Hur en död apa fick internet att visa kuken

7:42 8 Sep 2016

Trodde du att du skulle bli av med mig bara för att jag slutat på Nöjesguiden? Hah, think again! Jag tänker fortsätta konsumera internets finest och fulest, och kan förstås inte låta bli att rapportera om mina fynd.

Om du någon gång under det senaste halvåret haft wi-fi har du förstås redan ”sprungit på” gorillan Harambe. Om du istället levt ”off the grid” din jävla tönt kommer här en halvkort summering:
I maj 2016 tog sig ett barn ner i en inhägnad på Cincinnati Zoo. I inhägnaden bodde en gorilla som fått namnet Harambe, vilket enligt halvsäkra källor betyder ”working together, pulling together, helping each other” på swahili. Det trodde du inte när du klickade på den här länken va, att du skulle få utbildning på köpet? Du har mycket att lära av mig, ska jag säga!

Hur som helst. Harambe greppade tag i pojken och började släpa bort honom, och ett par minuter senare sköt en anställd apan för att rädda pojken. Så han dog. Apan dog. Och alltihop filmades och lades förstås upp på Youtube. För vad är vi för sorts människor om vi inte laddar upp saker på Youtube? Jag vill inte leva i ett samhälle där allt inte hamnar på Youtube. Jag vill ha FLER saker på Youtube!

Folk blev, inte helt otippat, rasande över hur situationen hanterats och snart poppade Justice for Harambe-upprop upp överallt. Och är det något vi lärt oss är det att upprop gör reell skillnad här i världen. Skoja, ingen har någonsin åstadkommit något genom upprop, förutom att få bättre koll på skolbarn och även i de fallen händer det att man tappar bort en unge eller två. Upprop kan framför allt inte återuppliva en stackars gorilla. Vad det däremot kan göra är att väcka internets märkliga krafter, vilket var exakt vad som hände i det här fallet. Snart var Harambe ett meme modell märkligare.

Den goda gorillan placerades exempelvis bredvid andra storheter som dött 2016 och det såg ut ungefär såhär.

harambe1
Som så ofta här i världen (wow, jag låter uråldrig) blev saker snart ännu konstigare. Enter det underbara fenomenet ”Dicks out for Harambe.” På riktigt, jag blir typ fnissig bara jag tänker på dicks out for Harambe. Det är för dumt. Och för kul. Och ännu roligare och dummare blir det när man tänker på att allt började här:

harambe2

En liten kille med fejkpistol lovade alltså minnesblottning, och så var det igång. Subredditen /r/dicksoutforharambe föddes, hashtagmotsvarigheten började trenda, över hela världen var män (pojkar) redo att med stolthet visa det en mor verkligen inte bör älska till gorillans minne. Försök föreställa dig följande: en stor samling män (pojkar), med kuken på svajande display, marscherar mot Cincinnati Zoo för att ”avenge Harambe”. Är det inte starkt så håll det för dig själv. Vi andra har ett moment här.

Det slutar förstås inte där. Någon hackade zooets (stavning?!) twitter, därefter uttalade sig representanter därifrån och bad världen lägga ner, vilket världen förstås inte gjorde. Harambes minne lever kvar och fram med snoppen för apan-sköjet med det.

Sörjer du fortfarande gorillan? Är du en sån trött jävel som föredrar att umgås afk? Eller vill du helt enkelt bara visa kuken för en grupp nyfunna vänner? Då föreslår jag att du beger dig till Rådhusparken i Jönköping vid 15.00 den 23 september. Där vankas det minnesstund för Harambe. Dicks out, kamrater. Dicks out.

En kommentar | “Hur en död apa fick internet att visa kuken”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. ashwiN skriver:

    I found this web tutorial very informative am using this and get all valuable ideas from here set alarm clock windows 10 to get knowledge for windows 10 OS alarm clock. Thank you to this help.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp