Nära skjuter ingen hare!

11:10 7 Maj 2017

Alex Schulman:

Alex Schulman kastar sig med huvudet före in i matbildernas underbara värld på Instagram men når inte riktigt ända fram känner vi här på Bloggbevakning. (Eller…vi och vi? Tjocka Hetsätarkatten fick mest syn på skinkan och var asnöjd, så med vi så är det väl jag och Lilla ‘Nöboll).

För att bena ut vad som gått fel och hur han skulle kunna förbättra sin presentation så att den når Instavänlig kvalité så har vi valt att rådfråga en av de ledande experterna på just matpresentation på Instagram, Gabriella Joss, som de senaste åren fått husera nästintill ensam på toppen av en stor hög filtergalna fruktfantaster.

Det här hade Gabriella att säga när vi visade henne bilden:
-Det som jag reagerar på först är hur frukten är uppdelad i små skålar. Det är inte att föredra då man helst vill blanda frukterna på ett fat så att deras komplexa färger verkligen får komma till sin rätt, säger Gabriella till Bloggbevakning.

Vidare berättar hon att oavsett vilken måltid fatet är ämnat att vara till så måste man strössla i alla fall en halv kaka Marabou choklad över frukten.
Choklad är lite som spindeln i nätet på den perfekt bilden, det som knyter ihop säcken. Den strösslade chokladen återfinns nämligen även i den lilla skålen med nutella och, om man har tur, även i den varma chokladen där chokladsås hällts längs med innekanten av det transparenta glaset och toppats med mini-mashmellows.

En annan sak som Gabriella reagerar kraftigt på är paketet med smör som slarvigt står uppslängt på bordet.
För maximal effekt ska smöret vara preparerat på förhand till små bollar där varje boll innehåller ungefär så mycket smör som krävs på den genomsnittliga smörgåsen.
Samma sak gäller tydligen även för både ost och skinka, berättar hon:
– Att hyvla sin egen ost är SÅ himla 2016 och ingenting den medvetna Instagrammaren håller på med idag. Osten ska även den vara för-hyvlad och positionerad i små rullar för visuell effekt och skinkan ska rullas till små köttrosor och placeras i en cirkel på ett fat eller rustik skärbräda.

Som pricken över i’et så finns det några sista knep att använda sig av när man fin-justerar sin skapelse till perfektion och Gabriella har listat dem här nedan för att enkelt kunna användas av även en total matbild-novis.

– Sätt alltid en jordgubbe på kanten till alla dricksglas, oavsett vad de innehåller.
– Ha alltid så pass mycket frukt och choklad på fatet att det nästan svämmar över. Det ser lyxigt ut.
– Fota alltid direkt uppifrån och inte från sidan som Alex gjort här. Det ger bäst effekt, och glöm inte att torka av linsen först.
– Ställ tallrikarna med jämt avstånd för ett mindre kaosartat intryck. Ungefär 4.5 cm mellan dem är lagom.
– Ha alltid en kanna extra kaffe i en termos då det upphällda kaffet med största sannolikhet kommer ha kallnat innan du är klar.
– Sätt råa ägg i äggkopparna om de du ämnar äta till frukost ska vara mellanhårda. Annars kommer de bli hårdkokta av eftervärmen under tiden som du förbereder ditt mästerverk.
– Försök ha minst en produkt i din bild vara från ett samarbete så att du kan få lön för mödan för exotisk frukt är inte gratis direkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ps. Den här intervjun kan vara fabricerad och innehålla spår av ironi.

46 kommentarer | “Nära skjuter ingen hare!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. En annan Johanna skriver:

  Gillar såna här inlägg! Tumme upp!

 2. A skriver:

  Ogillar din nyfunna vänskap med mytomanen, otrogna och falska flickan Gabriella. Man märker att hon gör allt för att verka rolig och tvätta sitt ”rykte” som hon tyvärr har smutsat så fint ner själv.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Du missade att det är jag som skrivit ihop hela inlägget? Läs längst ner… 😉

   1. A skriver:

    Nej, jag förstod det som om att du och Gabbi har skrivit ihop det här ”på skoj”.

    1. Bloggbevakning skriver:

     Nä, hon har ingenting med det här att göra. =)

 3. Linda skriver:

  Fantastiskt inlägg! Skrattade så jag väckte ungarna!😂

  1. VaC skriver:

   Åh, avundas verkligen dig och alla andra som skrattar sådär högt och okontrollerat. När jag tycker att något är riktigt roligt så drar jag som mest på smilbanden. Kan man träna på att skratta eller är jag bara olycklig? Undrar på riktigt!

   1. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Jag har för mig att det finns typ en yoga för att skratta. Man gör det i grupp och skrattar på olika vis enligt kommandot från en ledare. Ska visst göra folk gladare som människor.

    Googla. 🙂

    1. Hedda skriver:

     Sån yoga har jag varit tvingad att delta i på en födelsedagsfest. Det var fruktansvärt. Ho ho hahhahhaa, ho ho hahhahhaa, lägg er på golvet och skratta, klappa er på låren och skratta…

     Jag skrattar gärna ofta, men det där ser jag fortfarande mardrömmar om (nästan).

     1. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Ha ha, ja jag har bara sett klipp om det och aldrig varit med om det, med tydligen funkar det för vissa så jag dömer inte.

      Men min förta reaktion var samma som din. 😉 🙂

   2. Linda skriver:

    Har samma ”problem”
    Å andra sidan väcker vi ingen. Det är ju positivt!

 4. Anonym skriver:

  *bitter rant incoming* Blir så less på mänskligheten när jag ser att Alex Schulmans frukostbild har över sextusen likes. Vad tillför den för värde? Intresse? Skönhet? Vad är det som gör att sextusen personer trycker på hjärta? Min instagram stagnerar på runt 500 följare och om en bild får över 100 likes. Och jag lägger ut vackra bilder för jag är en duktig landskapsfotograf. Vad är det som gör att folk älskar kändisar och ignorerar sådant som är värdefullt på riktigt? Ja, jag vågar påstå att Schulmans frukostbilder, Gabjossans och Tovsis stelkrampsfingrade spegelselfies och liknande är värdelöst och konton som mitt är mer värdefulla. Vet att det är fult att skriva så men så känner jag. Kan någon förklara varför den här skitbilden får tiofalt mer likes än vad jag någonsin haft följare?
  (Namnger inte mitt konto för syftet är inte att fiska följare) ja, jag är väldigt bitter för när jag konfronteras med vad folk sätter värde på känns det verkligen som man tappar hoppet om folk.

  1. Anonym skriver:

   På instagram är jag intresserad av andras vardag (exv. frukost) och inte professionella landskapsbilder.

  2. Emma skriver:

   Fattar hur du tänker, och kan ibland känna samma sak när man ser otroligt duktiga konstnärer eller andra människor som har oförtjänt lite följare och likes. Tänker att om man är mer nischad kanske det är svårare att nå en bredare massa iom att de som mest söker på specifika taggar håller på med samma sak och är intresserade av just t.ex. landsskapsfotografi. Man kanske ska blanda in mer personliga inlägg, jag vet inte 🤔 sen är det ju svårt att bortse från att just t.ex. Alex Schulman gjort karriär och slagit mynt av ‘transparens’ och relationsskapande till sina följare, och synergin med Amanda gör effekten ännu större. Hundratusentals människor har lyssnat 1 h i veckan i 5 år på de här människorna snacka, man har hört allt om hur Alex dukar upp otroliga frukostar till familjen otaliga gånger. Sen är det ju såklart ”goalz” i allmänhet med överdådiga matbilder på instagram, enkelt och relaterar till ett av människans grundläggande behov. Fan vad jag snöade in på detta, lycka till med fotograferandet och god söndag 🙂

  3. Sandy skriver:

   Dina bilder är förmodligen vackrare än Alex frukostbild men tyvärr så har varken du eller jag rätt att tala om vad andra bör tycka är värdefullt

 5. MiaD skriver:

  IGEN! IGEN skrattade jag frustande ut kaffe över min jobbskärm. SKÄMS, Cam! 😀 😀 😀

  Ps. Skickar över faktura på screencleaner…

 6. Lillgammal skriver:

  Hahaha fan vad bra 😂

 7. Valentina skriver:

  Hon missade, att förutom att man förväntas hyvla osten själv, är själva osten modell skidbacke och det är ju inte ok på NÅGOT frukostbord!!!

  1. JoTjenaMors skriver:

   Blev min tanke också. 😉 Ogillar verkligen skidbackshyvlade ostar.

 8. Ida skriver:

  Bilden blir ju komisk då som Alex nämnt ett flertal gånger är färgblind, han pratar om kombinationen av färger något han antagligen inte har en jävla aning om då han inte ser sånt 😛

  1. i skriver:

   Fast att vara färgblind innebär att man inte kan särskilja färgerna röd och grön. Andra färger ser man 😉

   1. Anonym skriver:

    Du, det finns ju många typer av färgblindhet! Röd-grön färgblindhet är ju bara en variant av många, Alex kan lika gärna ha blå-gul färgblindhet eller se ännu färre färger än så.

    1. Ƭĥe real Hmm skriver:

     Och så blir jag kallad för besserwisser. 🙄 🙂

     1. I skriver:

      Så för att du blir kallad besserwisser så kan ingen annan rätta en felaktighet?

     2. Ƭĥe real Hmm skriver:

      I : Jag trodde det var uppenbarat att det var tonen i rättelsen från anonym som jag syftade till, men där ser man. 🙂

   2. Anonym skriver:

    Nä så behöver det inte vara, finns olika variationer. Man kan ha svårt att skilja på andra färger och nyanser t.ex. svart och blått.

 9. Fluffis skriver:

  Ibland slår det mig att Alex Schulman har varit gift med Katrin Zytomierska. Det känns otroligt avlägset.

 10. L skriver:

  Alltså, det här är möjligen bara jag och mina hangups men va fan är ‘köttrosor’ för ord! Säg det långsamt, kött-rosor…. I samma klass som andra hemska ord som ‘köns-umgänge’ och ‘sanitets-porslin’. Blärg!
  Men jag kanske har någon form av underlig synestesi där vissa ord bara är så ohyggligt fula i text, ex alla ord med hygien, brrrr….
  För övrigt har jag även hemska problem med andra former av estetiska redigeringsfel, värst är kanske enkla och dubbla horungar!
  (För er som inte vet vad det är och tänker flippra ut över ordbruket så finns här en informativ länk)
  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Ensamrad

  1. L skriver:

   Mig igen här, glömde också att jag avskyr hur Niotillfem och Elsa Billgren (och säkerligen andra med) inte kan använda förkortningen pga korrekt i en mening! Okunskap eller tro att det är cool och speciellt?
   Och, hur både EB och andra när de skriver recept ska ‘kläcka’ ett ägg någonstans! Nä, det ska ni fan inte!
   I övrigt älskar jag allt och alla i en regnbågsfärgad harmoni, over and out!

   1. Anonym skriver:

    Får PANIK på Niotillfem som i varje inlägg måste skriva ”prick” istället för exakt. Alltså ”detta var jag sugen på prick just nu” eller ”vi kollar prick nu”
    Apropå ”pga” så är det just pga att de tycker det låter coolt.

  2. Anonym skriver:

   Köttros är ju även ett annat ord för kvinnans könsorgan, haha. (Ett fruktansvärt fult och äckligt smeknamn) 😝

   1. L skriver:

    Och där rök, förutom min förmåga att läsa, även min förmåga att äta kött- (eller fisk- för den delen) rosor… Och jag är inte alltför pryd men system overload på detta ordbruk!

   2. Sandy skriver:

    Hähähä! Där jag kommer ifrån betyder det att tarmen kikar ut ur anus en aning

   3. Lärkan skriver:

    Låter passande eftersom jag läste först ”kött-trosor” i inlägget 😅

    Funderade på hur fasen man får skinka att se ut som ett par trosor, och vilken modell? Måste ju bli skillnad i själva planerandet och vikandet om de ska vara string, boxer, ”mormorstrosor” osv…

    Men näe, sen insåg jag att det är nog sömn jag behöver nu.

 11. I skriver:

  Finns det något mer deprimerande än en tråkig ost på en vit porslinstallrik? Den känns som precis som Alex.

  1. Ellen skriver:

   Ja. Det finns det.

   1. I skriver:

    Måste vara du då.

 12. Ellen skriver:

  Läste i en intervju med Alex att han aldrig haft en enda sovmorgon på 7 år sedan han träffade Amanda. Han tar alltid barnen på morgnarna och hon sover. Tycker det verkar helt absurt. Och lite läskigt.

  1. hej skriver:

   Gissa vem som tar nätterna?

  2. hej skriver:

   ”Eftersom jag är uppe med Frances på nätterna så tar Alex barnen klockan sju och låter mig sova i minst två timmar. Då sover jag djupt och vaknar som en ny människa. Jag skulle aldrig klara av dagen annars.”

   http://bloggar.aftonbladet.se/amandaschulman/2013/01/07/sa-ska-papporna-gora/

   1. Ellen skriver:

    Men nu är det över 4 år senare. Har väl inte funnits spädbarn i familjen konstant i 7 år.

    1. hej skriver:

     Dom har en sjuåring, en fyraåring och nu en nyfödd unge.

     ”– Både jag och Alex vet det – att vara på jobbet är semestern, att ta hand om barn är det hårda jobbet. Så vi försöker ta hänsyn till det. Vi har en regel: jag tar alla nätter, men Alex går upp tidigt på morgonen så jag får sova ut då. Det började när jag ammade Charlie och sedan dess har det bara fortsatt.”

     http://mama.nu/omslagsmama-2/amanda-schulman-ta-hand-om-barn-ar-det-harda-jobbet/

  3. Ellen skriver:

   Om Amanda är uppe alla nätter och har varit det i 7 år så var det ju rent taskigt av honom att utelämna det i intervjun i Expressen:

   ”Vad är det finaste du gjort för Amanda?
   – Sen vi träffades för sju år sedan har jag tagit barnen varje morgon. Aldrig haft en sovmorgon. Amanda är ju unik i det att hon är en av få mödrar som har större sömnbehov än sina barn, säger Alex”

   1. hej skriver:

    Hon har också pratat i sin pod om nätterna hon är vaken med barnen och Alex sover. Aldrig har hon sagt något om ”det finaste jag gör för Alex.” Inte heller verkar någon bli provocerad av att han får sova på natten och inte hon

   2. X skriver:

    Vilket jävla as han är som utelämnar det. Fy fan.

 13. Isabel skriver:

  Haha underbart inlägg 😂

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg