På tal om hälsopepp!

06:00 21 Apr 2017

Paulas:

Hälsa, kost, pepp och hets är på allas läppar just nu och en som diskuterar kring ämnet är Paula som postar det här inlägget där hon frågar – HÄLSOPEPPA PÅ SOCIALA MEDIER- DO OR DON´T?

Vad är peppigt och hur drar man gränsen för hets som influencer på sociala medier med många följare?
Får man lägga upp sina träningsbilder? Är det okej?
Viktnedgång? Finns det hälsosam och mindre hälsosam viktnedgång? Eller ska man aldrig lägga ut viktnedgång på nätet?
Visa vad man äter? Bra eller anus?
Skönhetsbehandlingar och operationer?

Vad blir ni peppade av och vad gör er mer ledsna, modstulna eller nedstämda?
Jag antar att det beror på vad man har för mål men det är intressant tycker jag..

Speciellt i dessa dagar då ”thinsplaining”, bantningshets och ”sweat is fat crying”-poster på Instagram är det en intressant frågeställning….
Tydligen får man inte ifrågasätta någonting heller för då är man är spya till mobbningsblogg – som Lady Dahmer så charmerande uttrycker det. Hon har verkligen talets gåva, den kvinnan! 🙂

Jag undrar vad som egentligen är värst i hennes bok?
Att jag inte är ”tjockislojal” tillsammans med henne, att jag inte vill att hon för min talan som fd tjockis eller att jag menar på att man visst KAN gå ner i vikt men att det inte är enkelt – allt medan hon menar att det inte alls går.

Jag har ju gjort det så uppenbarligen går det – med sjukdomar och allt som sätter alla käppar i hjulet som de bara kan och gör det än svårare.
Det är inte enkelt men det går. Och var värt det för mig.

118 kommentarer | “På tal om hälsopepp!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Majs Krok skriver:

  På allvar? Du fattar inte alls grejen eller? Jag förstår att du är bränd i hennes ögon, betyder det att du inte kan ha en åsikt i närheten av hennes då? Hon kommer ju inte ta ställning för dig, någonsin, då du verkar flyta på ytan, på riktigt. Lady D bryr sig inte om ifall du är tjock eller smal. Om du bantar eller inte. Men varför måste alla göra det offentligt, så att unga människor känner att det är normalen. Man ska vara missnöjd med sig själv, man ska banta, man ska spy när man ser sig i spegeln efter att ha fått barn för några veckor sedan och inte se perfekt ut. Man ska må dåligt om man inte kan springa milen på 45 minuter när man är gravid i vecka 27 eller vad alla dessa poster på IG nu handlat om. Det är inte pepp, det är hets. Är det svårt att se??? Alla har inte samma förutsättningar, det säger du ju själv. Måste varenda offentlig person visa hur sjukt duktiga de är? Kan de inte bara banta, träna eller vara sådär naturligt perfekta utan att visa upp det hela tiden? ???

  1. Camilla skriver:

   Fast hur vet man att det inte går om man verkligen inte har prövat? Nej alla har inte samma förutsättningar men att sitta och säga att saker inte går när man inte har hängett sig och verkligen provat, det handlar om helt andra saker.

   1. M skriver:

    Vad är det som säger att en inte har provat?

  2. chips skriver:

   Undrar varför så många har behov av och visa upp sin tränade kropp. Tycker bilder när bloggare tränar är ur tråkiga. Men dom hetsar varandra. Bra och träna men dom verkar få mer kick att visa hur duktiga dom är. Ganska larvigt. 😯😯

 2. Hedda H skriver:

  Bra inlägg även om ”jag har gjort det så uppenbarligen går det” inte är helt logiskt i min värld. Jag har ett par bokstäver och klarar det mesta, men vissa saker känns tamejtusan omöjliga att klara av! Vilket inte innebär att jag ger upp och slutar försöka.

  Men ändå. Alla är vi olika. Men jag förnekar inte att en del av de som säger att det är omöjligt att gå ner i vikt samtidigt proppar i sig sådant som jag omöjligt kan äta utan att lägga på mig en massa kilon.

 3. Androgyn skriver:

  Sade detta innan den här debatten, meeeen det tål att upprepas nu:

  Lady Dahmers blogginlägg ang vikt gör mig högmotiverad att tokbanta. Jag är nu två veckor in i kuren, det går bra.

  Jag menar då de mer militanta tjockisförespråkande inläggen. Hade hon bara varot tjock och skrivit om sina egna tankar och upplevelser som sådana hade jag knappast reagerat – hela min släkt är fetknoppar 🙂

  1. Henrietta skriver:

   Hennes inlägg och min egen mamma får mig att förbli smal och vältränd. En gratis påminnelse om att aldrig någonsin strunta i kroppen och kosten helt.

 4. Y skriver:

  Man nu ska hälsopeppa så tycker jag att man ska vara ärlig också. Lägg inte upp från dom bästa

 5. Anonym skriver:

  Förstår till att börja med inte vitsen med att öht följa kändisar och jagbloggare och jag förbluffas dagligen bara av att läsa denna blogg hur många sådana det finns och hur populära de verkar vara. Vad i hela friden tillför de för värdefullt innehåll? Jag följer fotobloggar, vetenskapsbloggar, konstbloggar och motsvarande personer på sociala medier. Följdaktligen utsätts jag aldrig för sånt härnt tjafs – förutom metatjafset här inne då 🙂

  1. Pa skriver:

   Så är du inne på en SKVALLERBLOGG.. Vad gör du här om du inte gillar ”sånt här tjafs”?

   1. Anonym skriver:

    Inte för att jsg är skyldig att redovisa mina internetvanor för dig men jag tycker Bloggbevakning är underhållande till skillnad från bloggarna som refereras här.

    1. L skriver:

     Jag håller med. Jag skulle aldrig få för mig att läsa andra bloggar, för jag förstår inte vitsen att följa någons liv. Men jag gillar att läsa Cams frågeställningar, hennes sätt att skriva och folks kommentarer.

  2. chips skriver:

   Ja är man inte lite självplågare om man följer dessa bloggare som varje dag in i minsta lilla por ska visa sin perfekta yta. Jag följer hellre en bloggare som är mysig o har annat innehåll. Tur dom finns. Trevlig helg camcam.😍😍

 6. Ior skriver:

  Jag tror på riktigt inte att någon vill ”hälsopeppa”, det är så töntigt att jag vet inte vad. Peppa till hälsa.. Vem är ohälsosam och varför är just den personen en symbol för hälsa? För att hon är ute och springer som gravid eller hatar att vara tjock efter förlossningen? Jag är också gravid och var ute och sprang i min förra graviditet innebär det då att det går bara man vill, fast jag nu lider av svår foglossning och sammandragningar vid minsta ansträngning? Hälsa handlar inte bara om en sak och jag blir irriterad när kändisar tror att sitter på den enda lösningen, hälsa handlar också om att inte stressa och lyssna på sin kropp. Jag skulle aldrig vilja byta liv med dessa hälsopeppare eftersom jag inte tror att att det är hälsosamt att vara så beroende av bekräftelse eller sakna perspektiv.

 7. JenPen skriver:

  Så. Trött. På. Hela. Jefla. Debatten.

  1. M skriver:

   Preach!!

 8. Linda skriver:

  tack som f*n för unga tjejer som visar att man får se ut precis som man vill, har inte sån fantastisk koll på Youtubers men de jag följer – Felicia Bergström och Sara Songbird (om man ska se folk som ”större” i kroppen, vill egentligen inte men det är ju ett faktum) är ju glada och vettiga tjejer med några extra kilo som visar att man fan får se ut som man vill, för att inte tala om alla unga killar där på youtube som sminkar sig bättre än vad jag själv gör (blir dock lite arg över det, vill också vara duktig). Tror nog att de tillsammans har större inflytande på unga personer än vad Katrin och LD har.
  Jag hoppas det i alla fall.

  1. Sanna skriver:

   Är Felicia vettig? Hon är en sån fruktansvärt mean girl så det finns inte. Fryser ut, snackar skit ja listan kan göras lång. Läs svenskayoutubers.se så lär du få en annan bild.

   1. Linda skriver:

    Är inte så insatt men jag tycker i alla fall att hon verkar vettig, får väl gå in och läsa på om henne som person, men jag menade väl kanske mer utseendemässigt och att visa för unga att man får se ut som man vill?

  2. EnsamvargISkogen skriver:

   Lite OT men dör den som vill se ”plus size” youtubers kan jag verkligen rekommendera LearningToBeFearless, LoeyLane/LoeyBug och SarahRaeVargas .. 🙂

 9. Blair skriver:

  Om man nu mår så oerhört dåligt över sig själv som Lady D gör så förstår jag inte varför man inte gör något åt det? 🙁

  1. M skriver:

   Hon mår inte dåligt över sig själv. Hon är förbannad över att samhället vill att hon ska må dåligt över sig själv. Stor skillnad.

   1. CN skriver:

    Inte mår dåligt ? Hon skriver ju var och varannan dag om att hon får panikångest och mår dåligt! Hon säger även att ingen vill vara fet ? Men för att gå nervi vikt så måste man äta mindre och nyttigare och då svälter hon i princip ihjäl ! Nästa gång ja då är det så synd om henne som tjänar 2000 i månaden och datorn gått sönder…. wips så har hennes ”fan club bidragit m pengar ( och det gör folk som de vill ) Hon duschar typ aldrig skriver hon ,går i trasiga kläder och trycker fika bröd till lunch !! Och det tycker du känns som en glad och nöjd kvinna ! Och vi får inte glömma alla idioter som handlar kläder,sminkar sig, klär sin flicka i rosa osv. Känns verkligen som en otroligt positiv glädjesprudlande ( som hon själv kallar sig) människa !! Kan ju även vara jag som missuppfattat orden ….?lycklig och nöjd 😕

 10. Jessica skriver:

  Att alla orkar… Sociala medier går ut i många fall ut på att visa upp sitt liv, om man tränar mycket som ex Paula gör, ska man inte få visa det då? Om man äter gifflar till lunch (eller mellanmål), som LD, ska man inte visa det då? Om man inte vill ha debatt eller att medier skriver om det, lägg inte upp något då som kan få folk att tala emot en! Jag tycker inget är rätt eller fel egentligen, låt bara folk göra som man själv vill och mår bra av

  1. wigwag skriver:

   Ok då! Jag låter dom väl få göra som dom vill då. Utom LD. Hon ska fan göra som jag säger till henne.

   1. chips skriver:

    Wigwag det kommer hon aldrig o göra. o det gillar jag hos henne. Rebellen . Våga se mej som jag är. Tycker hon är en modig kvinna. 😆

 11. LindaP skriver:

  Är så bedrövligt trött på hela debatten. Låt tjocka vara tjocka och hetsa inte åt något håll. Jag förstår inte varför LD tycker att det är så viktigt att hela tiden säga att hon inte _kan_ gå ner i vikt? Det blir ju bara en ursäkt till hennes övervikt vilket innebär att hon egentligen hade velat vara smal om hon bara kunnat. vilket i sin tur ger bilden av att det är fel och dåligt att vara tjock. Och samtidigt så ska hon ses som en förebild för tjocka?

  Varför inte bara säga som det är – Jag är tjock och trivs med att äta mycket så därför kommer jag inte gå ner i vikt. Så löjligt att påstå att det inte går när det handlar om att man inte vill.

 12. Johanna skriver:

  Är så trött på denna hälsohets/ohälsohets/vikthets så jag tror jag spyr snart. Såg nu att även Jessica Almenäs skrivit om det. Folk är ju besatta av detta. Det är förmodligen det som är problemet till att folk får ätstörningar/träningsbesatthet för det pratas om det på ett närmast besatt sätt och överallt. Hade man inte sett det överallt så hade folk förmodligen inte tänkt på det. Förstår mig inte alls på LD. Hon tjatar om tonårsflickor osv men det är ju hon som sätter griller i huvudet på folk genom att KONSTANT prata om det. Hade inte tonårsflickorna sett denna hets ÖVERALLT hade dom förmodligen inte haft några kroppsproblem. Tycker det är helt vansinne att vuxna kvinnor är så besatta av sina kroppar. Det är ju det som skapar osäkerhet hos barn och unga. Dom för ju över det själva för guds skull. Varför prata om det överhuvudtaget och speciellt i en sån här utsträckning. LÅT FOLK HA VILKEN JÄVLA KROPP DOM VILL HA och låt det därmed vara slutdiskuterat. Kan inte förstå denna besatthet av att prata om kroppar.

  1. Johanna skriver:

   Och vilket trams när hon påstår att det inte går att gå ner i vikt. Klart som fan det går. Men naturligtvis går det inte om man äter bullar och pucko till lunch. Skulle hon äta nyttigt och träna 3-4 ggr i veckan skulle kilona rasa. Blir så trött på att hon säger att det är en omöjlighet. Visst fungerar kroppar olika, vissa får kämpa hårdare osv men visst fan går det. Blir även så trött på alla dessa träningsbilder, rumpor och magar man ser överallt. Det går ju inte kolla på sociala medier utan att set fullkomligt kryllar av dessa bilder. Jag bara fasar nu när sommaren kommer för då är det som en explosion av kroppar. Folk som drar upp tröjan för att visa sin mage. Som om man inte visste att dom hade en mage. Jag skulle inte ens komma på tanken att visa upp min kropp. Till vilken mening? Alla vet väl redan om att man har en kropp. Och varför har folk ett sånt extremt behov av att visa upp träningsbilder? Man tränar väl för sin egen skull. Ibland får man nästan bilden av att folk tränar enbart för att visa upp det sen på sociala medier. SÅ trött på detta.

   1. Hanna skriver:

    Oh please, då kan jag som tjock och aktiv säga att nej, det funkar inte alltid. Tränar tung styrka ca 1 timme 4 ggr per vecka och yoga 1 gång i veckan. Äter omkring 1600 kcal om dagen och vet du, inte ett kilo tappar jag. LD tränar också, men hon som jag ser inte behovet att hela tiden visa upp det. Men tala gärna om för oss tjockisar att det vi gör fungerar när det bevisligen inte gör det.

    1. Anonym skriver:

     Tycker det låter som du äter väldigt lite. Ta kontakt med någon och få ett kostschema. Någon som inte förespråkar svältkost, det atjälper mer än det hjälper.

     1. Hanna skriver:

      Nå, nu är det så att enda gången jag lyckats vara normalviktig i vuxen ålder var när jag levde på 1000 kcal om dagen och trånade 7 dagar i veckan, inget annat funkar om jag vill hålla mig på normalvikt. Min kost nu är utifrån diskussioner med en personlig tränare och body builder som kan kost. Dessutom äter jag de kalorier jag tränar uppenbarligen. Annars skulle jag hamna extremt lågt. Det jag ville säga var helt enkelt att vi är olika och devisen, gör av med mer än du äter, inte alltid fungerar.

    2. Gäsp skriver:

     Bara en tanke, du ökar ju muskelmassan som väger mer än fettmassa så du kanske därför inte går ner i antal kilo utan snarare skulpterar om kroppen? Och har du hållit på i flera månader?

 13. MN skriver:

  Ätstörningar och kroppshets har ju funnits långt innan social medier trädde in på scenen. Tänker att individen lätt själv kan välja bort budskap som sprids via olika sociala medier, det är ju liksom bara att inte följa dem. Svårare med den typ av reklam och löpsedlar som man utsätts för bara genom att gå nedför en gata eller befinna sig i kollektivtrafiken. För oss som tränar och faktiskt gillar det kan det absolut vara peppande och intressant att följa andra med liknande intressen, utan att hamna på intensivvårdsavdelning med arytmi för det.
  Det som stör mig i LD:s argumentation är att hon inte verkar se att många faktiskt tycker om att träna. Hon verkar ha en föreställning av att alla sticker ut på löprundor eller går till gymmet med en klump i magen och en känsla av att vara hårt ansatt av normer och patriarkat och av att inte duga. Och såklart hennes generaliserande åsikter om att det inte går att gå ner i vikt och att kroppen alltid kämpar sig tillbaka till den övervikt den en gång hade, även om innehavaren av kroppen äter och rör på sig på ett balanserat sätt. Däremot backar jag henne i att skamma skammandet av kroppar som inte ”passar in”.

 14. Vivvi the one and only skriver:

  Smala kommer alltid accepteras i samhället (modell/ anorexi smala inräknade). Tjocka kommer inte göra det.

  I sjukvården diskrimineras tjocka, på arbetsmarknaden och på andra offentliga platser som restauranger, bio, kollektivtrafik osv

  Hetsen att läxa upp oss gällande Bmi och ohälsosamma vanor är standard så fort man får ett läkarbesök. Många tjocka är hälsosamma och motionerar men kan av olika anledningar kanske inte gå ned i vikt. Alla är olika och har olika kroppar. Jag tycker vi borde kommit längre 2017 än att se ned på människor inte råkade vara normen.

  Många kramar från Vivvi (PS. Ska eventuellt in på DM retro idag och spionera lite då jag är i Stockholm på semester)

  1. M skriver:

   Nu gör du samma fel som många andra i debatten och talar för alla i en grupp utan att ha mandat att göra det. Men det är DU som upplever diskriminering i arbetslivet, vården, på bio. DU upplever att DU läxas upp om BMI och ohälsosamma vanor. Men du kan bara tala för dig själv och dina upplevelser.

   JAG upplever inget av det där och jag klassas som överviktigt, på gränsen till fetma, ca 80 kg till mina 162 cm. Jag har aldrig fått kommentarer eller märkt blickar, aldrig har min läkare eller sjukgymnast sagt åt mig att gå ner i vikt och lägga om mina vanor. Jag är definitivt inte diskriminerad på arbetsmarknaden (högutbildad höginkomsttagare i Stockholm, nyss bytt jobb till och med).

   Så ta inte din sanning som ursäkt för att skuldbelägga hela samhället och använd det inte som svepande argument.

   1. chips skriver:

    M då har du nog haft tur. Jag gått upp 10 kg o väger 70 o får höra ofta o du som var så smal o vad du blivit rund i ansiktet. Som om jag hade pesten nästan så låter dom. Nästa gång ska jag säga ja hellre det änn o låta som en bitter människa med taskiga kommentarer. 😈😈

  2. Anonym skriver:

   Diskriminering är olagligt så nej, skulle inte tro att diskriminering av tjocka utgör ett särskilt stort samhällsproblem. Eller kan du visa lite siffror på det? Särskilt intresserad av biosalongsdiskrimineringen, restaurangdiskrimineringen och bussdiskrimineringen.

   Eller är du en sån som springer till aftonbladet och skriker diskriminering om du inte får plats i berg-och-dalbanan på gröna lund?

   1. Vivvi the one and only skriver:

    Jag tänker inte ge mig in i debatten. Men jag kan tala om att jag väger 80 (+- något kilo) och är 152cm lång och har många runt omkring mig som upplevt sånt här.

    Det räcker med att se på en film där den tjocka alltid ska vara en komisk stereotyp som antingen trycker i sig mat, inte får plats eller är klumpig för att nämna några exempel.

    Därför tycker jag att det är så jävla synd att samhället inte lyfter fram tjocka och framgångsrika seriösa människor och visa att såna faktiskt finns. Att man inte är en looser som sitter och äter chips och dricker läsk framför soffan hela dagarna som många tror att tjocka gör.

    Tjocka kan i stort utsträckning inte gå in i vanliga klädbutiker och handla mode ute hänvisas till nätet där det är svårt att prova plaggen och skicka tillbaka eller butiker där klädesplaggen ser ut som tält.

    Och nej jag är inte en sån som skriver till aftonbladet. Jag får plats i de mesta säten och skrymslen. Men jag bryr mig och respekterar dem som inte gör det som samhället har en tendens att hata.

    Det var allt för mig

    1. Anonym skriver:

     Ok så du har inga belägg för det du påstår
     Då vet jag.

   2. Anonym skriver:

    I lagens mening kan man inte kalla det för diskriminering mot tjocka (eller smala). För att det ska räknas som direkt eller indirekt diskriminering måste man kunna knyta det till något av de sju diskrimineringsgrunderna: kön, könsöverskridande uttryck, sexuell läggning, ålder, religiös trosuppfattning (ateism omfattas), etnisk tillhörighet och funktionsnedsättning.

   3. T skriver:

    Diskriminering är olagligt ja, men att diskrimineras för att man är överviktig är inte en juridisk diskrimineringsgrund. Således får exempelvis arbetsgivare neka någon jobb pga övervikt, utan att det klassas som diskriminering juridiskt sett.

   4. Anonym skriver:

    ”Eller är du en sån som springer till aftonbladet och skriker diskriminering om du inte får plats i berg-och-dalbanan på gröna lund?”

    Vilken smaklös kommentar! Och tror du på allvar att det inte förekommer diskriminering i samhället för att det är olagligt?

    1. Anonym skriver:

     Håller med om att det är smaklöst – springet till Aftonbladet alltså. Tyvärr sker det varje år.
     Har inte påstått att diskriminering av feta inte finns. Jag skrev att jag inte tror att det är ett stort samhällsproblem. Något som Vivi bekräftar genom att inte kunna belägga sina påståenden med forskning och statistik.

 15. Det handlar om att anstränga sig skriver:

  Det är oerhört provocerande att LD hävdar att hon inte kan gå ner i vikt. ALLA kan gå ner i vikt Natashja.

 16. Kattfan skriver:

  Helt OT men hjäääälp!!!

  Min ena dotter fyller 13 år och imorgon tänkte jag överraska henne med att åka o shoppa (har aldrig haft råd att åka o shoppa med henne eller nåt av mina barn, men har lyckats skramla ihop lite pengar). Hon gillar sushi så det tänkte jag att vi skulle äta.
  Nu till frågan; vilken galleria i sthlms-området ska jag ta henne till? Skulle vilja åka till MoS men har aldrig kört bil i sthlm och är inte så van med tunnelbanan… finns det nån annan galleria ni kan rekomendera? Helst en där det inte bara finns massa affärer med märkeskläder (det har jag inte råd med..).
  Tack på förhand! ❤

  (Kanske skulle testa en swish-insamling ala Lady D?!?) *ironi*

  1. Kattfan skriver:

   Är kungens kurva nåt att ha? Det ligger liksom på rätt sida av stan för mig… där finns ju Lager 157 (om jag förstått det rätt..? 🤔) och där har dom väl rätt billiga kläder…?

   1. Anonym skriver:

    Nej, kör MoS

    1. Kattfan skriver:

     Finns det några lågpris butiker där? Har max 1500 kr att spendera.

     1. Anonym skriver:

      Hmm… H&M och Gina Tricot. Fint av dig oavsett 🙂 Grattis till din dotter.

     2. Anso skriver:

      Jag swishar gärna en slant! 🙂

     3. Anonym skriver:

      Skulle också gärna swisha ett litet presentkort till er dag! 1500 är sååå lätt att göra av med, er lunch lär ju gå på 250-300 sen en fika på det och då har vi inte ens börjat snacka smink… 😁😱 (menar absolut inte att se ner på din budget, minns inte när jag sist hade så mkt att shoppa upp, blir oftare att man nallar från matkassan för att köpa något, och typ alla mina skönhetsprodukter köps på ICA – vet dock att pengar har gått från att ha vingar till att ha jetmotorer nuförtiden!)

  2. Anonym skriver:

   Sollentuna centrum tycker jag är bra, det är lagom stort, fräscht och inte stökigt. Vi brukar käka på Thaihouse Wok som ligger utanför gallerian. Ligger precis invid pendeltåget så inte mer meck än att ta tunnelbanan! Ha en jättemysig dag med din dotter! 💖

  3. M skriver:

   MoS är ju bäst och du kan ta pendeln dit så du behöver inte krångla med bil och tunnelbana. Bara ta SL pendeln till Solna station.

   1. Kattfan skriver:

    Vart går pendeln ifrån? Kommer från E 20 söder ifrån. Kan jag åka pendel från Skärholmen?

  4. E skriver:

   Jag gillar MoS. Är du inte van tunnelbana/pendel kan du fråga SL-personal hur ni tar er dit och även köpa era biljetter hos dem.

   1. Kattfan skriver:

    Jag har fått låna ett acess-kort (eller vad det heter), använder man sånt på tunnelbanan?

    1. Anonym skriver:

     Accesskortet funkar på både pendel och t-bana och det finns bara 1 sorts biljett så det är bara att blippa! Om ni åker 2 på samma kort så ber du spärrvakten dra en hel + en reducerad. Kuponger och zoner är borttagna!

     1. Kattfan skriver:

      Tack för din hjälp! Får lite ont i magen…haha. snacka om bonnläpp som ska till storstan!! För 15 år sen hade det inte varit nån fara, då hade jag bara hoppat på tåget till stockholm och löst allt vart efter..nu när jag ska dit med barn så blir jag skit nervös.. 🙈

    2. MR skriver:

     Ja du kan använda det men till pendeln inte tunnelbanan om ni ska till MOS. 🙂 men kortet använder du till både pendeln och tunnelbanan.

     1. Kattfan skriver:

      Okey. Vart ska jag ta pendeln ifrån? Kommer från östra/södra delen sthlm..

     2. Leopold skriver:

      Pendel går från Älvsjö, Flemingsberg, Tullinge, Tumba mfl på den sidan. ☺️
      Bussar till Älvsjö går från Skärholmen, eller tunnelbana till centralen och byt till pendel.

     3. Leopold skriver:

      Såg nu att du skrev östra också så är inte helt säker på var du är. 😉
      Men på den sidan går det pendel från Farsta Strand, Skogås , Haninge osv

    3. hundfan skriver:

     Skulle åka till kungens kurva. Sedan har du skärholmen 10minuter ifrån. Så ni kan gå på bägge. Ha en rolig dag. 😊😊

     1. Alexa skriver:

      Fast Skärholmen bygger de om, det är jättetråkigt där just nu 🤔

    4. + skriver:

     Jag swishar också gärna en peng och tycker DEFINITIVT att CAMCAM (OBS! Se hit!) kan äska lite pengar genom ett inlägg i stil med kattinsamlingen. Är själv uppvuxen i en fattig (i ordets rätta bemärkelse, believe it or not) familj och tycker det är så himla fint det du gör!

     Bidrar hellre till detta än till en monstera åt en bortskämd hemmafru alla dar i veckan!

  5. Moa skriver:

   MoS är väldigt bra av den anledningen att utbudet är så stort, alla lite billigare kedjor finns samlade (H&M/Mango/Zara etc). Dessutom har en del ställen lite rea just nu! Sushi finns på bland annat ett ställe som heter Neko.
   För att komma dit är det enklast att ta pendeln till Solna Station, det ligger precis bredvid. Den går hela vägen till/från Södertälje, så kolla på sl.se vilken station som är närmst för dig och se hur du ska åka med hjälp av reseplaneraren. 🙂 Om du åker från Skärholmen är det lättast att ta tunnelbanan till TC och byta till pendel där.

   Om du vill hålla dig söder om stan finns Nacka Forum och Sickla köpkvarter, även Kungens Kurva men utbudet där är lite magert. Täby Centrum är trevligt, men det är ju på andra sidan stan så det kanske blir lite osmidigt. Men jag röstar för MoS! 🙂

   Hoppas verkligen att ni får en supertrevlig dag. Hade mer än gärna swishat en slant om du ville!

   1. Kattfan skriver:

    Då tar vi MOS. Blir bra att parkera i Södertälje, där har jag kört förut. 😊Ska bli så kul o se vad hon säger när jag väcker henne imorgonbitti. 😊

    1. Annelie skriver:

     Tror din dotter kommer bli helnöjd med MoS det är en upplevelse även när man inte shoppar. Ha det så kul!!!

   2. Anonym skriver:

    +1
    Skulle också gärna swisha en slant.

    1. Kattfan skriver:

     Alltså vad ni är fina!! 😍 Står här o gråter nu. Vet att 1500 kr går åt fort (pendel, mat, fika osv, tänkte göra en heldag) och att då se okända personer som vill vara med att bidra till min dotters present är helt överväldigande!! Jag har gjort ett kort åt henne hon ska få imorgonbitti där det står ”upp p hoppa, nu drar vi till ________ för att shoppa!”. Hon vet att vi inte har så mycket pengar så hon önskade sig en mango, ett paket bragokex och en marabou chokladkaka i födelsedagspresent… hon är så gullig som vet att jag inte kan ge massor, så det ska bli så kul att se hennes reaktion imorgon. 😍

     Massa kärlek till er alla!!! ❤

     1. + skriver:

      Förstår om du inte vill lämna ut ditt nummer så här men om camcam kan agera mellanhand på något vis så bidrar jag MER än gärna!

     2. Anonym skriver:

      @CamCam, vi kräver att få swisha Kattfan till i morgon! 😁

  6. Malin skriver:

   Hej!
   MoS har förvisso designbutiker men även H&M, GinaTricot, BikBok, Vero Moda. På bottenplan i en av gångerna ligger alla de butikerna samlade. Minus med MoS är att det är oerhört mycket folk på helgerna, men det är det väl i alla gallerior?

  7. Moa... The real, real Moa skriver:

   Grattis till dottern!

   Vilken fin present du ger henne.

   Skärholmen är bra men lite utspritt. Centrum på ett ställe och Handelsområdet på andra sidan E4:an.

   Kommer du söderifrån så har du Liljeholmens centrum som är mer blandbutiker än MoS. Dåligt med parkering dock.

   Sickla Köpcentrum är också bra. Följ bara skyltarna mot Nacka/Sickla Handelsplats. Gratis p 3h. Bra utbud och bra priser.

   Hittar ni inget där så är det nära till Nacka Forum. Också gratis p/3h. Brukar vara ganska folktomt. De har, eller har iaf haft en ”Outlet” längst ner i närheten av HM. Bra och blandat med restauranger.

   På riktigt vill jag gärna bidra till er mor/dotterdag. Har du swish ut med numret bara! 🙂

   Ha en riktigt fin dag!

   Moa

   1. Kattfan skriver:

    Jo, jag har swish…

    1. Kattfan skriver:

     ..men skäms… det va ju inte meningen med mitt inlägg att ”tigga” pengar.. finner inga ord, ni är så fina! 😍 Är så glad för alla tips jag fått också, har så svårt att söka information på nätet och ta till mig det som står (pga diagnos) så jag är oerhört tacksam för all hjälp!! ❤❤❤

     1. Anonym skriver:

      Tycker verkligen inte du ska skämmas. Du har tagit den här sjukt trötta ”debatten” och kidnappat den till en rolig diskussion, bara det är värt ett stipendium anser jag!

     2. Moa skriver:

      Du ska definitivt inte skämmas! Jag blir bara så varm i hjärtat när jag läser vad du ska göra för din dotter och om jag kan hjälpa er att få njuta lite extra vill jag mer än gärna göra det. 🙂

      1. Bloggbevakning skriver:

       Det kommer ett inlägg kl 12!!! Stay tuned!

     3. ida skriver:

      Kan man få swisha dig? 🙂

      1. Bloggbevakning skriver:

       Det kommer ett inlägg kl. 12!!

     4. + skriver:

      Jaaa! Tack camcam!!!

     5. Moa... The real, real Moa skriver:

      Kom igen nu ”Kattfan”.Ni är så värd detta.

      CamCam, kan du förmedla?

      Det vore så härligt om vi får vara en del av den fina present du planerat för din dotter.

      Bara lyxa en hel dag! Det är alla värda, men nu är det er tur!

      Moa

      1. Bloggbevakning skriver:

       Inlägg om det kommer kl 12!! =) Eller va fan! Jag slänger upp det nu!

     6. Kattfan skriver:

      Nu gråter jag igen. Hur fina är ni inte!!! Önskar att man kunde kommentera med bilder så att ni fick följa oss imorgon. Kan iofs gå ut med min snap imorgon så ni får se.. ❤

  8. Också mamma till en trettonåring skriver:

   Önskar dig och din dotter en toppen dag. Vet alltför väl hur det känns att inte kunna ge barnen det man vill. Och vilka fina människor bland kommentarerna, är tårögd. Hade gärna bidragit med det jag kan.

 17. Harmagedon skriver:

  Jag tror verkligen inte att Lady D, Jessica À eller Katrin Z har någon som helst påverkan på mina barn och deras generation. De är för gamla! Så låt dem hetsa och rasa bäst de vill. Mig kan de ju inte heller påverka. Det är jag för gammal för.

 18. Karin skriver:

  I 9 fall av 10 tror jag att människor skriver ”hälsopepp”-inlägg för att de vill ha en ursäkt att visa upp sina egna vältränade kroppar eller visa upp hur duktiga och fräscha de är. Det får man väl förvisso göra, men jag kan tycka att det är synd att sådana bilder florerar exakt överallt, eftersom det bidrar till en skev syn på verkligheten. Det är ju bara låt säga top 10% mest vältränade som lägger ut halvnakna bilder, men eftersom dessa utgör 90% av alla nakna bilder vi ser så luras vi lätt att tro att det är så ”alla andra” ser ut, vilket kan skapa missnöje med oss själva.

 19. KC skriver:

  Min personliga åsikt är att det faktiskt är hälsosamt att vara självkritiskt till en normal grad, när det gäller både kropp, personlighet, beteende, arbete ja allt.
  För om man har en förmåga att vara självkritiskt med målet att förbättra sig, oavsett vad det handlar om, så betyder ju det att man hela tiden strävar efter att bli bättre. Sådana människor kommer längre eftersom de på ett nyttigt sätt granskar sig själva.
  Människor som inte gör det är ofta lata, inte bara när det kommer till sin kropp och vikt utan allt i livet. Man tröstar sig själv med att livet är bra som det är fast man kanske egentligen inte mår så bra som man intalar sig, men man gör ingenting åt det.

 20. Anonym skriver:

  När jag ser dessa urspårade debatter önskar jag att det utskällda svenska begreppet ”lagom” kunde få en renässans. Både på folks tallrikar och deras tangentbord.

 21. Silverräven skriver:

  Jag blir peppad av amerikanska Biggest Loser, tar alltid fram hantlarna eller kettlebells och kör i reklampauserna. Skulle älska att få vara med i det programmet och träna skiten ur mig.

  1. guldbjörnen skriver:

   Men anmäl dej då. Kan ju bli din livs resa bara kör!!

   1. Silverräven skriver:

    Tror mina chanser att komma med är ganska små, är inte överviktig. Menade bara att det vore häftigt att träna så extremt och med duktiga coacher.

 22. MR skriver:

  De personer som gett sig in i den här debatten är så olika att de aldrig kommer förstå varandra. Har man aldrig varit så stor som LD är tror jag inte man förstår den sorgen det innebär (nu har inte jag heller varit det) och hur mentalt påfrestande det är att se vägen ur fetman. Tror ingen av deltagarna i BL är med där för att de vill ha en TV-karriär men för att de helt enkelt är desperata och känner att det är omöjligt att gå ner på egen hand. Sen kommer LD aldrig förstå folk som Jessica eller Katrin som har så pass få kilo att gå ner att det handlar om ett litet hälsoprojekt för dem som de mår bra av. Deras verkligheter ligger så långt från varandras att de inte har en chans att komma någonstans i det här bråket.

 23. Sanna skriver:

  Innan bråket med Gabriella så låg Moa på plats 228 på Nouws topplista. Nu ligger hon på plats 12.

 24. Annan anonym skriver:

  Jag blir i princip aldrig peppad (på hälsa eller annat) av att läsa bloggar/scrolla Instagram. Bara stressad och fylld av jobbiga mindervärdeskomplex. Fattar inte varför jag inte bara slutar.

 25. X skriver:

  Det stormar hos My Martyr, offerkoftan är på kan man säga 😂

 26. J skriver:

  Är jag den enda som inte blir påverkad av smalhets/fetmahets? Alltså såklart påverkas min världsbild, men jag mår inte dåligt över det. Tycker att jag har en bra hälsosam balans i livet och känner min kropp.

 27. Löning skriver:

  En grej som jag tycker är intressant är att fettaktivisterna mkt ofta måste visa sig nakna lr iaf brösten plus att de tar bilder nerifrån för att se ännu fetare ut. Varför anses det positivt och peppande? Skulle ju funka lika bra i baddräkt lr jean etc om man vill peppa andra feta
  Jfr smala, hälsotyperna alltså, som aldrig är nakna lr dansar runt utan kläder.

 28. EmJo skriver:

  Inte för att vara den men följer unga tjejer ens LD, Almenäs och KZ? Känns som att det är fel målgrupp!

  Sen kan jag tycka att glorofieringen av överviktiga börjar gå för långt. Jag är själv 1,60 och väger typ 93 kg och är under 25. Har varit överviktig sen jag var 14 och det börjar märkas på min kropp. Ont i axlar, rygg och knän vid den här åldern p.g.a fetma är inte alls roligt, och då har jag blivit tjock på mat och inte sötsaker. Har dessutom en hormonrubbning som gör det svårare att gå ner i vikt men jag kämpar på för att öka mina chanser till att bli gravid och för att få ett aktivt liv med mina framtida barn.
  Jag är trygg i min kropp och känner mig vacker men jag hade kunnat må så mycket bättre om jag gick ner några kilon 🙂

  1. Annelie skriver:

   Lycka till med att få balans i livet och hoppas du får ner vikten tillräckligt för att bli gravid och må bra.

   1. EmJo skriver:

    Tack, jag kämpar på! Vill bara klargöra att jag mår bra men att kroppen skulle må så mycket bättre av att gå ner några kilon 🙂

 29. Felle skriver:

  Så jävla trött på LD och att det är HON som jämt ska styra tjockdebatten.

 30. Anonym skriver:

  LD säger alltså till sin dotter att det är bra att vara tjock…

  1. KC skriver:

   Det är ju bara stört.. vill hon förkorta livet på sitt barn???

  2. Cc skriver:

   Hon visar ju klart och tydligt att det är ok att äta, gifflar och pucko till lunch, det säger allt för mig 🙈

 31. Helena skriver:

  Mycket av det här verkar handla om att vissa säger att man inte kan gå ner i vikt, medan andra säger att man visst kan. Vad säger ni om jag säger att båda har rätt? Eller båda har fel kanske man ska säga, eftersom det inte går att tala för alla. För vissa är det sanslöst svårt att gå ner i vikt, så svårt att de i princip måste svälta sig under en lång lång tid för att inte direkt gå upp igen och ytterligare lite. Jag tror det är det LD och co menar när de säger att det inte ”går”, att man går upp igen. För andra går det med en justering av kosten, lite träning, och resultatet står sig. Vi är alla OLIKA. Vi är funtade olika. Jag märkte detta hur tydligt som helst när jag levt ett liv i en herrans massa år som en person i den första kategorin. Det var ner och det var upp och det var ner och det var upp och det fanns ingen rättvisa i att jag inte ens kunde äta lite middag utan att det visade sig på vågen (och stod sig), trots att jag tyckte att jag åt bra grejer och tränade jämt. Men så gjorde jag en gbp, och vips (efter nedgången som följde direkt) så var inte kroppen så känslig längre. Det var som att få en helt annan inställning på metabolismen. Läkare säger att detta inte är sant, att det inte existerar skillnad i dessa tillstånd utan det är bara matematik, in och ut. Men jag som har varit på båda sidorna kan säga att det finns skillnad och det är orättvist. Alla har så mycket med sitt eget att det nog vore bäst för allas mående att vi bara låter varandra vara ifred. Inte pracka på, inte kritisera och inte påstå att man har en sanning som gäller för alla människor – för det har INGEN. Tänk att så många intelligenta personer ändå tror detta?

  1. Anonym skriver:

   Vad är gbp? Gastric bypass?

  2. Anna skriver:

   Så du äter inte mindre efter din viktoperation men har fått en högre förbränning?

 32. Anonym skriver:

  Kitty Jutbring gick ju ner mycket i vikt utan att skriva om det eller lägga upp bilder, hon blev ifrågasatt av läsarna ändå. Både frågor om hur hon gjort, men också kritik över att hon tar fler bilder på sig själv efter viktnedgång. Hon hamnade väl också under LDs lupp tror jag? För att hon inte var tillräckligt tjock för att kalla sig tjock, eller vad det var. Minns inte riktigt

  1. M skriver:

   Ja eller Blondinbella, som lite löst och ledigt då och då konstaterar att hon ”rasat” i vikt helt ”utan att göra något aaaalls” och jävlar i min låda vad sura folk blir i kommentarsfältet. Samma där – aktiv viktnedgång eller inte, så har Isabellas blogg gått från att handla om allt möjligt och fula helg-knutar i håret till spraytan, underkläder och modeshow VARJE dag. Fler bilder på henne själv efter ”raset” kan man lugnt konstatera. Om folk är sura för att de är avundsjuka eller för att hon uppenbarligen tycker mer om sig själv nu än innan vet jag dock inte.

 33. Dess skriver:

  Alltså tänk om alla bara kunde få äta eller inte äta vad fan dom vill utan att alla ska lägga sig i och det ska bli en debatt om ALLT i mat och hälsoväg. Det om något gör ju att man får panik oavsett om man är smal eller tjock, hälsosam eller ohälsosam.. Zzzz..

 34. Linda skriver:

  Jo det går att gå ner i vikt. Men självklart inte på bara 700 kcal eller 1200 kcal. Felet många gör är att de äter för lite. Klart som bara den att man blir fet om man trycker gifflar till lunchen. Det blir fel åt båda hållen. Fetma är farligt. Thats it. Och det går att gå ner i vikt om man vill själv. Lätt och skylla på en massa.

  1. CN skriver:

   Eller för stora portioner !!! Min morfar sa jämt …… man ska äta för att överleva ! Inte leva för att äta!
   Gör av med mer än du skyfflar in så går du ner i vikt ! Om du inte äter medicin eller något annat som påverkar vikten .

 35. The struggle continues skriver:

  Jag har varit ätstörd i hela mitt liv. Med det menas att jag till mina 170 cm har vägt både 110 kilo som mest och 56 kilo som minst. Jag har hetsätit och jag har hetsbantat och jag har tränat som en tok. Idag väger jag 64 kilo. Hetsäter ibland, tränar ibland, äter medvetet men ändå vad jag vill och det enda jag egentligen inte fått bukt med helt än är hetsätandet och även om ag ortfarande kämpar på med det har jag har lärt mig leva med det.jag har lärt mig att inte avsky mig själv efter att ha ätit konstant under en dag eller kväll. Det är ok och det är fan så mycket bättre än helvetet jag genomlevde som ”för tjock” och ”för smal”.

  Mitt bästa bantningstips: var snäll mot kroppen (ge den vad den behöver i form av näring och (vardags-)motion) och var snäll mot hjärnan (ge den vad den behöver i form av bekräftelse och wienerbröd).

  Det behöver liksom inte vara varken det ena eller det andra. Det går att leva ett liv med sporadiska löpturer och gifflar och pucko till frukost. Den här fixeringen vid att det ska va antingen det ena eller det andra är det som är mest skadligt. Lagom, som förespråkats tidigare, är bäst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla