Det kom ett mail..

16:00 21 Apr 2017

Hej Camilla!
Tack för en bra och så rolig blogg!!

Mitt namn är Ida, trogen bloggläsare sedan ett bra tag tillbaka. Jag läser till textilekonom  och för tillfället skriver jag tillsammans med en vän vår kandidatuppsats. Vi har valt att skriva om influencer marketing och förtroende, mer specifikt hur konsumenter ser på marknadsföring i sociala medier och hur förtroendet för företag som använder sig av det kan påverkas.
Du och dina läsare har verkligen gjort ett bra jobb med att uppmärksamma hur influencers och bloggare behöver bli bättre med att markera ut samarbeten, och hur deras förtroende kan skadas när följare på olika sätt upplever sponsrat innehåll som problematiskt. En jätteintressant debatt som fick oss att fundera på om detta i längden även kan skada förtroendet för företaget. Det vill vi undersöka närmre.
Som en del i vår studie har vi utformat en enkätundersökning som tar ca 3 minuter att svara på. Det skulle vara intressant att se vad dina läsare har för svar på våra frågor. Förhoppningen med vår studie är att vi ska få fram resultat som kan guida företag i sin utformning av marknadsföring på sociala medier och finna en balans mellan förtroende och inflytande. Det hoppas vi är något som några fler av dina läsare skulle tycka vara intressant att ha chansen att påverka!
Svaren är självklart anonyma och hanteras konfidentiellt i vår uppsats. Enkäten går snabbt att svara på, frågorna är enkla att förstå och det finns en begreppsdefinition om någon undrar över begrepp som ”influencer marketing” eller ”influencer”.
Om du och läsarna tycker det här låter spännande och dessutom skulle vilja hjälpa oss ta examen, är vi evigt tacksamma!

Stort stort tack på förhand! Klappa THK från oss!
Vänligen,
Ida och Olivia

Så, mina fellow Bloggbevakare – visst vill ni hjälpa Ida och Olivia med sin uppsats!?

Ni kan ju mycket om vad man får och inte får/bör och inte bör göra som influencer så här har ni en fantastiskt chans att verkligen tycka till!!!!

Ni hittar enkäten HÄÄÄÄÄÄR!!!

27 kommentarer | “Det kom ett mail..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Tar illa upp skriver:

    Enkäten säger att jag inte får markera fler än ett svar per kolumn. Vilket jag inte har, men jag kommer inte förbi det ändå..

    1. Anonym skriver:

      Har samma problem.

    2. Johanna skriver:

      Samma här

    3. E skriver:

      Samma problem här.

    4. M skriver:

      Jag trodde inte heller att jag skulle komma vidare från det steget men kolla att ni inte satt t.ex 5 under två alternativ. Det är det den menar med samma kolumn. Alla olika saker måste ha OLIKA betyg på skalan. Titta uppifrån och ner under varje siffra på skalan.

    5. Wixx skriver:

      Yes. Hade samma problem. Sen läste jag frågan igen. Man ska RANGORDNA från 1-7. Du kan alltså inte sätta två alternativ på samma plats.

      1. Magda skriver:

        Jaha, det var lite otydligt. Det står ju iofs i texten nu när du säger det men frågan var utformad på ett annat sätt. Klurigt med information och tolkningar.

        1. Anonym skriver:

          Kommer pga det här inte kunna skicka in mitt svar.

    6. M skriver:

      Kolumner är de lodräta fälten, rader är de vertikala/vågräta fälten 😉

      Om man har koll på det så var det inte ett dugg konstigt att ta sig igenom enkäten 😙

      1. Magda skriver:

        Vertikal=lodrät 😂 😉

    7. IdaV skriver:

      Tack för att ni uppmärksammar detta! Det är precis som M skriver men förstår att det kan vara otydligt så tack! Ska lägga till en liten text till frågan som tydliggör. Tack alla fina<333

    8. Emman skriver:

      Dom menar att du inte får svara tex alt 3 flera gånger än vid ett påstående, alla siffror måste användas men bara en gång totalt. Kefft eftersom det inte går att ge sitt ärliga svar.. Om varken resor eller inredning ger mig något så kan bara en av dom vara en 7a,den andra 6a..

      1. IdaV skriver:

        Förstår också det! 🙂 Kanske blir en aning missvisande. Vi gjorde det valet för att underlätta analyseringsarbetet något, och googleformulären var inte helt lätta att samarbeta med ur alla aspekter. Uppskattar din feedback!

        1. M skriver:

          Rangordningen gör att mitt svar blir väldigt missvisande eftersom jag i princip har noll intresse av mat, träning, resor och inredning och väldigt, väldigt litet intresse för mode och skönhet men till sist ett mycket stort intresse för ”annat”. Skulle egentligen ha rangordnat 1111,22,7.

        2. A skriver:

          LIte sjukt att man lägger sin tid så kan man inte klicka i samma alternativ fler ggr. Där tänkte ni nog inte till direkt!

  2. M skriver:

    Har svarat på enkäten och önskar er lycka till med uppsatsen, Ida och Olivia!

  3. Kattfan skriver:

    Fixat! 🙂

  4. Anonym skriver:

    Har besvarat enkäten!
    Lycka till! 🙂

  5. IdaV skriver:

    Åhhh!! Stort tack Camcam och alla ni som svarar. Guld! Puss till er och ha världens bästa helg!!

  6. Anonym skriver:

    Tycker enkäten var bra formulerad, inga problem att förstå alls! Lycka till med uppsatsen

  7. SS skriver:

    Klart 😊 Lycka till!

  8. K-Town skriver:

    Fastnade också på rangordningen, men jag har alltid problem med instruktioner…så betvivlar att det var ni som var otydliga 😛

    Riktigt bra frågor och intressant uppsats, måste vara många företag som blir intresserade av att läsa den – även jag!

  9. Jesuis skriver:

    Alltså, validiteten? Genom att tvinga folk att ”gradera” intresse riskerar ni att få väldigt mycket högre tal än vad ni borde ha fått. Jag saknar ett ”ej aktuellt för mig” eller liknande alternativ vid dessa frågor (jag konsumerar vare sig resor, skönhet eller kläder utefter influencers åsikter …).

  10. Jahaja skriver:

    Intressant! Hade vart kul med liknande omröstningar i Bloggbevakning, alltså om hur vi läsare upplever varumärken som samarbetar olika influencers. Resultaten skulle nog vara en ögonöppnare för företagen. 😊

    Lycka till med uppsatsen!

  11. Hilda skriver:

    Ska du inte gotta ner dig i paret Lagergrens problem snart?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp