Varför stängde Natasha Peyre ner sin blogg?

13:30 8 Maj 2017

Natasha Peyre/Elena Belle:

Nu har Natasha avslöjat varför hon stängt ner sin blogg och den som skriver om det är tidningen Hänts hemsida.

Anledningen ska ha varit att portalen som hostat hennes blogg kraschar hela tiden – vilket säkert är en sanning, dock en sanning med modifikation – men den största anledningen är att hon inte tycker om hur hon ser ut och känner sig som gravid:

Man förväntar sig att man självklart blir större när man blir gravid. Men det är så mycket mer än så. Allt är upp och ner när man är gravid. Huden, vätska i kroppen, hormoner, näsblod, svårt att andas och mycket mer. Jag gillar inte alls att kroppen förändras. Alla jag känner är singlar och snygga, och så sitter man hemma tjock och kan inte göra så mycket, har hon tidigare sagt till Hänt.

Jag önskar att hon kunde inse att hon inte är tjock – hon är gravid.
Hennes kropp bygger en annan människa! Det största min kropp någonsin byggt är en sjuhelvetes jävla björn efter att jag varit mer förstoppad längre än det My Martens någonsin bloggat om.
Kanske är det ett bra beslut att stänga ner den så att hon kan uppskatta sin fantastiska kropp mer men jag önskar att hon inte gjort det.
Kanske jobbat med sig själv och insett det fantastiska i att skapa ett barn.
Som John Mayer så jävla smör-klyshigt sa det:
”Your body is a wonderland”. Shalalalalalala…..

Men kanske är det jag som är dum i huvudet som inte vet vad jag pratar om, men om den viktuppgång jag tidigare upplevt hade varit för att skapa ett efterlängtat barn så kanske jag hade uppskattat den mer än att det bara blev svårt att knyta skorna, gå på yoga och faktumet att det gick åt en jävla massa mer lotion än tidigare efter jag duschat?

Hänt skriver också om Natashas planer på hur hon ska komma i form efter att bebisen är ute:

Jag kommer att åka till min favoritklinik där och fixa nya fillers och göra cool sculpture. Man får ju inte göra något när man är gravid, så detta blir några månader efter. Samt att cool scultpure ska hjälpa mig komma i form igen efter graviditeten”, skriver hon.

Men åh, fokusera på att vara en bra mamma och förlita dig på din vinstlott i det genetiska lotteriet. 
Du kommer förmodligen se ”bättre ut” är 99% av alla nyförlösta kvinnor jorden runt.
Bäbis! Fokusera på din bääääbis!
Din flickbebis!
För inte över dina kroppsliga nojor till henne via bröstmjölken. Hon kommer få nog av dem ändå vad det lider. Garanterat!

49 kommentarer | “Varför stängde Natasha Peyre ner sin blogg?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Laura skriver:

  Vilket skuldbeläggande inlägg! Sånt är kontraproduktivt. Natashas identitet har ju byggt på hennes utseende, inte konstigt att hon får en liten kris när utseendet ändras. Hon har troligen införlivat olika patriarkala normer, det borde hon inte behöva känna skuld över. Liksom, kvinnor ska vara snygga och smala, men så fort hon genomgår den heliga graviditeten så ska hon ses ner på för att hon kämpar för att fortfarande känna sig värdefull i samhällets ögon. Det är nog inte så enkelt.

  1. Anonym skriver:

   Har själv aldrig varit gravid men det är ju en stor omställning både fysiskt och psykiskt så det är väl inte så lätt för alla att helt acceptera det. Bara att gratulera de som är helt bekväma och har möjlighet att njuta av sin graviditet.

 2. Anonym skriver:

  Undra om hon verkligen inte gör botox och fillers under graviditeten? Tror säkert många gör det ändå.
  Hon ser inte direkt ut att ha gått upp 40 kg så vad gnäller hon om? Vakna upp!
  Jag är längre gången i min graviditet och ja man passar inte i några kläder känns det som och man känner sig inte riktigt som sig själv men hon slipper iallafall att ha ett tungt jobb under tiden och oroa sig över ekonomin.
  Vissa behöver verkligen ett wake up call!
  Jag är tacksam över att få göra denna resan och försöker njuta av tiden. Kroppen är så häftig!

 3. 🙃 skriver:

  Ibland vill jag bara ta tag och ruska om såna här människor, ge en örfil och skrika ”vakna!” rätt i ansiktet. Men sen så fattar jag ju, jag fattar hur det är att vara tjej och det måste vara ännu svårare i en sån miljö Natacha bor i och bland människorna hon umgås med. Samtidigt så har vi också ett ansvar för våra barn och vad vi för vidare, jag har lidit tillräckligt av kroppsångest och det sista jag vill att mina döttrar ska tänka på är hur dom ser ut. Tänker Natacha inte alls i dom banorna och vill hon att hennes dotter ska känna likadant och sätta sitt värde i att män ska åtrå en? Jag balanserar lite mellan att förstå och tycka synd om henne och att bli irriterad på att hon inte har kommit längre i sin utveckling.

 4. Anna skriver:

  Herregud. Vad är det för samhälle vi lever i? Blir ärligt talat chockad och ledsen av att läsa det hon säger. Vilken låg självkänsla man måste ha. Själv ser jag fram emot den dagen jag blir gravid. Det måste vara något alldeles magiskt att se hur häftig kvinnokroppen är som bär och förser sitt foster med näring. Alla kilon kommer naturligt på köpet.

  1. Laura skriver:

   Att ha bra självkänsla ser jag som ytterligare ett krav på en. Den moderna kvinnan ska ta för sig, vara stark och inte visa att hon bryr sig om utseendenormer, verka lite ”obrydd” över sånt, vara cool och unik.

   Jag tänker att Natasha kanske inte alls ser sig själv som nån med dålig självkänsla, utan snarare att hon alltid varit söt och fått mycket bekräftelse för sitt utseende.

   1. Anna skriver:

    Att Natasha kanske inte ser sig ha dålig självkänsla för att hon fått komplimanger för sitt utseende har inget med självkänslan att göra. Och det är skillnad på självförtroende och självkänsla. Man kan ha bra självförtroende med dålig självkänsla. Jag tror säkert hon har bra självförtroende (innan hon blev gravid iallafall) men självkänslan tror jag garanterat ligger på botten, tyvärr.

   2. Linda skriver:

    Fast det är ju inte självkänsla på djupet isf. Det handlar ju om att värderas/värdera efter andra premisser än det yttre. Och vara rätt nöjd med sig själv vem man är. Förlåt men en rätt sjuk värld där unga tjejer ojar sig över extrakilon när de är gravida!?

  2. 🙃 skriver:

   Så tänkte jag också tills jag blev gravid. Att vara gravid är så mycket mer än bara en växande mage, det är både fysiskt och psykiskt påfrestande. Många oväntade skelett kan rassla fram ur garderoben.

  3. Anonym skriver:

   Anna, för mig var graviditeten allt annat än magisk. Kräktes kokstant, var sängliggande i långa perioder, hade foglossning och migrän som jag inte fick ta någon medicin mot. Njöt de dagar jag inte behövde sova i badrummet. Var absolut inte bekväm med min kropp men inteför hur den såg ut utanför att den inte fungerade. Jag förstår att Natacha inte mår bra men jag förstår inte att hon inte söker hjälp av någon professionell istället för att sprida skeva ideal i skvallertidningar. Kan tillatt de flesta tvingas jobba trotts att de är gravida och helt slut och mest vill ligga i sängen och äta. Natacha har all möjlighet i världen att faktiskt få hjälp med sina problem. Många andra är fast på en arbetsplats och nojar över sin ekonomi.

 5. saraa skriver:

  Men varför måste hon vara nöjd med sin kropp som gravid? Alla är olika, känner hon sig ej bekväm så är de ju helt o hållet upp till henne att få känna exakt som hon vill

  1. Anna skriver:

   Ingen har sagt att hon måste vara nöjd med sin kropp som gravid. Men det finns andra saker att fokusera på. Hon bär på ett liv.

   Hur kul hade det varit för dig att läsa om hur din mammas fokus var på att anlita barnflickor för att din mamma skulle komma i toppform och målet med avslutad graviditet var att ta tag i fillers och diverse behandlingar. Vad är det för värderingar och ideal man för vidare till sin dotter?

   1. I. skriver:

    Jag skulle inte klandra min mamma personligen för det, utan inser att vi alla är barn av vår tid… Och en del av det samhälle vi växer upp i.

 6. ML skriver:

  Man ser ändå aldrig likadan ut efter en graviditet.. väger mindre nu än innan, men efter 3 barn är höfterna liksom utpressade. Det är ju ens skelett liksom! Vad kommer härnäst? Skelett-kirurgi efter förlossning?
  Orkar inte. Jag tycker synd om Elena som känner att hon måste se ut på ett visst sätt, men jag tycker Camcams inlägg är bra! Jag tycker inte det shamear, snarare hade jag själv blivit glad av att läsa lite avslappnadevärderingar när jag väntade mitt första barn.

 7. Grå skriver:

  Jag kan bara relatera till hur jag kände det som gravid första gången, och för mig var det så overkligt med att det faktist skulle komma en bebis, att det var enklare att fokusera på det som hände under graviditeten.
  Allt efter förlossningen var ett stort okänt område som inte riktigt gick att föreställa sig. Kanske är det därför Elena fokuserar på kroppen nu, för hon har ingen aning om hur det blir sen? När bebisen kommit är jag säker på att Elena kommer vara en precis lika bra mamma som vem som helst.

 8. Sofia skriver:

  Jag förstår henne till viss del. Är själv gravid i vecka 35 och har alltid varit storlek xs (är 160 och vägde 56 som startvikt). Att fokusera på att kroppen skapar ett nytt liv är svårt när man ser hur kroppen förändras, kläder som inte passar längre (mina höfter har självklart blivit bredare och jag får inte på mig ens trosor som jag tidigare kunnat ha) osv. ”Grå” skrev att som förstagångsföderska kan det vara overkligt att det ska komma en bebis och därför fokuserar man på nuet och kroppen (eftersom det ligger närmst).

  Men jag hoppas att Elena får ett uppvak efter att bebisen väl fötts och börjar tänka lite annorlunda kring utseendehetsen som finns. Det gäller att lära sina barn goda och sunda värderingar 😀

 9. Anonym skriver:

  Tror ni inte det är annorlunda när hela ens karriär är baserad på ens utseende? Det påverkar en nog på sätt som vi med ”vanliga jobb” knappt kan förstå. Tänker jag

 10. Vivvi the one and only skriver:

  När ska du respektera att hon vill kalla sig Elena Belle?

  Har sagt det förr och säger det igen. Att inte respektera när någon har valt att göra ett namnbyte är respektlöst.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Men Elena Belle är ju bara ett artistnamn. Hon har ju inte bytt egentligen.

   1. Vivvi the one and only skriver:

    Men om en transperson som inte har gjort sitt officiella namnbyte använder ett alternativt namn ska man då envisas med att använda det tilltalade namnet?

    Nä sånt här gör mig irriterad!

    1. Anonym skriver:

     Förminska inte transpersoner genom att jämföra dem med någon som inte är det, tack! Det är INTE samma sak.

     1. X skriver:

      Vad i det vivvi skriver är förminskande? Jag ser inget men upplys mig gärna. Natacha vill kallas för Elena. Född som Erik men idetifierar sig som Erika. Oavsett orsak bör man väl respektera önskemålet tycker vivvi som jag kan läsa mig till. Missar jag något?

     2. Vivvi the one and only skriver:

      Det är ser jag menar men orkar inte göra en stor sak av det. Känner transpersoner så har full respekt för dem
      Just därför jag blir lack lär folk vägrar använda namn någon har valt och gått ut med att man ska använda.

    2. PeeWee skriver:

     Natacha har inte gjort ett officiellt namnbyte. Det står inte Elena Belle i hennes pass. En transperson som byter gör det via officiella kanaler och BYTER alltså namn, inte TAR ett namn till / ett alias.
     (och för att förekomma: ja, jag vet att det står Peyre i passet).

     1. Vivvi the one and only skriver:

      Inte inne för att diskutera. Men tills personen har bytterligare namn officiellt så tycker jag ändå att man kan visa personen, oavsett anledning, respekt och kalla den vid sitt namn.

 11. Cc skriver:

  Nåja hon inte blivit mamma ännu, då ändras allt. Hon kanske skriver just för att provocera, vem vet.

 12. Lina skriver:

  Det blir ju annorlunda för henne när barnet kommer. Innan dess fattar man ju inte. Minns när jag läste några nummer av Vi Föräldrar innan första barnet hade kommit och grät av ångest och förtvivlan, för man verkade ju bli helt hjärntvättad efter att ha fått barn, att allt bara handlade om barnet! Att man upphörde att existera som individ mer eller mindre. Sen föddes sonen och då blev det ju precis så och mycket mer, men då gjorde det ju inget.

 13. Garfield skriver:

  Vad jobbigt att hon känner så

 14. Olly skriver:

  Förstår henne. Är gravid nu och det är vidrigt, fruktansvärt och hemskt. Hatar det! Kroppen är uppsvälld och jag pruttar konstant! Diarré varje morgon, finnar i hela ansiktet, på ryggen och bröstet. Brösten har blivit gigantiska och är i vägen, inga kläder passar! Vet ni hur det känns att inte ens ha kläder att åka och köpa nya kläder i?! Trosorna går inte ens på! Orkar ingenting, är fruktansvärt trött, nästan drogad. Och mår illa hela hela hela jävla tiden! Som att vara bakis konstant! Det är så jävla vidrigt att ett missfall inte skulle göra mig så ledsen faktiskt. Skulle aldrig vilja blogga i det här tillståndet. Vill typ bara vakna upp ut mardrömmen och må bra! Vara smal och inte lukta prutt. Ta ett glas vin.

  1. 🙃 skriver:

   Vad jag lider med dig, har du långt kvar? För mig vände det efter vecka 20-22 men är rätt så jävligt på slutspurten nu igen och gravidkläderna jag köpte har blivit för små 😩

   1. Anonym skriver:

    Missfall skulle inte göra dig ledsen? Men förfan, gör då barnet en tjänst och gör abort då, vem fan vill ha dig som morsa?
    Självklart att man kan tycka att vara gravid är skit.
    Men att säga att ett missfall inte skulle göra dig ledsen, vad fan ska du då ha barn?…

    1. Olly skriver:

     Du har aldrig hört någon svårt sjuk säga att de vill dö? Att man inte orkar leva? Att man vill hugga av sig det som gör ont? Jag har aldrig mått såhär dåligt i mitt liv och jag kommer aldrig göra om det. Men vill mitt barn stanna kvar i magen genomlider jag såklart. Den kärlek jag visar mitt ofödda barn just nu, genom att genomlida detta helvetet, den gör mig till en morsa värd att hylla!

   2. Olly skriver:

    Vecka 10 nu så förhoppningsvis blir det bättre om några veckor. Ingen hade sagt att man ens kan må såhär dåligt.

    1. Anonym skriver:

     Nope det kommer bara bli värre.

     1. 🙃 skriver:

      Ehh nej, det blir inte ”bara värre”, mina tre första månader hade jag migrän i 4-5 dagar i sträck som gjorde att jag spydde konstant. Sen blev det bättre. Låt henne känna som hon gör om kom tillbaka när du har varit i hennes skor.

     2. Anonym skriver:

      Haha jag har också varit gravid. Spydde dygnet runt fram tills förlossning dvs 9 månader i sträck :))))))) gick inte upp nånstans i vikt utom mage och tuttar så var lika smal som vanligt med en fin liten kula, gött att man slapp bli fet iaf.

     3. 🙃 skriver:

      ”Ok” 👌🏼

    2. Anonym skriver:

     Värd att hylla? Varenda kvinna som fött barn är då värda att hylla… alla mår olika dåligt. Men vad bra att du intr var seriös med att ett missfall inte skulle göra dig ledsen. De finns mammor som dör vid förlossning tex, du är inte värd att hylla för du ”genomlider” en graviditet…

     1. Anonym skriver:

      Men varför vill ni få henne att må sämre, hon mår ju redan dåligt!!?? Här kan vi tala om mobbning. Har ni inget vettigt eller stöttande att säga kan ni väl bara vara tysta istället!

     2. Sofie S. skriver:

      Men snälla anonym. Låt henne vara. Det kan vara ett riktigt helvete första delen av graviditeten. Har en god vän som mådde så dåligt att hon så samma sak för hon var helt utslagen och illamåendet. Det är något man säger i sin missär. Och bara för att andra kan ha det ännu värre så gör det ju inte saken lättare för henne.

    3. Sofie S. skriver:

     Efter v12 vänder det 😊 andra trimestern är lättare!

    4. Anna skriver:

     Varit gravid två gånger, och illamåendet släppte efter cirka 12 veckor. Iskall Piggelin hjälper. Lycka till 🌷

  2. Cc skriver:

   Ledsamt att du mår så dåligt, men vet du det är värt allt i slutändan, å visst kommer du kanske må bättre, lyssna inte på olyckskorparnas kommentarer, alla graviditeter funkar olika, lycka till

 15. Tess skriver:

  Ja ingen dans på rosor att vara gravid direkt. Bara myter kring att ha nått slags glow. Det sagt finns ju kvinnor som mår bra i sin graviditet och det är ju fantastiskt. Det är ju som att man blir till en bakugn för sin unge- man får ta både krämpor och det ena med det andra, samtidigt som det är helt fantastiskt att kroppen kan skapa liv såhär. Blir alltid sjukt fascinerad.

  Tycker det är sorgligt dock att utseendehetsen gått så långt att den här tjejen inte ens kan släppa all hets när hon är gravid, inte ens en gnutta utan börjar redan planera ingrepp osv. En graviditet innebär att kroppen förändras, inte ens efteråt är det säkert att du kan återvända till exakt samma form.

 16. Himmel skriver:

  Natasha och hennes man har, vad jag förstår, startat ett instagramkonto för deras ofödda dotter under namnet @lunabelletheanne och detta har de skrivit i profilen: ”MT & ElenaBelle Are My Parents. I was made on my parents wedding night in Bora Bora. I’m due on earth on September 28th 2017”.

  Alltså?!

  1. Anonym skriver:

   Haha ja, det stämmer, men det är rätt gammal info 😉 men lika sjukt för det

   1. Himmel skriver:

    Jaha det visste jag inte 🙄 Men ja, lika sjukt för det.

 17. Sarah skriver:

  Jag fattar inte varför det skulle vara så självklart att släppa utseendehetsen bara för att man är gravid. Tvärtom faktiskt, folk säger ”man är ALDRIG så vacker som när man är gravid” men man känner sig som en jävla kossa. Andfådd av att gå, ischias, svullna fötter som ömmar, man vaknar mitt i natten av att man ligger i en pöl av råmjölk. En kropp som inte alls liknar ens egen med stor mage och svullna jättetuttar. Det är jävligt mycket begärt att ens utseende plötsligt inte spelar någon roll längre. Framförallt med tanke på hur många kommentarer man får om sitt utseende.

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg