The honeymoon is officially over!

11:00 5 Maj 2017

GabJoss:

Jason har varit ganska krävande i typ två veckor och testar mitt tålamod heeeeela tiden.. Han testar gränser hela tiden och vill helst göra tvärtom mot allt jag säger, haha..
[…]
Vi hade förresten en skitjobbig natt med Jason för någon dag sedan och det fick mig verkligen att värdera den goda nattsömnen vi vanligtvis får något enormt. Vi blev så trötta och irriterade så det var inte klokt. Vi bytte av varandra och det kändes nästan som att man vandrade lite i sömnen.. Jason var superpigg och klättrade runt, hoppade i sängen, skulle springa runt..//GabJoss

Uj, uj, uj – hur ska det nu gå med uppstigningen kl 05 för att locka håret när SuperJ lever rövare och praktiskt taget flyger runt i lägenheten dag som natt?

Sötebrödsdagarna är över – det är nu den nya eran startar.
Den där när man har mörka ringar under ögonen, felknäppt skjorta och majskrokskladd i håret!

Annars har jag vissa tips som jag snappat upp på nätet att dela med mig av, för ingenting är väl bättre och mindre irriterande än att få snusförnuftiga råd om sitt barn från personer som inte har egna barn? Eller hur?

Så!
Tips nummer 1.

Blås upp en enorm pool i vardagsrummet och släng ner ungen där med ett gäng leksaker. Hen kan inte ta sig upp och risken att slå sig är minimal. Med lite mat och vatten kan ett barn överleva i minst en vecka utan tillsyn.

Tips nummer 2.

Ett stöthalsband som ger barnet en tillrättavisande elchock om det kommer för nära finrum, fruktfat eller vitrinskåpet med mormors gamla finporslin.


Tips nummer 3.

Löplina på tomten. (Det här tipset får vänta till huset är färdigbyggt men det kan vara bra att ha i åtanke)

Tips nummer 4.

Om ingenting annat fungerar – valium.
(Eller som Hannah och Amanda skulle kalla det – en vardagspaus för den medvetna och stressade kvinnan mitt i karriären hårfixet.)

53 kommentarer | “The honeymoon is officially over!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Gåsen skriver:

    Hahahahaha skrattade HÖGT! 😂😂😂

    1. Anna skriver:

      Haha me 2 😂

  2. Camimami skriver:

    Kors… de råden hade jag behövt, när du var liten.

  3. Emma skriver:

    Kan du inte göra en samnanfattning om allt som skett mellan blindibvella och odd osv! Vill hänga med

    1. Anna skriver:

      Det är ju ingen som vet helt hundra vad som hänt, bara spekulationer. Det enda Bella gått ut med är att det varit ”turbulent” mellan dem.

  4. Anonym skriver:

    Haha, underbart! Ska testa alla råd på mina små huliganer. Kan inte annat än skratta lite när jag läser om föräldrar som beklagar sig efter EN sömnlös natt, hur de bli heeeeelt förstörda, men man lever ju i sin egen verklighet. Har själv inte sovit ordentligt på snart 5 år och om jag får en bra natt någon gång ibland lever jag på det länge! 😜

    1. Anne skriver:

      Haha ja, jag som har ett barn i Jason ålder och en liten bebis kan inte låta bli att undra hur dom kan tycka att det är så jobbigt att vara två föräldrar på ett barn? Samtidigt som föräldrar med 4 barn och heltidsjobb säkerligen undrar hur jag kan tycka att två barn är jobbigt.. The circle of life.

      1. Svatantrya.se skriver:

        Vi är 4 syskon inom loppet av 5 år. Jag undrar ofta hur fan mina föräldrar tänkte där…

        1. Anonym skriver:

          Haha, det undrar jag med! 😂

        2. vivi the one and only skriver:

          Lika bra att göra allt på en gång så sover vi när sista har flyttat ut 😂

          1. MmeMim skriver:

            Glöm det!
            Då kommer barnbarnen på löpande band… 😉😆

      2. Anonym skriver:

        Har en 4-åring och en 2-åring och tänker likadant. De var väl dessutom hemma på heltid båda två hur länge som helst, hur många andra har det så? Tror det är så för alla som får andra barnet, att man undrar huuuuur man kunde klaga när man var som du säger två vuxna på ett barn. 🤣 Däremot har jag ofta hört att har man två så kan man ha tre, att när man väl vant sig vid mer än ett barn så gör det inte så mycket skillnad med ett till! 😜

  5. Indi skriver:

    Haha det där är ändå lite roligt med folk som oxå drömmer om barn i tätt följd, att det är så oförutsägbart..
    .
    Barnet kan vara som en ängel under en period men så helt plötsligt så kommer det en ”fas” som gör en så tacksam att man fortfarande faktiskt bara har en 🙂 efter 3 år skulle jag säga det blir mycket lättare, fasmässigt.

    1. Sofie S. skriver:

      Indi, hur gamla är dina barn? 4-årskrisen var en riktig utmaning för oss. Det var så mycket värre är 3-årstrotsen. Har hört att 6-årstrotsen ska vara jobbig också. För att inte tala om tonårstrotsen 🤣

      1. Indi skriver:

        Snart fyra 🙂 bådar inte gott då med lillasyskon på väg :p

        1. Sofie S. skriver:

          Inte alla som krisar så där mycket men många gör. Min son blev storebror vid 3.5. Sen strax innan 4 blev det bara kaos 😅

      2. ML skriver:

        Allt under 6 år är piss 🙈 Sen verkar det vara lugnt… man måste väl hinna hämta andan innan tonåren 😉
        Har 3 barn, 7, 5 och en spädis. 2-3 år var riktigt tufft tycker jag.

        Hade behövt en trasa och en flaska med klorofyll vissa dagar. Till mig själv.

        1. ML skriver:

          KLOROFORM* haha

        2. Sofie S. skriver:

          Glöm inte att det finns en 9-årstrots också 🙈 det tar aldrig slut haha. Jag ber bara till gudarna att allt blir lättare än sonens 4 årskris. Det klarar jag inte en gång till.

      3. Lina skriver:

        6 årstrottsen är ett helvete.. tro mig.. och när slutar den undrar jag..!? 😫

    2. AEP skriver:

      Var ensamstående till min dotter, som sov från 20.00 – 08.00 exakt varje natt från nyfödd tills hon blev sjuk vid 11,5 månaders ålder. Sedan fortsatte hon vara det enklaste härligaste barn till ganska exakt treårs…då bröt helvetet lös! Alla sa att ”det är bara en fas”! Den fasen varade tills hon flyttade hemifrån då hon var 19!!! Som nybliven tjugoåring fick hon diagnosen svår ADHD och håller på att utredas för misstänkt högfunktionell autism. Alla dessa år jag bad om hjälp och fick höra av psykologer m.fl att det bara var en fas. Jag som trodde att en fas gick över efter ett tag?! Hur långt är ”ett tag”? 🙂

      1. Anonym skriver:

        Fy, jobbigt för både dig och speciellt din dotter. Hur mår hon idag?

        1. AEP skriver:

          Ja, det har varit ENORMT svåra år!
          Är själv svårt multihandikappad och har de senaste fyra åren förlorat förmågan att gå och funktionen av inre organ. Fick en son då min dotter var ca 5,5 år.Blev lämnad under graviditeten och befann mig ensamstående med två barn. Tre år efter jag fick min son fick jag diagnosen på mitt medfödda handikapp (hade ‘bara’ problem med svår smärta i hela kroppen, njurbäckeninflammation ca en gång i månaden och knän som hoppade ur led flera ggr per dag på den tiden). Fick reda på att min diagnos var ärftlig, undersökningar gjordes och de konstaterade snart att båda mina barn var drabbade! Min son blev svårt sjuk vid ett års ålder. Han spydde i sömnen minst två gånger per natt, det fortsatte i ca två och ett halvt år innan det började avta så smått och fortsatte tills han var i tio års åldern. Så jag nattvakade hela nätterna, kämpade en omöjlig fight med min dotter hela dagarna – och tyckte att jag var världens sämsta mamma. Kunde inte jobba p.g.a sjukdomarna och gick i tio års tid på socialbidrag innan jag blev sjukpensionerad. Under de tio åren åt jag bara var tredje dag för att jag ville ha råd med så br mat som möjligt åt mina barn. Tyckte fram tills för ca år sedan att jag varit svag och värdens sämsta mamma. Idag har jag tappat räkningen på hur många kroniska diagnoser jag har, slutade räkna då det blev tvåsiffrigt. Min son har Aspergers, ADHD och är väldigt svårt drabbad av den medfödda bindvävnadsdeffekten som påverkar hela kroppen. Min dotter (med samma sjukdomar och också väldigt svårt drabbad men med väldigt olika symptom än sin bror) sa för en liten tid sedan att hon är glad att jag är hennes mor, för hur illa det än har varit så har jag ALDRIG GETT UPP KAMPEN! Jag har ALLTID visat barnen att jag finns där för dem hur sjuk ,trött och skrikig jag än varit! Har gjort MÅNGA fel, det finns enligt mig ingen perfekt mamma, men jag har alltid gjort mitt bästa. Min dotter har en underbar sambo, enlegt mig – ett litet zoo (hon började i tidig ålder ‘självmedicinera’ sina diagnoser med hjälp av djur istället för droger eller alkohol) och väntar nu sitt första barn! Hon är LYCKLIG så det strålar om henne, och jag kan idag ärligt talat säga att jag förutom att vara stolt över mina kämpar till barn, är riktigt stolt över den mamma jag varit och är och det är en oerhört skön känsla! Ber om ursäkt för romanen till svar, ibland känns det bara så skönt att få skriva av sig lite! Önskar dig en trevlig kväll och tackar för visat intresse över min dotters mående.

  6. Jessica skriver:

    Alltså tipsen <3 Mina föräldrar hade nog haft nytta av rätt många när jag var liten xD

  7. Fanny skriver:

    HAHAHAHA!! Att jag inte hade dessa tips för några år sedan! Eller va fan, våra barn är snart 7 och 3 år gamla, än är det ju inte för sent. De är båda totalt värdelösa på att sova om nätterna, så tipsen känns ändå som något för oss, så tack! 😉

  8. Josse skriver:

    Trodde nästan att Super J var ett omänskligt barn, som sköter sig helt exemplariskt och ALDRIG krånglar. Så skönt att få läsa att ungen är mänsklig trots allt 🙂

    1. Anastasia skriver:

      Jag funderar på det med blöjan också.

      Han va ju så himla duktig, sov utan blöja tillochmed? Och på morgonen höll de honom över toaletten så kissa han pch bajsa rätt i.

      den fasen måste gått över.

  9. MiaD skriver:

    Fy fan för dig. Jag skrattade ut kaffe över hela skärmen plus mig själv. ÄR PÅ JOBBET och fick gå och byta kläder samt torka skärmen med kommentar om att ”allergitider” ”nysningar” och ”hjälp vad klantigt” FY! HAHAHAH! =)

  10. Paa skriver:

    hahahah! Åh jag kan bara se hur familjelivs mammorna skulle RASA av att läsa detta xD

    Någon kommer garantera kommentera
    ”Jag vet inlägget är menat att vara roligt MEN jag ser verkligen inte det roliga i detta!!”

    xD

  11. Ellie skriver:

    Jag har själv två barn, 7 och 2 år. Yngsta barnet är inne i en ganska jobbig period. Han sover bra men det är väl mer under dagen det blir en hel del prövningar. Men allt går i perioder, vissa perioder är hemska andra inte lika hemska. Det är en del av småbarnslivet.

  12. Anonym skriver:

    Tips: Sindy har tävling på instagram, för att kunna vinna så måste man börja följa 27 konton !!!!!!!!!!!

    1. Anna skriver:

      Jag trodde du skrev 27 för att överdriva! Typ som att man ska följa tusen konton, bara för att poängtera att det är många. Men det är verkligen 27 konton! :O

    2. Felle skriver:

      Herrejävlar

  13. M, skriver:

    Åh blir nervös nu av alla föräldrars kommentarer om att 2-3/4/5 är jobbigt 🙈 Min fyllde två och blev medlem i terrible twos klubben över natten! Har massa kul trots att vänta mig de närmsta åren alltså…. får hoppas att han fortfarande gillar att sova resten av tiden ✊🏻

    1. J skriver:

      Min dotter hade också en extrem tvåårstrots, men mellan ca 3-4 år har jag upplevt som en väldigt harmonisk och enkel tid (hon fyller snart 4). Men är lite rädd för 4-årstrotsen som många pratar om..

      1. Sofie S. skriver:

        Inte 4-årstrots. 4-årskris. Googla så får du upp en massa 😅 min son krisade med kläder. Allt sätt fel, allt killade och kliade. Vi kunde hålla på i en timma tills jag gav upp och vi fick stanna hemma från det vi var på väg till. Vilket så klart resultetade i ett ilsket utbrott hos honom men inte sjutton kunde han ta på sig kläder för det. Dagis fick vi pausa i fyra månader för det gick inte att komma iväg. Jag lät honom till slut gå naken hemma…

        1. NJ skriver:

          Hahaha snacka om att bli överkörd av ditt barn! Är du seriös nu? Hade du inget jobb att gå till?

          1. Sofie S. skriver:

            Jobb att gå till? Nej jag var mammaledig med lillebror så jag kände att stora lika gärna kunde få vara hemma. Dels för att jag inte orkade bråka varje morgon för att han ska vara på en förskola som han inte ens behövde vara på, och dels för att 4 årsutvecklingen verkligen var jobbig för honom. Så att plocka bort förskolan ett tag gjorde det lättare för oss alla. Men Ja, jag var verkligen överkörd mer än en gång. Bröt ihop och grät flera gånger. Över strumpor! Eller byxor eller kalsonger. Helt jäkla otroligt. Nu är han fem och har kommit ut på andra sidan. Som ett helt annat barn. Så harmonisk och ordentlig.

  14. 🏊🏼‍♀️ skriver:

    Andrea är och härjar i Svenska Bloggares kommentarsfält och förstår inte alls varför hon inte får säga att Elaines ”mongis” ser söt ut… Och blogginnehavaren har noll koll på kommentarerna och låter det stå kvar trots protester från läsarna. Hon har säkert inte ens sett den vilket är märkligt, så många kommentarer har inte bloggen….

    http://stoppapressarna.se/svenskabloggare/darfor-vill-inte-blondinbella-vara-pa-omslaget-av-tidningen-mama#disqus_thread

    1. Bloggbevakning skriver:

      Jag har raderat liknande kommentarer av henne här som hamnat i moderering då hon inte får kommentera fritt här längre.

  15. Mamma i norr skriver:

    Fick mig ett gott skratt till löplinan, hade en väninna här med sin son(då 6 år) och han blev väldigt nyfiken på våran hunds löplina och ville testa den, så satte fast den i hällan på hans byxa, sen sprang han fram och tillbaka i ca en timme och tyckte det var fantastiskt roligt att vara hund
    Sen blev han trött och jag och min väninna fick en lugn kväll där vi fick sitta och prata i lugn och ro då han somnade på soffa

    1. Haha skriver:

      Hahaha! :’D

  16. Anonym skriver:

    Här är ett till förslag: preventivmedel!

  17. Haha@haha.haha skriver:

    Jag hade koppel som liten med en en sele med krok i marken så jag kunde gå in och ut i förtältet till husvagnen. Smet in i någons bil när mamma titta bort någon sekund därför fick jag de 😂😂 selen va från min barnvagn

    1. MmeMim skriver:

      Mina föräldrar hävdar att de hade sele på mig tills att jag började skolan.
      Var visst extremt rymningsbenägen – och snabbt gick det.

      Försvann t.ex. på en badstrand i fyra timmar som treåring då de fick kalla in skallgångskedja på 30 man.

      Undrar varför jag inte fick några syskon? 😂

      1. Haha@haha.haha skriver:

        Jag var yngst och första rymmaren 😂😂 tror se tog en kvart innan dom hitta mig. Karln till bilen frågade om de var deras unge i hans bil 😂😂 mamma så att de kändes som en evighet

  18. J skriver:

    Men hörrni alla ni som har barn eller vet bättre än mig om barnsäkerhet. Är inte nr 1 ganska bra? Som forna tiders barnhagar fast mjukare? Nu menar jag inte att lämna ungen där flera dagar men kortare stunder när man lagar mat bredvid eller gör sina naturella behov t.ex? Eller vad är riskerna? //Barnlös och lycklig

  19. M skriver:

    Vi körde studsmatta med nät runt här idag 👌🏻

  20. Jenny skriver:

    Lite off topic men jag såg fotot av dig camcam på Gabjossans blogg när ni träffades i Sthlm, jäklar vilken snygg fläta du hade! 😊

    1. Bloggbevakning skriver:

      Thääääänx!!!

  21. MmeMim skriver:

    Ni vet väl att vansinne är ärftligt?
    Man ärver det av sina barn…

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG