Jag är mållös

16:00 10 Sep 2017

Carolina Gynning/Felicia Grimmenhag:

Jag såg den här bilden på Carolina Gynnings Instagram, blev nyfiken och gick vidare till Felicias konto, hennes blogg och hamnade slutligen på hennes Youtubekanal.
Hur är det här möjligt?
Hur kan hästen förstå vad hon vill att den ska göra utan att kunna ge hjälper med skänklarna? HUR?
På filmen här ovan så gör hästen skänkelvikningar – utan skänkelhjälper! Kan någon förklara hur det här går till?
Telepati? Löften om extra havre?
Herregud, jag har nog aldrig varit så imponerad tidigare och Felicia kom precis femma i EM i paradressyr, så stort grattis!
Du är fantastisk!!!!!

Lite bakgrund:
Läkarna tvingades amputera Felicias båda ben efter att den moped hon och hennes vän färdats på rammats av en Porsche i hög hastighet när Felicia var 17 år.
10 veckor senare satt hon i sadeln igen.
Ni kan läsa mer HÄR och HÄR!

61 kommentarer | “Jag är mållös”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Daniela skriver:

  Jag tror hon har ett spö i varje hand, och så är nog hästen väldigt känslig för vikthjälperna. Otroligt fin ridning!

 2. Matilda skriver:

  Wow vilken tjej!

 3. Anna skriver:

  Rättegången närmar sig och det verkar som Callesto 2.0 är i farten. Inlägget på fb postades nyss: #10044

  ”Några reflektioner så här sista dagen innan rättegången:

  Framförallt så blir det ju spännande att se om hon överhuvudtaget dyker upp på rättegången imorgon. Jag hör till dem som tror att hon faktiskt är gravid, och för hennes egen skull hoppas jag att hon inte försöker dra en påhittad historia för rätten. Visserligen är det inte det som skall avgöra hennes mål, men eftersom ord står mot ord i det här målet så kommer utgången till stor del att avgöras baserat på vem som har störst trovärdighet. Hennes är låg redan från början (det är lite för mycket otur för att det skall vara sannolikt att hennes version är korrekt), och den blir inte bättre om det upptäcks att hon hittar på skäl att hålla sig borta från rättegången.

  Det har ju också varit en diskussion i tråden om hon kan lyckas få förhindrat allmänheten att vara med på rättegången. Jag delar den uppfattning som flera haft, att det borde i princip inte vara möjligt. Men så insåg jag att det finns en, om än liten, möjlighet att faktiskt få igenom ett sådant önskemål. Tack vare en del poster i tråden här, som handlar om att med hjälp av dold utrustning bryta mot det fotoförbud som finns i domstolen, så kan hon hävda att det finns en risk att det kan störa ordningen i salen, och att det kan påverka hennes förmåga att känna sig trygg när hon skall vittna. Om hon verkligen har pratat med sin advokat om att få stängda dörrar, så skulle det förvåna mig mycket om inte innehållet i den här tråden kommit fram. Och det skulle vara närmast tjänstefel av hennes advokat att inte försöka utnyttja det i en begäran om stängda dörrar. Det lär vi väl få se imorgon (om hon nu verkligen dyker upp), och först då får vi också veta hur rätten i så fall bedömer det.

  I övrigt, om nu någon skulle smygfilma, så hoppas jag att du blir upptäckt, utslängd och i bästa fall åtalad. Jag tycker att man skall visa respekt för rätten, och det omfattar både att dyka upp när man är kallad men också att följa de regler som gäller i en rättssal. Jag ser gärna både liverapportering och analyser från rättegången, och jag lyssnar gärna på en ljudupptagning (överväger till och med att beställa en från tingsrätten) – men fotografier och filmning hör inte hemma där.”

  1. LILLGAMMAL skriver:

   Haha älskar hennes klassiska ”ord står mot ord” – så genomskinligt 🙈

   1. Anna skriver:

    Hon är igång igen med ett nytt inlägg. Att hon inte förstår att det är så uppenbart 😂

    ”…det är bara mottagarens ord för att det inte fanns biljetter i breven när de kom fram.”

    Och sen:

    ”En pålitlig källa påstår…”

    1. LILLGAMMAL skriver:

     Såg precis det 🤣
     Catrin skriver ju på ett väldigt speciellt sätt och använder samma utryck/formuleringar.

     Undrar hur hennes advokat känner inför rättegången? Måste vara frustrerande att försvara dessa stolpskott.

  2. Anonym skriver:

   Det är jag som har postat inlägget på flashback, och jag är varken Callesto eller Catrin. Jag är heller inte ny på Flashback, men har valt att använda ett annat konto för att posta i den tråden (av anonymitetsskäl). Visserligen svårt att bevisa, men så är det.

 4. Kajan skriver:

  Varför måste Kenza vara så jävla töntig och skriva att de förmodligen inte kommer kunna köpa landstället de ska kolla på för att det eventuellt går över deras budget? Det är sånt fjanteri när det liksom är offentliga uppgifter att hon drar in en halv miljon i månaden, själv. Köp ett landställe om ni vill, alla vet ju att ni badar i pengar?

  Och kom inte och säg att de precis lagt ner massa pengar på bröllop och lägenhet och bla bla, människan har ju tjänat en halv miljon i månaden i typ sju år och har dessutom en höginkomsttagande sambo. ”Men de plockar inte ut allt i lön, pengarna ligger i företagen” bla bla bla. Det är ju bara bullshit det med, vill de köpa ett landställe så kan de göra det.

  Hehe jag är lite söndags-bitter kanske?

  1. Bakad Potatis skriver:

   Håller med!

   1. VaC skriver:

    Kenza vill att alla ska veta att de har en ”budget” att hålla för att hon ska verka mer jordnära och som någon som vet pengars värde. Bara hennes väskor i garderoben är värda mer än en miljon och hon strör pengar omkring sig som att det vore konfetti – självklart spelar det ingen roll hur mycket lantstället budas upp.

    1. Victoria skriver:

     Hon skrev ju att det säkert kommer gå över deras budget, inte att det säkert kommer gå över vad de har råd med. Jag själv har gott om pengar, men budgeterar och funderar på hur mycket jag är beredd att lägga på något. Har klivit av många budgivningar för lägenheter jag egentligen skulle ha råd med utan problem, för att jag inte tycker att det känns rimligt för mig att lägga så mycket på en bostad. Tycker Kenza verkar ha ett sunt tänkande och förhållande till pengar.

     1. VaC skriver:

      Ja, självklart gör man upp en budget i sin privatekonomi oavsett hur mycket man tjänar. Poängen, om det inte gick fram, var att Kenza ens känner sig nödgad att ta upp det. Kenza är ju inte bättre än Blondinbella när det kommer till att spendera pengar på kapitalförstörande (och miljöförstörande) skit, men hon är väldigt mån om att intala sig själv och andra om motsatsen.

  2. Ajlin skriver:

   Fast bara för att hon tjänar mycket pengar så betyder det väl inte att hon vill lägga hur mycket som helst på vad som helst. Har man satt en budget så har man ju. Som någon skrev för någon inlägg sen; bara för att jag har råd att köpa en mjölkliter för 40 spänn så tänker jag inte göra det.

   1. Kajan skriver:

    Sant. Det lät bara som att landställe var det hon önskade sig mest i världen just nu och att de verkligen vill ha ett, och då fattar jag inte varför de inte skulle kunna köpa ett liksom. Jag tror att hon säkert har två väskor hemma som hon kan sälja för
    att ha råd med ett landställe i Sverige :'(
    Men ja självklart, jag tänkte inte så mkt längre.

    1. Anna skriver:

     Kajan, hade hon haft det tankesättet du har hade hon inte haft mycket kvar av sina pengar.

     De kanske inte VILL lägga ett överpris? Bara för att man tjänar bra betyder att man måste köpa allt. Bill Gates anyone? Hur lever han?

     1. S skriver:

      Precis. Bara för att man kan köpa stället behöver inte det betyda att man vill. Bara för att man har massvis med pengar behöver inte det betyda att man skall slösa rikedomen på vad som helst.

      Men däremot om de verkligen verkligen vill ha ett ställe, som de fullkomligt älskar. Då tror jag inte priset har någon större betydelse.

    2. Lejonhjärta skriver:

     Det är nog skillnad på lantställe och lantställe. Säkert inte ett litet ett ute i skogen utan något mer tipptopp instagramvänligt skärgårdskomplex 😉

     Själv skulle jag älska ett litet torp med renoveringsbehov i Dalarna gärna vid en sjö, men jag får för mig att det kanske inte riktigt är Kenzas style.

     1. Josse 🤰🏻 skriver:

      Lejonhjärta, jag kan varmt rekommendera att köpa sommarstuga i Dala-Floda vid Flosjön. Sååå fint! / Dalkulla

  3. Sandra skriver:

   Det har inte slagit dig att de kanske inte vill lägga mer pengar på ett landställe? Prioriteringar du vet.

   1. Anonym skriver:

    Men prioriteringar är ju bara trams när hon tjänar så mkt som hon gör, hon skulle kunna köpa sjutton landställen och fortfarande vara ekonomiskt oberoende resten av livet.

    1. Bloggbevakning skriver:

     Fast de mesta av hennes pengar sitter ju på företaget – det är ju knappast som att hon har madrassen full av pengar.

     1. Kajan skriver:

      Men hur vet man att det är så? Att pengarna sitter i företaget? Och varför? Det är väl bara att plocka ut om hon behöver? De är ju dessutom två med riktigt feta löner.

      1. Bloggbevakning skriver:

       För att det är offentliga uppgifter vad hon tar ut i lön varje månad. Låg runt 109 000 kr/månaden 2015 om jag inte missminner mig.

    2. M skriver:

     Även folk med mycket pengar värderar väl för dem själva hur mycket de vill lägga på vad… Kenza har det gott ställt men hon är ju ingen Kardashian. Förstår absolut att hon inte vill lägga obegränsat med pengar på ett lantställe. Kanske har de tänkt att de inte ska vara där så ofta att det är värt mer än X miljoner för dem. Inte skumt alls.

     1. Olivia B skriver:

      109 000kr i månaden, det är ju helt sjukt, vad gör man med alla pengar och hur känns det rimligt?

     2. Anna skriver:

      Olivia B,
      Det är mycket ja. Men räkna in att man då betalar betydligt högre skatt så hon får ut runt 59000 efter skatt.

  4. Plumbob skriver:

   Man förblir inte rik genom att gå över budgetar. Vem vill betala överpris?

   I mean, it’s one banana, Michael… What could it cost? Ten dollars?

   1. Malin skriver:

    Bästa serien som nånsin gjorts!!

  5. Anna skriver:

   Bara för att jag har råd att köpa en Rolex, betyder det att jag vill lägga mina pengar på en sån klocka?

   Sen är det klokt av dem att inte lägga ner några stora summor på hus nu när bostadskraschen spås vara nära och värdet kommer kunna sjunka betydligt.

   1. Kajan skriver:

    Sant. Tänkte inte så långt!

  6. Majs krok skriver:

   @kajan LanTställe, precis som lanthandel och lantbrukare, som man alla kan hitta ute på lanDet. Du får ursäkta men nu har jag läst detta ord felskrivet så många gånger. Jag är dock klar nu, sorry.

   1. Kajan skriver:

    Vad svamlar du om? Lantställe rekommenderas av SAOL ja, men båda stavningarna är korrekta och ok.

    1. Anonym skriver:

     Du skrev lanDställe i första kommentaren, det är det som majs krok rättar dig.

     1. Kajan skriver:

      Haha ja, och det är det jag ger respons på? Det är inte fel att skriva lanDställe.

  7. Anonym skriver:

   ”över budget” kan ju också innebära att de har en viss summa de är villiga att lägga på en sommarstuga.

  8. Matilda skriver:

   Återigen då, att Kenzas företag drar in/fakturerar en halv mille i månaden är inte samma sak som att Kenza tjänar en halv mille i månaden.

   1. VaC skriver:

    Har SÅ svårt att tro på att Kenzas företag bara drar in 500 k i månaden. I princip ALLT hon gör i Kenza Zouiten AB är reklam numera, och då ska vi inte ens tala vad Ivy Revel tjänar på det.

 5. Bakad Potatis skriver:

  Tyra har lite att lära från denna Felicia.

 6. M skriver:

  Veganen Isabella tjattrar vidare om sin nya plantbaserade kost i det senaste inlägget – inkluderar bild på sitt frukostägg. HAHA. Hon är helt otrolig.

  1. Jenny skriver:

   Hon har hycklat sen dag 1…

   Plantbaserad kost och miljötänk.
   Samtidigt som hon använder både päls och skinn..

   Köper en sprillans ny Porsche hybrid vars tillverkning är smutsigare än tillverkningen av bensin och dieselbilar…

   + flyger runt hejvilt.
   Ofta en del inrikes som hon dessutom kunde tagit tåg istället…

   Tänker på miljön.. Jo tjena..
   Min pappa är jultomten… Jag lovar!

  2. Lejonhjärta skriver:

   Hon har varken sagt att hon är vegan eller att hon enbart äter plantbaserat utan att hon kan äta en gräddig glass osv när hon är sugen.

   Däremot äter hon ju mycket plantbaserat, vilket är ju kanon om hon gillar det. Men om hon vill äta ett ägg så vad är grejen?!

   1. M skriver:

    Absolut, bara så typiskt henne att göra stor grej av det endast när det passar henne.

  3. Josefin skriver:

   Och på instastories lägger hon ut en bild från restaurangen 108, på en tallrik ”braissed pork”…

  4. Emma skriver:

   Inte henne ägg skriver hon

 7. Anna skriver:

  Like-knappen Camcam 💔

  1. S skriver:

   Vad är det för fel på den?

  2. Bloggbevakning skriver:

   Men va? Jag ser den? Funkar den inte för dig?

   1. Anna skriver:

    Nu funkar den igen!! 🎉

    (Var ur funktion i typ en halvtimme hos mig)

 8. Anonym skriver:

  Ingen som uppmärksammat att Booken har födelsedag? Har hon inte blivit grattad på Ig? Är blockad sen länge då jag följer Bb.

  1. Anonym skriver:

   Ja, hon har blivit grattad.

   Du kan se Bookens Instagram även om du är blockad. Logga inte in på ditt Instakonto så kan du kolla på Bookens konto. Jag har inget Instakonto och kan kolla på andras konton så länge dom inte syns bara för en vald skara.

 9. Lady Dahmer skriver:

  Hästar är liksom smarta djur. Jag har aldrig använt skänklar (jag lärde mig rida på egen hand och förstod inte skänklar förräns jag redan lärt mig rida utan använt rösten och händerna och min vikt/kropp (luta, gunga osv) . Går alldeles utmärkt att kommunicera på andra sätt.

  1. Z skriver:

   Hon har ett spö i vardera hand.

  2. KE skriver:

   Helt rätt, vikthjälper och röst. Mår så dålig av alla som sitter och bankar och drar sina hästar i munnen.

  1. Förbryllad och ovaxad skriver:

   Förklara gärna för oss andra då

  2. E2 skriver:

   Hahaha vad i skogens namn?? För att citera Montazami. Den där är 100% redigerad. Hon har redigerat magen större!!!!!!!!! Jag svimmar

   1. VaC skriver:

    Åh, Maria Montazami. <3

  3. Bloggbevakning skriver:

   Skicka mig en skärmdump! Jag är blockad! =)

 10. Karin skriver:

  Har för mig att man får rida med spö i varje hand. Har även sett en ryttare utan ben tävla höga klasser iWE. Alla som tävlar i paradressyr har ngn form av handikapp. Var väl någon som fick ännu högre placering från Sverige.

 11. Anna skriver:

  Jag började lipa när jag såg det här. Så fin hon verkar och vilket samspel med hästen. Knäpp som jag är undrar jag förstås också vad Rikard Olsson gör i bakgrunden?!

 12. Lindome skriver:

  Känner ett par rullstolsburna personer som rider, och de använder ett ridspö på varje sida som dom petar lätt med istället för skänklar, och sen rider dom på ren balans och använder ”rövbenen” också som skänkelhjälp 😊 det är OTROLIGT imponerande!

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG