CamCam & Foki.

06:00 9 Maj 2017

Foki:

 
Jag har använt Fokis hårprodukter i ungefär sex månader vilket var ett krav för att överhuvudtaget ha en åsikt om dem och idag träffades vi för att utvärdera, smida planer och rädda världen. 😉

Jag kommer bli en av två ambassadörer för hennes märke vilket kommer bli jätteroligt eftersom jag faktiskt använder produkterna varje dag och har märkt en skillnad på mitt hår. Jag var skeptisk först eftersom jag trodde att produkterna kanske var anpassade för asiatiskt hår, och ville testa dem länge för att besluta mig för om jag ville stå bakom dem eftersom jag inte gör det för något märke än.

Spana in det här totalt stage’ade fotot!
Hur bloggiga är inte vi?

Om jag gör samarbeten som dessa som jag verkligen tror på – är det positivt eller negativt för min trovärdighet som bloggbevakare tycker ni?
Foki sa till och med idag att hon ville att jag skulle granska henne, gärna noga så hon undkommer inte mina örnögon!

78 kommentarer | “CamCam & Foki.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Bokmalen skriver:

   Läste detta det första jag gjorde på morgonen och trodde också för ett ögonblick att det var första april igen, på riktigt. Det låter ju helt skevt detta, skevt, hycklade, trist, förutsägbart… Blä! Blir fan nästan förolämpad 😂 (nej har inte mycket till liv)

 1. Julia skriver:

  Nä det blir rätt konstigt, tycker jag. Förstår om du vill tjäna pengar som motsvarar tiden du lägger ner, men att få betalt för att marknadsföra bloggarnas produkter, medan du ska objektivt granska deras texter? Förutsätter naturligtvis att detta skulle bli något återkommande. Tycker det känns fult.

  1. Nadia skriver:

   Tycker absolut att du kan ha nått samarbete då och då för att få in pengar men inte med bloggare som du ju faktiskt ska granska. Trovärdigheten försvinner. Jobba med företag istället i dina samarbeten som inte är kopplade till bloggare.

 2. Neeejjjjjj skriver:

  Neeejjj snälla sluta genast, kommer inte alls kunna lita på att det är någon objektiv bevakning i framtiden om du gör samarbeten med andra bloggare. Företag orelaterade till bloggar: kanske. Men knappt.

  1. Matilda skriver:

   Nu är det ju ändå inte objektiv granskning som pågår här så ser inte riktigt problemet?

   1. Neeejjjjjj skriver:

    ”Objektiv” var nog lite i fel ordval. Borde vänta till efter morgonkaffet med kommentarerna 😂

  2. Julia skriver:

   Ja, håller med ”Neeejjjjj”. Om du vill få skälig ersättning för tiden du lägger ner är även min åsikt att samarbeten/ambassadörsskap för produkter och företag utanför bloggosfären är en mycket bättre väg att gå! Du har ju börjat bygga upp någonting här CamCam, och jag tror att bli en säljplattform för bloggarnas egna produkter blir skitfel alltså.

 3. Åsa skriver:

  Nej CamCam, den typen av samarbete och reklam skulle kännas jättemärklig och verkligen påverka din trovärdighet.

 4. Micaela skriver:

  Nej, detta känns väldigt märkligt…

 5. MN skriver:

  Oj. Vart skulle gränsen gå? När du schamponerar dig med Foki, bär Flattered på fötterna, käkar skönhetspiler från systrarna Schulman/Widell och varannat inlägg här är adlinks eller uppenbara samarbeten? Då förlorar den här bloggen sin särart och det som gör den intressant. Och säkert många läsare.

 6. Emma skriver:

  Först fika bästis med Gabbjoss och nu detta….

 7. Maria skriver:

  Det går inte att äta kakan och ha den kvar, tyvärr.

 8. Saga skriver:

  Det blir svårt att lita på att du inte särbehandlar någon om du gör mycket sådant här.

 9. Emma skriver:

  Nej nej neeeeejjjjjjjjjjjjjj

 10. Anonym skriver:

  Detta var det märkligaste inlägget jag läst på denna blogg. Trodde jag drömde först eftersom det var det första jag läste när jag vaknade.

  Nej. Du tappar all trovärdighet. 🙁

 11. Jennie skriver:

  Nej inte ok. Förstår att du vill bli en influencer men välj inte en bloggare/bloggprodukt. Välj nåt stort, brett, allmänt område och försök hooka upp ett företag på långtid.

 12. M skriver:

  Nej. Det funkar inte alls detta…

 13. Lollo skriver:

  Inget med foki att göra.
  Är de bara jag som får upp reklam ruta när man går in på bloggen varje gång?

  1. Pr skriver:

   Nej, samma här. Likadant hos LD som ju skulle ha ingen reklam alls på sin nya plattform. Pengar, somsagt.

  2. 🏊🏼‍♀️ skriver:

   Japp… Nöjesguiden hade sådan pop up reklam förut också men den försvann efter många klagomål. Nu är den tillbaka… Personligen stör den mig MYCKET mer än CamCams samarbete med Foki.

 14. Johanna skriver:

  Driver du med oss?

 15. Anonym skriver:

  Va… nej… donerar hellre några procent av mitt csn för att täcka konstnaderna för hårprodukterna så att du kan fortsätta använda dom…
  Men Camcam… inte göra reklam för bloggares grejer 🙁

 16. Lo skriver:

  Jag har stöttat dig i mycket, men nej, det här är helt vansinnigt skevt. Det går rakt emot hela grundidén med bloggen. Blir ärligt talat lite illamående av tanken. Du gör till sist och syvende som du vill, såklart, men du lär tappa väldigt många läsare och cirka all trovärdighet om du sätter detta i system.

  1. L skriver:

   Illamående?😂

   1. Lo skriver:

    Ja, så känner jag när folk säljer ut, vilket jag upplever att det här innebär.

 17. L skriver:

  Håller med, är detta nån typ av skämt? Nej nej nej nej – så känner jag.

 18. Lin skriver:

  Jag ser inget problem i det. Om du gillar produkterna så why not? Vi vet ju alla att du redan har favoriter och bloggare du tycker mindre om, så bloggen är ju inte superobjektiv nu, så det här gör ingen skillnad.

 19. samantha skriver:

  Nej, du tappar all trovardighet

 20. L skriver:

  Jag tycker helt ärligt att det inte spelar någon som helst roll så länge du kan separera samarbetet från hur du väljer att bevaka den du samarbetar med. Att skriva positivt om några hårprodukter betyder ju inte automatiskt att du kommer hylla allt annat Foki gör. Kör på!

 21. M skriver:

  Negativt.
  Skriv om detta på din privata blogg ist.

 22. Callie skriver:

  Förstår att du gillar både Foki och hennes produkter och jag har inget emot att du skriver positivt om hennes grejer om du använder dem själv, men det är ändå något som skaver med att du ska bli ambassadör för en bloggare.
  Att Foki ”vill bli granskad” är heller inget som gör det mer okej eftersom att det tyder på att det är hon som tillåter granskningen och det är hennes inställning som blir framträdande istället för din ”objektivititet”.
  Så för att svara på frågan så tycker jag att du förlorar trovärdighet och det delar upp din blogg ännu mer i två läger vilket redan är irriterande nog att läsa vad folk tycker om i kommentarerna – att du har vissa favoriter, vilket märks av sättet du skriver inlägg om dem på.

  Håller med ovanstående kommentar om att det eventuellt skulle kunna vara något för din privata blogg även om det kanske inte skulle gå helt trovärdigt förbi alla dina läsare heller.

 23. Jenny skriver:

  1, Inte trovärdigt
  2, reklammärk

  1. M skriver:

   Precis, var är reklammärkningen? 😳

   1. 🏊🏼‍♀️ skriver:

    Men lär er reglerna någon gång…

    1. M skriver:

     Men du som kan dem kanske kan vara så snäll och förklara då?

     1. M skriver:

      Det där inlägget säger mig ingenting huruvida just detta inlägg ska markeras eller inte. Det säger bara hur det ska markeras.

      1. Bloggbevakning skriver:

       Eftersom jag inte ens nämner produkterna vid namn, har med länkar eller annat eller uppmanar till köp så är det givetvis inte reklam. Hon planerar kanske nya produkter som inte finns på marknaden än så ett gissningslek för läsarna är inte reklam.

 24. Denna skriver:

  Inte trovärdigt alls!

 25. Xx skriver:

  Nej, nej, nej!

  Du är redan inte tillräckligt opartisk (ganska mycket tvärtemot faktiskt) gentemot de bloggare du granskar, detta kommer bara spä på detta.

 26. Josefine skriver:

  Jättekul för dig tycker jag! 🙂

 27. CHarlotte skriver:

  Ur Fokis synvinkel är det ju jättesmart att marknadsföra sig genom ”den mest granskande och kritiska bloggaren” men ur bloggbecakningssynvinkel känns det konstigt och enbart för pengarna…. Får du lön från sidan du bloggar på? Förstår ju att du vill tjäna pengar men det här känns inte som rätt väg….

 28. K skriver:

  Svarar du inte på frågan genom att undra?

 29. Kärringen mot strömmen skriver:

  Personligen hade jag tyckt det var mer trovärdigt från dig än andra bloggare som gör reklam. Jag förstår dock ovanståendes poäng, ex Callies kommentar. Tror att majoriteten skulle tappa förtroende för dig eftersom de inte anser att man kan göra reklam för saker man gillar utan att kunna se ”neutralt” på bloggaren. Blir nog bäst om du gör reklam för icke bloggrelaterade saker.

 30. Tess skriver:

  Alltså jag hoppas detta är ett skämt? Om det inte är det, så är mitt svar, NEEEEJ. Nej. Nej. Nej.

 31. ah skriver:

  Alla adlinks, gömd reklam eller ”jag är inte köpt av företaget för jag gillar verkligen deras produkter” är anledningen till att jag många gånger slutat läsa någons blogg. Så skulle det börja här också så skulle jag sluta gå in här.

 32. Anonym skriver:

  Tack för mig!!!!
  Har gilla denna blogg fram till nu.
  Just nu sjönk du som en sten på öppet hav.
  Fan så tråkigt.
  Tom Idas/ o syt skvaller blogg känns mer genuin o äkta

  1. Sanna skriver:

   Haha! Jävla larv.

 33. En annan S.. skriver:

  Håller med övriga kommentarer, det påverkar din trovärdighet negativt. Jag tycker att du skapat något unikt här och borde fortsätta förvalta och utveckla det (enligt min mening är samarbeten med bloggare inte rätt väg att gå). Hittills har det varit befriande att läsa Bloggbevakning just för att det inte finns massa reklam och samarbeten 😊

 34. Lisa skriver:

  Oj, nej det här anser jag är väldigt märkligt…..

 35. Pr skriver:

  Nu undrar jag iofs om du skämtar med allihop. Om inte:Helt klart har du missuppfattat dina följare. De är inte lojala med dig utan faktiskt mer intresserade av kommentarsfältet och möjligheten att få ösa ur sig spekulationer etc.

 36. Karin skriver:

  Men nej! detta känns supermärkligt och jag önskar det var 1 april. Blir väldigt märkligt med samarbeten med just bloggare som du ju ska granska opartiskt. Annan reklam ok men inte detta.

 37. Denna skriver:

  Måste vara skönt för bloggarna att veta att dom kan köpa sig fria från bevakning. Du har testat fokis schampo i ett halvår skriver du? Har du fått så mycket schampo?

  1. Camilla skriver:

   Eh för mig räcker en flaska minst ett halvår. Crazy att hon fått en hel flaska alltså!

   1. Denna skriver:

    Camilla har ju jättelångt hår, och hon har ju varit tydlig i bloggen om vad hon tycker om folk som duschar för sällan 😉

 38. Anonym skriver:

  Men snälla. Du måste skoja?

 39. Joanna skriver:

  Alltså, du får gärna samarbeta med vilka du vill, men jag håller nog med de flesta ovan.

  Sedan… varför just Foki? Henne har jag inget gott för med tanke på det där snacket kring hennes egna butik hon hade förut, vad fan den nu hette. Hon skötte ju den precis lika illa som Tyra gör med sitt företag.
  Oprofessionell och noll trovärdighet.

  1. Anonym skriver:

   Det känns som att Foki redan sluppit undan granskning liksom, trots att inga större skandaler har hänt det senaste… men ett exempel på vad Camilla hade kunnat ta upp är ju hur pinsam (i klass med mirakeltabletterna Hers) marknadsföringen för produkterna är, där hon dömer ut alla ingredienser i normala hårprodukter som cancerframkallande osv utan någon som helst källkritik.

   Ingen ifrågasättning om hur hon ska sköta det nya företaget när det gamla gick i stöpet som det gjorde, men Tyra går att ifrågasätta oavsett vad hon skriver…

 40. Jenny skriver:

  Neeeeej! 🙁
  Som många säger, det blir helt fel och du har nog inte riktigt förstått vilka dina läsare är om du börjar med sånt här. Speciellt Foki som skötte sin egen shop så dåligt att hon idag är synonym med den. Må hända att schampot är bra för dig men personligen swishar jag hellre pengar till dig så att du kan köpa något annat schampoo… 🙁

 41. Kattla skriver:

  Tips på framtida samarbeten kommer här!

  Flattered;
  i nästa kollektion kommer Flattereds nya modell klonkistofflan! Du kan skriva om hur den genast blev din favorit trots ditt väldokumenterade klonkishat.

  Starrider;
  THK mjauar glatt om hur Starriders schabrak är de enda mystäcken som är stora nog att både täcka och värma hans volanger.

  LD;
  som förlåt för den lite trista plant-gate börjar du marknadsföra hennes sticklingförsäljning av Monstera variegata.

 42. Anonym skriver:

  1 nä Tack
  2 vad snygg du är utan snäv hästsvans 👌

 43. N skriver:

  Tycker så himla mycket om Foki. Men trots det. … Nej, det kan aldrig bli trovärdigt om du får betalt av sådana du ska granska och skriva om här inne.

 44. Louise skriver:

  Neeeeeej, vill definitivt inte att du börjar med samarbeten. Du ska ju skriva (hyfsat) objektivt om olika bloggare och samarbeten är dessutom så SJUKT trista att läsa om! Får mig verkligen att sluta vissa bloggar. Om du absolut måste så gör det endast på insta men inte här…

 45. Matilda skriver:

  Kunde inte bry mig mindre, kör på…

 46. Mjau skriver:

  Absolut noll trovärdighet. Och tyvärr så är trovärdigheten redan skadad nu även om du skulle bestämma dig för att dra dig ur samarbetet.

  Lika mycket trovärdighet som om en oberoende biltidning skulle samarbeta med Dacia. Eller som om kompisen skulle sitta ting i ens rättegång. Eller som om Body Shop skulle börja samarbeta med en broilerfabrik.

  Nja. Känns sådär va..

 47. Anonym skriver:

  Haha ”ambassadör!!”, precis som Dessie. Jag orkar inte haha

 48. Loppan skriver:

  Du väljer ju själv om du vill sitta på dubbla stolar, förlora trovärdighet och misstänkas för jäv.
  Är det värt sitt pris tycker du? För schampo?
  Jag hoppas verkligen detta är ett märkligt skämt.

  1. Kallis skriver:

   Precis, sälja ut sig för ett fucking schampo liksom? Drar bloggen in så lite verkligen? Satsa på icke-bloggare-relaterade saker om du promt måste ha gratisgrejer tycker jag!

   1. Bloggbevakning skriver:

    Nja, nu var det ju mer välgörenhetsprojekten som Zoirak står bakom som var den stora och drivande faktorn för mig, inte att få gratis schampoo. De bygger skolor mm i Thailand och det kunde jag som ambassadör få vara en del av och hjälpa till med.

 49. Emma skriver:

  Gör som du vill 😊 kommer nog scrolla förbi de inläggen men kan inte säga att du eller din trovärdighet/objektivitet sjunker i mina ögon för det.

 50. Jennifer skriver:

  Du förlorar definitivt trovärdighet. Visst om du hade gjort något samarbete med något företag som har med bloggandet att göra (typ fått gratis Word eller något), men hårprodukter? Vad har det med bloggbevakning att göra?

 51. Anonym skriver:

  Hoppas det är ett (dåligt) skämt. Tror annars kommer jag sluta läsa denna blogg.

 52. Elin-pelin-päron-pung skriver:

  Det verkar mer och mer som att CC’s högsta önskan egentligen är att få vara en i gänget av de där bloggtjejerna. Den här bloggen har gått från att granska och ironisera över bloggfenomen till att bli typ en parodi på sig själv. Jag sitter med popcorn och väntar spänt på hur detta ska sluta 😂

 53. K. skriver:

  Smart den där sockersöta Foki.
  Keep your friends close and keep your enemies closer….

 54. Emma skriver:

  Skulle du göra många liknande samarbeten skulle trovärdigheten minska avsevärt. Men något enstaka som du verkligen står bakom är inte så farligt.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg