sig en livsstil, medan en väska är ett dött ting du hänger på armen. Känns inte som att det är jämförbara intressen på något sätt?

  1. Sara skriver:

   Fast varför ska någons intresse värderas högre eller mindre av andra beroende på andra personers åsikter?
   Bara för att någon påstår att man får så mycket mer med än häst, motion, kärlek, vänskap tex så varför skulle det inte vara jämförbart med att ha ett intresse som att samla och leka med svindyra leksakståg för 1 miljon? Eller att ha som intresse att sitta hela sin fritid och läsa böcker. Varför ska andra avgöra vad som är godtagbara saker för att få kallas för intresse

   1. Tut skriver:

    Fast min undran var varför man jämför hästar med väskor, var läser du att jag skrev att det ena är bättre än det andra? Det ena är en levande varelse och den andra är en sak, tycker inte det är samma sak bara, självklart kostar ett hästintresse mycket då det är en annan levande varelse man tar ansvar för. Ingenstans skriver jag att väskor är sämre, chilla.

 27. Anonym skriver:

  Har man pengar så varför ska man inte kunna få spendera dom på vad man vill.

 28. Bläckvard skriver:

  Jag tycker också att ifall man har ekonomin till det, varför inte? Det är ju de som läser hennes blogg som bidrar till att hon får den ekonomin att spendera stora summor på bla väskor. Ifall det sticker i ögonen på folk så får de väl sluta bidra till hennes inkomst eller hitta andra intressanta saker i livet att påpeka. 🙂

  Den dyraste väskan jag någonsin har köpt kostar 800kr (På rea tom!) och det är den summan som min ekonomi tillåter. Ifall jag hade tjänat som kenza skulle jag verkligen inte tacka nej till alla de där väskorna!

 29. D skriver:

  Jag som varit sjuk i flera år och fått ut extremt lite pengar (är gift så min man betalar våra utgifter) har lagt x antal tusen på märkesväskor de senaste åren. Har sparat och nån gång ibland fått ett extra tillskott i kassan tex vid jul och på så vis kunnat köpa väskan. Det kanske låter helt galet, men jag har varit för sjuk för att ha andra hobbies, och bara känslan av mina vackra väskor har fått mig att vara lycklig. Därför ”låter” maken mig köpa dessa utan att förvänta sig att jag ska använda pengarna till något familjen behöver.

  För mig har det varit ett sätt att orka, att tänka framåt och fantisera om då när jag ska bära mina väskor … köper å andra sidan inga nya teknikprylar, inga iphones, eller annat. Så länge man har råd, och inte som Catrin hedlund lurar pengar av andra, så tycker jag att man ska unna sig det som är njutning för en själv. <3

 30. Anonym skriver:

  Det som stör mig mest är väl dessa slöserier på tex miljön när en klänning skapas till Oscarsgalan och sedan troligen inte blir buren mer. Eller som våra kungligheter och nobelfesten, där det nästan hetsas om att det ska vara nya plagg varje år. Är det det apanaget ska gå till? Nä lägg hellre pengarna på vård och omsorg …

  1. The real Hmm skriver:

   Fast just när det kommer till kungahuset så var Sylvia väldigt tidig med det där att återvända. Jag tror hon började med det redan på 70-talet. 🙂

   Hon var väldigt tidig med att ha klänningar i två delar så att de kunde mixas och matchas till nya klänningar och användas flera gånger. Hon såg också till att använda klänning vid olika tillfällen med olika intressen så att fotona inte hamnade i samma tidningar, men klänningarna har alla använts ofta.

   Prinsessorna har följt efter och har ägt till med att ha hela känningar eller delar av klänningar från HM. 😀

   Klänningarna på Oscar är oftast lånade. 🙂

   1. Anonym skriver:

    * ägt skulle vara… även lagt till…

  2. anonym skriver:

   Tycker också vård o omsorg behöver mycket mer pengar. Skulle resa hellre änn köpa väskor. Det ger mej verkligen något. Bästa som finns o få se o upptäcka världen. Köpa väskor för jättebelopp nej vad tråkigt. Det handlar om yta. Roligare o resa o få kickar i själen.

 31. Emelie utan ä skriver:

  Blir inte totalsumman snarare nästan en miljon?935 100 får jag det till, eller är jag helt kass på matte ?

  1. Emelie utan ä skriver:

   Hade räknat fel, missade en väska, 952 600 kr ska det vara ?

   1. Ajlin skriver:

    De fyra Chanel Boy Medium kostar 166 000 tillsammans, inte var för sig. 🙂

    1. Emelie utan ä skriver:

     Ja, såklart! Förstår inte hur jag kunde missuppfatta, kan inte ens skylla på något ?

 32. :) skriver:

  Problemet med Kenza är att hennes liv är svår att relatera till nu. Hon blev känd som the girl next door, som såg ut som alla och levde som alla. Nu är det lyxresor, väskor som har ett värde på handpenning på en lägenhet i Stockholm,det är liksom too much. Och eftersom hon aldrig är personlig i bloggen så har vi inget annat att förhålla oss till. Hon är nu bara en mega rik bloggare. Cred för att hon skapade det här själv och med motstånd från barndomen. Men hon börjar bli för untouchable och det är något som hon kommer behöva kämpa med att visa. Hon har kommit långt men hennes trafik har bidragit till det. Glöm inte läsarna Kenza.

 33. Ajlin skriver:

  Jag stör mig inte det minsta på summan, har man pengar så här man. Däremot är jag så sjukt emot den här typen av onödig konsumtion. Jag kan på riktigt inte förstå hur någon kan köpa sin 28e handväska/rolex/hm-topp och inte få ont i magen och reflektera i onödigheten i det. Ingen människa behöver trettio handväskor. Jag har själv konsumerat jättemycket, främst kläder då jag jobbat i klädbutik många år och använde det för att berättiga att jag behövde köpa ett par jeans till. Sen jag slutade jobba i den branschen har jag nästan helt sluta konsumera och det är på riktigt en sådan lättnad.
  Men jag missunnar inte Kenza, eller någon annan, sina väskor eller vad det nu kan vara.

 34. sara skriver:

  OMG! Det är ju en hel jävla handpenning på en lägenhet/hus som kostar ca 3 000 000:-. Ha ha jag som mäklare räknar allt i bostäder.

  Men va fan, har man råd så har man. Och Kenza har tydlingen råd med det mesta.

  Men jag hade lätt som en plätt kunnat hittat andra saker att lägga den summan på. Men så är inte fashion my passion.

 35. Marja skriver:

  Jag tycker faktiskt det är på riktigt sjukt att man kan tycka är detta är rimlig konsumtion, det finns människor i världen som svälter ihjäl och flyr från krig och död. Samtidigt sitter vi i denna del av världen och konsumerar slut på jordens resurser för att vi ”faktiskt” har råd och lust att ha 50 handväskor eller bilar eller vad det månde vara. Som vanligt tycker jag att det är skillnad på vad man kan eller får göra och vad man bör göra. Jag funderar mer och mer på vad våra barn och barnbarn kommer att tycka om vår livsstil och mentalitet när vi väl gått över gränsen för vad jorden tål och hur vi borde agera mot medmänniskor som flyr krig? Svårt att motivera med att ”men jag kände att jag behövde en helt meningslös lyxpryl till så därför sket jag i allt annat”.

  1. Anonym skriver:

   BRAVO! Håller med dig till 100% alla dagar i veckan, livet ut!
   Tycker dessutom väskorna är ganska fula, oavsett märke eller inte.

  2. Anni skriver:

   Precis, Marja! Helt rätt! Vi har ett sånt sjukt och skevt förhållningssätt till människa och miljö. Jag skäms redan å mina barn och barnbarns vägnar.

 36. Olivia skriver:

  Tycker som många andra här, om hon nu har pengarna – vem har rätt att säga åt henne vad hon får/inte får lägga dem på? Det är helt upp till henne.
  Jag har (som många andra här haha…) tidigare varit hästtjej och jag vågar inte ens räkna på hur mycket pengar som har gått åt under de åren jag hade häst.

  Jag förstår att många reagerar på hur mycket pengar hon lagt på sina väskor, men åter igen, det är helt upp till henne! 😉

 37. Margit skriver:

  Spelar ingen roll vad en spenderar pengarna på. Det sjuka i världen är hur ett fåtal lever i extremt överflöd och andra människor i extrem, eller ”vanlig” fattigdom. Sjukt, sjukt, sjukt.

 38. Emma skriver:

  Kan bidra med några väskor till jag råkar veta att Kenza äger, sålänge de inte är sålda såklart.

  Balenciaga, minst 15000
  http://kenzas.se/2015/11/01/black-stripes-2/

  Alexander Wang, 7500
  http://kenzas.se/2012/04/25/alexander-wang-2/

  Alexander Wang, 8000
  http://kenzas.se/search/ALEXANDER+WANG+ROCCO

  Alexander Wang, igen. 7000
  http://kenzas.se/2014/01/13/wang-2/

  Sen har hon ju också lagt minst 70 000 på skinnjackor från acne. har aldrig sett henne använda två. oh well.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp