So it’s happening!

15:45 19 Mar 2017

Yoga girl:

(null)

Så Yoga Girl sparade med sig sin moderkaka hem från BB och ska nu alltså äta upp den och till sin hjälp har hon en kompis som även är kock.

Nu ska den visserligen inte ätas som den är med – typ på en tallrik med ketchup och senap – utan ska torkad ur och kapslas in i små ampuller som man sväljer hela.
Inte för att jag vet om jag tycker att förbättrar det hela men hey.. whatever floats your boat!

Äta moderkaka? Skulle ni?

56 kommentarer | “So it’s happening!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. m skriver:

  Är inte det kannibalism?

  1. Sara skriver:

   Äsch människor äter ju djurens inälvor (inte jag, vego) så varför inte sina egna…

 2. B skriver:

  Jag kräks rätt ut

 3. Nina skriver:

  Tack, men nej tack. Aldrig i livet!

 4. Erika skriver:

  Aldrig i livet! Fy fan vad vidrigt. Som att man skulle få för sig att suga på en blodig tampong *kräks*

 5. Anonym skriver:

  Skulle inte äta moderkaka men fyfan va jag får rysningen när jag tänker på moderkakans faktiska uppgift. Så vackert

 6. Tess skriver:

  Jag har bara en intressant tanke som jag undrar om dessa moderkaksätande människor tänkt på och det är ju att moderkakan fungerar som ett filter mellan mamma o barn under graviditeten. Är det då inte massa slaggprodukter o äckel i den? Varför då äta liksom?? Vad är skälet? Vet ju att djur i det vilda äter sin ibland men då är det ju för att de oftast kan blöda o få blodbrist och att genom att äta den får de extra järn. Men människan kan ju äta järntabletter, skulle aldrig trycka i mig min egen moderkaka blä.

  1. Anonym skriver:

   Högst tveksam till att slag och andra onyttigheter som moderkakan tar emot lagras där. Forslas nog vidare till njure och lever via vilka det kan utsöndras.

 7. Anonym skriver:

  Åh gud, kräks på new age-människor

  1. Maria skriver:

   Jag kräks på dig 🙂

  2. J skriver:

   Aaaw ”New Age”… redan på 1500-talet skrevs det om ”fördelarna” med att äta moderkakan i kinesisk medicin.

   1. Linda skriver:

    Samma kineser som tycker det är en god ide att äta nermalda horn från utrotningshotade djur?

    Smarta människor med brillianta idéer.

 8. kati skriver:

  Finns liksom ingen djupare anledning att käka den mer än att få uppmärksamhet. Ger den evigt li i ett paradis på jorden så kanske….

  1. Sara skriver:

   De bara förskönar allt, de lever i en fantasibubbla.

 9. Anonym skriver:

  I Sverige får man inte ta med sig moderkakan hem pga räknas som biologiskt avfall. Den slängs i soporna efteråt.

  1. Danderyd skriver:

   Märkligt, jag fick ta hem moderkakan efter förlossningen på Danderyd sjukhus. Den är nu begravd i trädgården under en blomsterbuske. Varför? Symboliskt och så är moderkakan full av näringsämnen som gör jorden bördig.

   1. Anonym skriver:

    Förr i tiden grävde man ner den under gårdens vårdträd. Fint gjort av dig tycker jag ❤

  2. Ellen skriver:

   Fast det får man visst det. Om man ber om det. Vet flera vänner som gjort det nämligen, hehe

 10. ida skriver:

  Fyyyfaaan???!!! ???

 11. Carina Gustafson skriver:

  Nänä lite för mycket för mig, jag tar lite efterrätt istället för efterbörd ?

  1. Katarina skriver:

   ? Man förtjänar faktiskt RIKTIG efterrätt efter en förlossning. Typ chokladfondant eller pannacotta.

   Min kompis bodde förresten i ett vänsterkollektiv (sånt här händer inte bland borgare, det hedrar dem ändå) nån gång på 90-talet. Efter en hemförlossning började det lukta ruttet från frysen, den var på väg att lägga av och höll sig inte kall. När min kompis skulle tömma frysen visade det sig att det var den nya mammans moderkaka som låg därinne och spred sin väldoft.

 12. Anonym skriver:

  Lite som blodpudding på sin egen mens. ?

 13. Frida skriver:

  Men vad är skillnaden egentligen mot att äta djurens inälvor och mens? Men detta tycker folk är sååååå äckligt medan de utan problem kan trycka i sig kadaver?

  1. Iceball skriver:

   Jag äter djur, inte människor, i övrigt så ja, det är STOR skillnad.

   1. Frida skriver:

    Stor skillnad? Så du anser att du är mer värd än någon annan?

  2. ? skriver:

   Det är ingen som äter kadaver utom asätare.

   1. Hejtjorv-motorsåg skriver:

    Sen finns vi som gillar att äta ål (asätare) hur äckligt det än låter. Fast nu är ju ålen bannlyst så blir väl inget mer sådant gött! 😉

   2. Frida skriver:

    Samma princip.
    Dött djur.

 14. Anonym skriver:

  Fantastiskt töntigt :))

 15. skriver:

  #TeamVägraLäsaSambonsBlogg
  #TeamVägraÄtaModerkaka

 16. Sara skriver:

  *Tar fram foliéhatten

 17. Frida skriver:

  Off topic: Hannalicious har ett kommentarsdrev angående att hon följer en diet och postar vad hon äter. Spännande dilemma: vissa hyllar kostinläggen och vill se mer, andra vill inte se dem eftersom de triggar vissa läsare. Hanna är klämd mellan dessa önskningar enl. henne själv.

 18. Anonym skriver:

  Äääeee fy

 19. HHanna skriver:

  Nä, aldrig äta den. Fy!
  Däremot var jag väldigt fascinerad av min moderkaka efter förlossningen och barnmorskan fick hålla upp den och visa och förklara hur den gjort sitt jobb.

 20. Anonym skriver:

  Den ser ju ut som en flintastek tycker jag så…
  Skulle aldrig äta den, är vegetarian och kan inte äta saker som liknar kött.

 21. Anonym skriver:

  Ser faktiskt ingen skillnad på detta och att äta kött. Kanske bara lite mer etiskt, ingen dör liksom. (OBS att jag är vegetarian och får likadana äckelkänslor av båda.)

 22. Lina skriver:

  Ja alltså varför inte. Hade kunnat smaka iaf. Födde barn via akutsnitt (sövd dessutom) eftersom jag höll på att dö så det var ingen som frågade om moderkakan då 🙁

  Jag är för övrigt varken new age eller hippie/vänster. Bara inte så kräsmagad.

 23. J skriver:

  Är det för att jag bor i usa eller hänger i helt andra cirklar men för mig är detta inget ovanligt alls? Du kan liksom lätt hitta nummer till flertal företag som tar hand om och gör om din placenta till kapslar eller tincures.

 24. Saga skriver:

  Jag tror att jag någon såg någon i ett amerikanskt teveprogram som gjorde en smoothie av den (eller i alla fall med moderkaka i, hur mycket av den det var i vet jag inte). Själv skulle jag nog inte göra det, eftersom jag inte förstår syftet, inte för att jag tycker att det nu skulle vara äckligare än att äta inälvor från djur.

  1. S skriver:

   Kanske samma tjej som käkade smoothie med sperma varje morgon… ?

 25. Linda skriver:

  Jag som till och med tvekade på om jag ville se den efter förlossningen?
  Dock glad att jag gjorde det, den var ju otroligt häftig att se!
  Men aldrig någonsin att den skulle komma nära munnen…

 26. Anonym skriver:

  Men alltså varför? Vad är syftet med att käka moderkaka? Kan du inte få i dig vitaminer och mineraler på annats vis?

 27. Ida skriver:

  Nej, skulle verkligen inte vilja äta den. Vår bebis hade dessutom bajsat i fostervattnet så den var även ”missfärgad” pga det.

 28. Ajlin skriver:

  Och på grund av bilden kommer jag aldrig kunna äta pappas älggryta igen. ?

 29. Karin skriver:

  Jag tyckte det va häftigt att se den men jag skulle inte vela ha med den hem och absolut inte äta upp den!

 30. Joanna skriver:

  Uuuh! Jag blir bara påmind om när jag jobbade på hästgård och min hund hittade en moderkaka i en hage som hade legat ett par dagar efter fölning, han kom till mig lyckligt smaskade på en bit av den och saaaatan så han stank!

 31. A-K skriver:

  Jag skulle absolut kunna tänka mig att läsa på och få kunskap om varför det skulle vara bra. Om jag förstår så skulle jag kunna ta kapslar. Jag undrar dock hur mycket gift vi har i kroppen som man då återanvänder. Skulle jag amma idag (ammat två barn länge) så skulle jag först kolla upp vad min modersmjölk innehåller för ämnen. Vuxna människor har tyvärr ofta för mycket metaller och annat skit från mat och luft i kroppen som påvekar modersmjölk och moderkakan.

 32. Anonym skriver:

  Tappar förtroendet för hela yoga rörelsen när man hör sånt här.

  1. Jennie skriver:

   Så om jag heter Jennie och äter bajs så tappar du förtroendet för alla andra som också heter Jennie? Ok, bra. Tack då vet jag.

   1. Anonym skriver:

    Ja Jennie om du är proffessionell i din utövning eller en offentlig person som verkar för att få människor att leva eter nån slags ”new age allting är underbart och naturligt filosofi” så ja, då gör jag nog det.

 33. Anonym skriver:

  Jag tycker ”livets träd” såg riktigt mäktigt ut. Sambon vägrade kolla. Men jag vill inte äta den. Jag brukar jävlas med sambon fortfarande att vi borde ha tagit hem den och ätit den med lingonsylt. Han blir så förbannad på mig och tappar matlusten resten av dagen. Haha

 34. A-K skriver:

  Många djur äter upp moderkakan, en otroligt viktig näringskälla för dem efter att varit dräktiga och sen ska ge di. Jag vet att vi människor kan få oss näring på att annat vis. Dock så tycker jag att det är lite synd att den moderna människan tycker att mycket som har en biologisk mening är äckligt. Undrar om inte grottmänniskor tog hand om sin moderkaka? Om inte annat för att begrava den då den ansågs helig för att hållt barnet vid liv inne i magen. Vi i väst har kommit så långt ifrån vårt ursprung så allt som inte är paketerat eller köpt i en affär är äckligt.

  Hur som haver, jag skulle hellre ge mig ut i urskogen och vara med en indianbefolkning om jorden går under. Jag själv skulle vara värdelös då jag inte vet hur man man klarar sig utan el, tändstickor, färdigstyckade köttbitar och apotek. De vet – och vi kallar dom underutvecklade. De äter säkert moderkakan med all rätt då de inte har en massa skit i kroppen som vi har. Vem är underutvecklad när det kommer till kritan? Vi som skriker ”äckligt” över något helt naturlig eller de som lever med naturen på samma sätt som de gjort i tusen år? Jag vet vem jag vill vara hos när världen skiter sig.

 35. Nä…det där är inget för mig. Jag skänkte mina moderkakor ( haft 2 förlossningar) till forskning i stället. Fick frågan av sjukhuset och för mig kändes det självklart.

 36. Danie skriver:

  Men är där ens något kvar att ta del av? Moderkakan är till bebisen och vid sen avnavling (väntar tills moderkakan slutat pumpa blod innan man clampar och klipper) är den ju tom? Eller ska man tänka som potatis och kiwi, skalet är nyttigast? 😛

  Möjligtvis gräva när den under ett träd men inget mer för min del!

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg